To prawda, daje to mnóstwo radości i satysfakcji, niestety nie mogę się tym za bardzo pochwalić na szerszą skalę![]()
To prawda, daje to mnóstwo radości i satysfakcji, niestety nie mogę się tym za bardzo pochwalić na szerszą skalę![]()
Kolor sam wywołuje w Tetenalu Colortec c-41, a jest to wbrew pozorom o niebo łatwiejsze niż BW. Trzyskładnikowy zestaw : wywoływacz, wybielacz i stabilizator. Można jeszcze dodatkowo stosować przerywacz, ale ja leniwy jestem
Na początku "skanowałem" negatyw cyfrówką (E-620 + ZD 50 macro) w skleconym za kilka złotych ustrojstwie. Efekty dla wydruku do A4 moim zdaniem akceptowalne, jedynie było to trochę upierdliwe. Walka z balansem bieli i ściganiem ręcznym maski filmu.
Obecnie skanuję Epsonem V600. Mały obrazek można powiedzieć, że porównywalny do skanowania aparatem, natomiast średni format super.
ps. niestety nie mam już za bardzo warunków ani czasu na robienie "mokrych" odbitek![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Co wpłynęło na tą odbitkę? Ostrość i kontrast wywołania bije po oczach. Przypomina nakrapianie sprayem.
Takwyszlo.
Ciekawy kontrast dają kwiaty. Melancholia, nostalgia ... ? Zdjęcie zatrzymało mnie, zmusiło do zastanowienia.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo