www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No i się postarali! Zapowiada się ciekawie, aczkolwiek pierwsze wrażenie po obejrzeniu sobie zdjęć scenki na dpr (ale w rawie) mam ambiwalentne. W jpg lepiej albo porównywalnie do Nikona, za to w rawie Nikon chyba jednak ma więcej szczegółów ale ma też morę. Ale biorąc pod uwagę ponad dwukrotną różnicę w cenie to nie ma co narzekać.
bezbagnetowiec z mianowania
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Jeśli mowa o trybie 40 mpx, to w Olku nie ma nawet najmniejszego śladu mory.
W którym miejscu?
Tak nieco bardziej od środka kadru...No musiałbym teraz szukać,... a chodziło mi o porównanie tu (zdjęcia trzeba sobie zapisac i porównać oczywiście w skali 1 : 1, a nawey 1:2 (czy 2:1) wtedy bardziej widać różnicę). Jeśli chodzi o morę to niestety w tym porównaniu (mz.) Olek przegrywa zdecydowanie, ale ogólnie jeśli chodzi o szczegółowość zdjęcia, to są bardzo porównywalne.
To tylko moje nic nie znaczące zdanie w tym temacie![]()
Ostatnio edytowane przez And.N ; 5.02.15 o 22:06
Morę to ja tam w Nikonie akurat widzęi to w wielu miejscach obrazka, no chyba że nie wiem co to mora
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Mam pytanie dotyczące RAW w trybie 40mp , czy aby nie jest tak, że w ocenie wizualnej mniejsza ilość szczegółów niż np w D810 czy takim A7r nie wynika z tego, że to nowość i wywoływarka RAW z której korzysta dpr nie do końca sobie dobrze radzi z tym dość nietypowym plikiem?
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8