Strona 37 z 70 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 694

Wątek: Olympus E-M1 Mark II

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Może jeśli możesz zrób jakieś zdjęcia nowym E -M1.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jak już ten aparat pojawi się w sklepach, to chyba się wybiorę do jakiegoś Media Marktu poudawać klienta, bo naprawdę jestem ciekaw jak chcecie tę maszynkę sprzedawać za takie pieniądze Interesuje mnie to bardziej, niż aspekty techniczne, bo wszystko wskazuje na to, że E-M1 to zmutowany PEN-F z podkręconym procesorem.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    ...wszystko wskazuje na to, że E-M1 to zmutowany PEN-F z podkręconym procesorem.
    Głowy nie dam, ale gdzieś tam wyczytałem, że M1 II ma 2 procesory (bodajże 4-rdzeniowe), z czego jeden odpowiada tylko za układ pracy AF-u. PEN-F, chyba ma jeden procesor
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jak już ten aparat pojawi się w sklepach, to chyba się wybiorę do jakiegoś Media Marktu poudawać klienta, bo naprawdę jestem ciekaw jak chcecie tę maszynkę sprzedawać za takie pieniądze Interesuje mnie to bardziej, niż aspekty techniczne, bo wszystko wskazuje na to, że E-M1 to zmutowany PEN-F z podkręconym procesorem.
    Zapytaj przy okazji o X-T2 No chyba, że uważasz, że cena nowego flagowca Fuji jest okej.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Zapytaj przy okazji o X-T2 No chyba, że uważasz, że cena nowego flagowca Fuji jest okej.
    Nie jest ok, ale o Fuji nie zapytam, bo ich w Media Markcie nie sprzedają
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    hmm, faktycznie. Tylko z ekspozycji mają:
    https://mediamarkt.pl/foto-i-kamery/...xf-18-55mm-eer

swoją drogą niezła cena, prawie 1000 zł taniej niż taki sam zestaw po keszbeku. Pytanie jak mocno był "eksponowany"

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Głowy nie dam, ale gdzieś tam wyczytałem, że M1 II ma 2 procesory (bodajże 4-rdzeniowe), z czego jeden odpowiada tylko za układ pracy AF-u. PEN-F, chyba ma jeden procesor
    Zgadza się nowa m1 ma dwa procesory trupic8. Oby dwa są 3,5 razy wydajniejsze od trupic7, który dostał też notabene pen-f. Dzięki tym procesorom aparat działa zdecydowanie szybciej i przede wszystkim dostał też funkcję, którą na pewno wam się spodoba, a mianowicie pro capture.

Co do zdjęć, jak tylko znajdę chwilę postaram się utworzyć jakąś galerię i umieszczę w niej moje wypociny z nowej m1.

Z góry przepraszam za moją składnię ale musicie zrozumieć, że to drugi dzień szkolenia, a więc za nami jest już wieczór, który zakończył się dosyć późno

Poszanowania dla sprzętu zbyt wielkiego nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Leju ; 22.11.16 o 13:32

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    No i już wiadomo, dlaczego tak drogo Ktoś musi pokryć koszt sprzętu, dla którego poszanowania nie ma. Mnie by interesował film z ręki, jak idziesz, z obiektywem 12-40 (nie 12-100 bo on ma dodatkową stabilizację).
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    No i już wiadomo, dlaczego tak drogo Ktoś musi pokryć koszt sprzętu, dla którego poszanowania nie ma. Mnie by interesował film z ręki, jak idziesz, z obiektywem 12-40 (nie 12-100 bo on ma dodatkową stabilizację).
    Postaram się jutro wrzucić.

| OlyJedi Awatar tomasziolkowski
    Mieszka w
    między Pyrlandią a Cebulandią czyli płd.wielkopolska
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Wybaczcie jeśli powielam istniejące byty, może już było:

https://www.olympus.pl/site/pl/c/cam...ice/index.html

W ramach Olympus Serwis Pro dostępne będą trzy pakiety: Standard Plus, Advanced oraz Elite. Pierwszy, najbardziej podstawowy, dostępny będzie za darmo.
    W ramach Standard Plus użytkownicy otrzymają do dyspozycji specjalną infolinię, naprawę w ciągu 5 dni roboczych oraz czyszczenie i przegląd. Konto Advanced daje skrócenie naprawy do 3 dni roboczych (i wypożyczenie aparatu, jeśli naprawa potrwa dłużej), bezpłatny transport sprzętu do serwisu i z powrotem, a także dodatkowe usługi konserwacyjne.
    Pakiet Elite daje priorytet na przegląd, czyszczenie i korzystanie z infolinii, a także wiąże się z możliwością otrzymania od razu zastępczego aparatu na czas naprawy, bez czekania aż czas naprawy zostanie wydłużony.
    Przede wszystkim do skorzystania z Olympus Serwis Pro będą uprawnieni wyłącznie użytkownicy aparatu OM-D E-M1 Mark II. Ponadto w ramach bezpłatnego pakietu Standard Plus będzie można serwisować jeden aparat oraz jeden obiektyw M.ZUIKO DIGITAL. Jeśli ktoś ma 2 lub 3 obiektywy, będzie musiał skorzystać z pakietu Advanced. Posiadanie dwóch aparatów E-M1 Mark II i do 6 obiektywów kwalifikuje już do programu Elite.

Co wy na to?
    Kuszące?