Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
ładna choineczka, a te drobiazgi to podziwiam.... że Ci się chciało
nie wiem jak się robi w namiocie bezcieniowym bo też nie mam i nie wiem ile kosztuje nawet, ale swego czasu zakupiłam taką fajna wielką żarówę energooszczędna ponoć..... mierzy chyba z pół metra (podzielona na dwa bo mam dwie) i oprawka do tego i światło jak dzienne. Mi to w zupełności wystarcza jak jestem zmuszona sfocić jakiś duperel który zmajstrowałam, a póki jej nie miałam to wcale mi się nie chciało ich focić. Zresztą ta żarówa nie tylko do takich rzeczy, ale też do sfocenia ludzika się nadaje a nie wiem czy ludzik w namiot bezcieniowy by wlazł![]()
to o coś podobnego mi chodzi, http://archiwum.allegro.pl/oferta/swiatlo-ciagle-duzej-mocy-105w-500w-temp-5500-k-i5603594122.html ale ja kupowałam oddzielnie statyw i żarówki a parasolki jeszcze nigdy nie użyłam po dotarła uszkodzona i nie chciało mi się odsyłać![]()
Ostatnio edytowane przez jarmana ; 19.12.15 o 22:52
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Dziękuję w imieniu wszystkich zainteresowanych.
Drobiazgi są proste w wykonaniu:
Te na zdjęciu są robione z karteczek sprzedawanych w papierniczych (kwadrat o boku 8.5 cm (mniej więcej - czasem nie do końca są kwadratowe) ), kiedyś zrobiłem taką choinkę z kwadratu 5x5 cm - to było troszkę trudniejsze.
Namiot można zrobić samemu, ale ja nie mam smykałki do takich robót, Ty z tego co czytałem (koszulki termo itp.) to byś sobie bez problemu poradziła z tym. Kiedyś coś widziałem na ten temat bodajże chyba na forum cyberfoto.pl, ale nie wiem czy gdybyś poszukała na naszym Forum czy byś nie znalazła coś na ten temat.
---------- Post dodany o 22:41 ---------- Poprzedni post był o 22:38 ----------
Znalazłem jeszcze coś takiego
oooo dzięki za linkijuż sobie zapisałam.
wydaje mi się, że dałabym rade po pierwszym rzuceniu okiem, ale sek w tym, że mam rozpoczętą budowę stolika tarasowego z materiałów z odzysku, przygotowane palety na zrobienie mebli ogrodowych i trza jeszcze uszyć pokrowce i ozdobić to wszystko, a czasu zamiast coraz więcej to coraz mniej bo i sił nie wystarcza. Kiedyś jedna śrubkę było łatwo wkręcić a teraz z pazurów wypada i trza się za nią nabiegaćnie wspomnę o tym ile czasu zdziera ze mnie zielsko w grządkach i pilnowanie kwiatków i koszenie trawnika w sezonie, ale jak skończę tamte bzdety to może w przypływie dobrych chęci i namiot zbuduję, no chyba, ze wcześniej mnie coś zmusi
Na pewno przyjrzę się temu bliżej bo lubię być przygotowana na różne W![]()
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
To widzę, że Ty jesteś kobieta pracującai to utalentowana kobieta pracująca
![]()
Kilka fotek z wczorajszego wypadu do Wysowej i Blechnarki.
Jak widać w Wysowej i okolicach przygrywka do zimy, a w Gorlicach piknie dowalało słoneczko...
649.
650.
651.
Taki burkozagraj towarzyszył mi po drodze na cmentarz wojskowy na Wysocie. Miejski dostał by z buta, a wiejski mi nie wadził.
Jak widać bardzo się rano spieszył, bo tylko jedną skarpetkę ubrał i to nie do końca.
652.
653.
![]()
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 21.12.15 o 22:30
ą te zmarznięte foty to skąd? czyżby z lodówki?
niesamowicie ułożył się ten śnieg czy szadź zwłaszcza na tych krzyżach
---------- Post dodany o 23:19 ---------- Poprzedni post był o 23:14 ----------
no coś Ty... ja dopiero szukam swego talentu bo coś mi się widzi, że mi jakiś złośliwiec je głęboko zakopał
te zimówki też super, zwłaszcza pies i ostatnie drzewo!Kilka fotek z wczorajszego wypadu do Wysowej i Blechnarki.
Zdjęcia jak napisałem są robione w okolicach Wysowej i Blechnarki (bardziej tej drugiej), idąc drogą z Wysowej przez Blechnarkę można dojść do Przełęczy, od której zwykle wieją silne wiatry (jak to od przełęczy zazwyczaj). Ostatnio w tygodniu w tamtym rejonie padał śnieg/mokry śnieg co w połączeniu z wiatrem chyba dało taki efekt jak widać na krzyżach i gałęziach.
Pies jak każdy ciałkacz, taki se.
W każdym bądź razie dzięki!![]()
Fajna wrzuta mrożonek. Ostatnie zimowe też piękne.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=