Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: OM-D - Mój "rodzinny" dylemat z E-M5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Co do tzw ładowania kasy na początek to mam inne zdanie. Jeśli masz kasę na lepszy sprzęt to po co kupować coś co za chwilę będziesz zmieniać? W czym ten gorszy sprzęt jest lepszy na początek...? Gdybym miał Twój dylemat to wybrałbym m5 mk I z 12-50 do tego 40-150 i pierścienie makro a za jakiś czas dokupił kolejne szkiełka. Ja takim zestawem robię i daje radę. Mam też 45 f1.8 którą używam ostatnio do makro i całkiem fajnie się tym robi. Sony A6000 jest całkiem całkiem za trzy koła w dual kicie to chyba dość niezła cena i ma wizjer

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Mam tylko jedną radę: wydaj jak najmniej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar elaniusz
    Mieszka w
    Wisła
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Znowu mam namieszane w głowie trochę;
    Byłem już po Waszych radach zdecydowany na E-M10 z kitem i stałką. Ale zacząłem drążyć temat Sony A6000 i chyba mnie przekonuje bardziej. Czy opcja A6000 z dwoma kitami 16-50mm i 55-210mm to dobry zestaw? W niedługim czasie kupiłbym jeszcze do niego stałkę 50mm f/1.8. Co myślicie?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez elaniusz Zobacz posta
    Znowu mam namieszane w głowie trochę;
    Byłem już po Waszych radach zdecydowany na E-M10 z kitem i stałką. Ale zacząłem drążyć temat Sony A6000 i chyba mnie przekonuje bardziej. Czy opcja A6000 z dwoma kitami 16-50mm i 55-210mm to dobry zestaw? W niedługim czasie kupiłbym jeszcze do niego stałkę 50mm f/1.8. Co myślicie?
    Miewam problem z małą matrycą w dwóch przypadkach nocne zdjęcia nieba i nocne zdjęcia miasta, w pozostałych przypadkach wystarcza mi m4/3. szkieł w systemie jest bez liku.

Masz trudny problem. Musisz poradzić sobie z nim sam...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Świetne zdjęcia można zrobić i tym i tym. Wybierz ten, który lepiej Ci leży w dłoni i najzwyczajniej bardziej się podoba. Pewnie w MM można te aparaty pooglądać, jak i spotkać promotorów obu marek, pooglądać warto, względem entuzjazmu promotorów dobrze zachować sceptycyzm.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Mój sposób na wybór korpusu jest prosty, wybieram szkła, odpowiadający mi zakres ogniskowych, światłosiła, i najważniejsze jakość.
    Dzielę to przez możliwości finansowe mieszam z rodzajem fotografii i potrzebą odpowiedniego autofocusa i już
    Dlatego Koledze podpowiem tak jak ja to widzę: Olek OMD M1 za 2600 i wybór doskonałych obiektywów plus jak trzeba, maleństwa z micro.
    Nie ma za co

Awatar elaniusz
    Mieszka w
    Wisła
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Nie ma za co
    Dziękuje
    Heh... Łatwo powiedzieć. OMD M1, a gdzie znajdę za tyle potem to mi już 1400 zł. zostanie na obiektywy :/

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Dziękuje
    Heh... Łatwo powiedzieć. OMD M1, a gdzie znajdę za tyle potem to mi już 1400 zł. zostanie na obiektywy :/
    Wejdź na skapiec.pl- oferta sklepu valuebasket czy jakoś tak.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Mój sposób na wybór korpusu jest prosty, wybieram szkła, odpowiadający mi zakres ogniskowych, światłosiła, i najważniejsze jakość
    Ja tak też kiedyś próbowałem: APO Summicron 90/2, APO Summicron 50mm, Summilux 28/1.4... i cholera, zorientowałem się, że mam tylko jedną nerkę na sprzedaż

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Dziękuje
    Za 1400 można kupić wiele szklanych manuali w niezłym stanie i dających niezły obrazek oraz stosowne przejściówki...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro