Trawomyszka super![]()
Trawomyszka super![]()
Myszka śliczna! Gratulacje i szacunek za to, że poza typowymi dla Afryki dużymi ssakami potrafiłeś zauważyć w niepozornej myszce szansę na zrobienie świetnego zdjęcia.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Panowie, dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za odwiedziny i komentarze
83. Struś czerwonoskóry (Struthio camelus), a właściwie strusie. Dużo strusi
Wracając z safari wzdłuż wyschniętej okresowej rzeki Huab w Damaralandzie w Namibii, kierowca wypatrzył rodzinę strusi. Ja niestety nic nie widziałem na tle drzew w wieczorowym półmroku. Spodziewałem się pary dorosłych z kilkunastoma młodymi, jak to najczęściej ma miejsce. Kiedy kierowca podjechał bliżej strusie wybiegły na otwartą przestrzeń a mi szczęka spadła na podłogę. Nigdy nie widziałem tak licznej grupy strusi. Później na zdjęciu doliczyłem się ponad 100 sztuk młodocianych strusi.
![]()
Mi to wyglądało na młode strusie. Nie słyszałem nigdy o tak licznych strusich haremach za to wiem, że strusie organizują coś w rodzaju przedszkoli. Za Wikipedią: U strusi kilkanaście, kilkadziesiąt młodych (z kilku lęgów) przebywa pod opieką kilku lub jednego dorosłego ptaka.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
No to za harem.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...