Teraz OK
Teraz OK
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Czy może ktoś napisać jaka jest pojemność na zdjęcia na forum? nigdzie nie mogę tego znaleźć.
Forum kompresuje zdjęcia powyżej 1MB - wycina dane Exif oraz kompresuje wg swoich algorytmów. Ja ustawiłem sobie dla zdjęć na forum rozdzielczość 1280 na dłuższym boku i kompresję na max. 990kB.
Dzięki za tę informacje, chodzi mi jednak jeszcze o to, czy jest jakiś MAX ilości sztuk zdjęć, które można zamieścić?
Ja daję albo 1150 na dłuższym, albo 1280 jak chcę większe załączyć. W zależności od wielkości waga pliku to od 400 do 600 kB
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ja sobie standardowo daję 1200 pix na dłuższym boku, kiedy wysokość jest większa od szerokości ()to z reguły ustawiam max 1080 pix, w lr ustawiam limit na "masę" obrazka na 999 kB ,
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Jest. Maksimum w jednym poście to 15 zdjęć. Sugerowałbym jednak nie przekraczać 5 z tego względu, że do dużej ilości zdjęć trudniej się odnieść i nie każdemu się także chce.
Chyba, że wstawiasz reportaż, stanowiący jakoby całość, to wtedy może być więcej, ale to tylko moje zdanie...
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
O to mi chodziło. Dziękuję za radę. Zastosuje się następnym razem już.
"W światłości twojej oglądamy światłość." Ps 36,10
Mój profil na FLICKR.COM
Witam,
jestem tu nowy i pomału się wdrażam do wrzucenia jakiś pierwszych swoich fotek. Mam pytanie pewnie bardzo laickie, a mianowicie jak to jest z tymi danymi exif czy przy zdjęciach wrzucanych na forum one są kasowane i nie ma szans ich odczytania czy jednak istnieje taka możliwość?
Pozdrawiam