Bardziej to odbieram jako wykłady niż zawody, stąd brak dynamiki mnie nie razi, bardziej grają twarze, skupienie słuchaczy. Ciekawe.
Bardziej to odbieram jako wykłady niż zawody, stąd brak dynamiki mnie nie razi, bardziej grają twarze, skupienie słuchaczy. Ciekawe.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Dziwna sprawa.Malwarebytes wersja pro blokuje mi pokazywanie zdjec w Twoim watku i informuje,ze ""Szkodliwa strona benart....zostala zablokowana i to od niedawna zawsze.
Typ Outbunt typ 0 i podaje ip 87.98.xxx.xx
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 29.11.14 o 10:49
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Podczas seminarium była praca nad kopnięciami, uderzeniami i rzutami, ale też bardziej statyczna - nad dźwigniami. Stąd też zróżnicowana dynamika na zdjęciach.
Dobierając zdjęcia do pokazania w wątku starałem się przedstawić przekrój tego spotkania.
Hap Ki Do natomiast jest faktycznie bardzo dynamiczne ze względu na duże zróżnicowanie technik.
Gulasz, ten chłopak po prawej to Nick Price z Australii.
Mirek, od jak dawna jest ten problem?
Jeśli u kogokolwiek z oglądających pojawia się to samo, proszę dać znać.
Bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i jest mi naprawdę miło, że materiał się podoba
---------- Post dodany o 13:01 ---------- Poprzedni post był o 11:44 ----------
Gulasz, dopiero teraz zauważyłem Twoje pytanie dotyczące różnicy pomiędzy Aikido i Hap Ki Do.
Otóż, Hap Ki Do ze swoimi dźwigniami, rzutami, zejściami itd jest bardzo podobne do Aikido. Bierze się to stąd, że twórca tej sztuki uczył się w szkole Shokaku Takedy, który uczył Aiki Jujitsu. U tego samego mistrza uczył się równie Morihei Ueshiba, twórca Aikido.
Oczywiście są różnice pomiędzy tymi dwiema sztukami. Do Hap Ki Do zostały dołączone uderzenia i kopnięcia, Aikido natomiast uzupełnione zostało o techniki walki bronią białą i elementy Judo. Jest też różnica w strategii walki.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
I tak Was lubie
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ostatnio edytowane przez waruga ; 30.11.14 o 00:09
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Waruga, Mirek, informacja z pomocy technicznej mojego dostawcy jest taka, że przede wszystkim należałoby przejrzeć szczegółowe informacje w logach Malwarebytes, żeby się dowiedzieć jaką część serwisu uważa za szkodliwą, ewentualnie jakie pliki lub katalogi. Jest jednak bardzo prawdopodobne, że program błędnie oznaczył zawartość strony jako szkodliwą.
BernArt - Moje zdjęcia
I tak Was lubie
BernArt - Moje zdjęcia