Wróbelki są fotogeniczne - czym to strzelałeś ?
Wróbelki są fotogeniczne - czym to strzelałeś ?
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Jest za ciemny. Przy gorszej pogodzie z ręki dla mnie nie do utrzymania na 300 mm. Albo podbija iso albo brak ostrości. Poza tym użyteczny tylko do ok 200 mm, potem rozmywa. Poniżej "próbka": warunki pogodowe idealne, zero wiatru, statyw nieruchomy, wężyk. Ogniskowa 300 mm. I co? I kicha... Ale ptaka załączam. To pokląskwa chyba...
![]()
Faktycznie kicha, może masz popsuty
Na 300mm faktycznie trochę mydli, ale coś tam widać - w linku wycinek kadru z 300mm (robione z ręki), który kiedyś tu wstawiałem
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=107893&d=1389485503
Że ciemny to fakt, ale alternatywy na razie brak, za to nieduży. Często używam do makro i tu się fajnie sprawdza.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Ostatnio edytowane przez rados ; 10.07.15 o 07:55
[QUOTE=alnico;1202135]Faktycznie kicha, może masz popsuty
Na 300mm faktycznie trochę mydli, ale coś tam widać - w linku wycinek kadru z 300mm (robione z ręki), który kiedyś tu wstawiałem
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=107893&d=1389485503
Że ciemny to fakt, ale alternatywy na razie brak, za to nieduży. Często używam do makro i tu się fajnie sprawdza.[/QUOTE
Przecież jest lumix 100-300 ?! ( starość nie radość dopiero teraz zauważyłem że rozmawiamy o mikro a ja się wymandrzam mając na myśli stare dobre 70-300, zmyliła mnie pierwsza cyfra 700- zamiast 75.
No jest, ale przecież nie kupię wszystkiego. Tym bardziej, że podczas testów przed zakupem wypadał nieźle. No i chciałem większy zakres ogniskowych.
Państwo Kosowie dzisiaj. 1; 2 ;3 Pani Kosowa w kąpieli. 4 Pan Kos czujny.