Świetna seria i komentarz.
Pozdrawiam
Świetna seria i komentarz.
Pozdrawiam
Oglądam i czytam z wielkim zainteresowaniem.
Dzięki za opinie, skoro jest zapotrzebowanie - jedziemy dalej z historyjką o bagniku.
Dziś - zapowiadane wcześniej sceny mordu i konsumpcji.
Niestety bagnik nie jest tu tak łatwym i wdzięcznym obiektem jak moje ulubione bokochody i skakuny - owady na które poluje są zazwyczaj znacznie od niego mniejsze i bagnik ze schwytaną ofiarą nie wygląda tak spektakularnie. Jest też bardziej płochliwy i często próba zrobienia zdjęcia kończy się upuszczeniem ofiary i ucieczką. na dodatek bagnik ma zwyczaj ćwiartowania i 'mielenia' ofiary szczękoczułkami - jeśli nie zrobi się zdjęcia w ciągu kilku pierwszych minut po schwytaniu ofiary trudno już rozpoznać co bagnik schwytał - zamiast ofiary widać tylko bezkształtną bryłkę:
9.
Jeśli jednak zauważymy posilającego się bagnika nieco wcześniej wygląda to lepiej:
10.
A przy odrobinie szczęścia można nawet zarejestrować różne etapy ćwiartowania ofiary - w tym przypadku jest nią oprzędzik, których na 'moim' wyschniętym bagienku było bardzo dużo:
11.
12.
13.
I żeby mi nie zarzucano, ze nie ostrzegałem - cdn![]()
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
zgroza...
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
R E W E L A C J A![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Horror z najwyższej półki![]()
fajne te twoje pająki. Wiedza o zwierzątkach zawsze pozwala na lepsze zdjęcia....
Wiem ze Dolomedes to duże bydlę, ale jednak na 9 i 11 przeszkadzają mi nieostre odnóża na pierwszym planie.
Dlatego też najwyżej oceniam 10.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Dobre te serie z Bagnikiem, nawet bardzo
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów