Witam,
wątek jest dość stary i chyba wymarły, ale najbardziej pasuje do mojego problemu. Kupiłem ne ebayu adapter Viltrox aby móc na e-m5 korzystać z 14-54 MKII. Niestety, na małych ogniskowych - jakoś do 30mm, nie udaje się ostrzyć w nieskończość. Oddalone obiekty są strasznie rozmydlone. Czy na MMF-3,2,1 też tak jest? Tak ma być i muszę się z tym pogodzić czy trafiłem na ferelny egzemplarz adaptera, obiektywu?
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzięki za szybką odpowiedź. Nie, na e-510 wszystko działało świetnie. Ponieważ bardzo lubię ten obiektyw uznałem, że fajnym pomysłem będzie jego dalsze wykorzystywanie.
Nie znalazłem opcji edycji więc dodaję nowy post. Dzięki informacji, że problem tego typu nie powinien występować dokładniej przyjrzałem się kupionemu adapterowi. Okazało się, że został krzywo spasowany - pierścień wkręcany w aparat ciut mocniej wystawał z plastikowej obudowy w dolnej części urządzenia niż w górnej. Adapter rozkręciłem, złożyłem z większą starannością niż zrobiły to małe azjatyckie rączki i teraz działa tak jak powinien.
Najważniejsze że dział i dało się to naprawić samemu
Ten oryginalny też robią małe azjatyckie rączki, tylko mają 2 minuty 45s czasu więcej
Na moim pisze: "made in china"
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||