Z tej drugiej wrzutki ewentualnie tylko ta ostatnia beksa. Szkoda, że nie widać łez. Lubię takie krokodyle, w których odbija się źródło światła.
Z tej drugiej wrzutki ewentualnie tylko ta ostatnia beksa. Szkoda, że nie widać łez. Lubię takie krokodyle, w których odbija się źródło światła.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Juz go mam (czarny) w olkowym koszyku z rabatem tylko kliknac i kupic![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Miałam wersję czarną. W komplecie z czarnym body - klasyczna elegancja. Myślę, że srebrny prezentowały się nieco mniej szlachetnie w tym zestawieniu - bo to jednak spore szkło przy małym ciałku EM10.
Jednocześnie miałam też do testów 17/1.8 - ten okazał się srebrny. Przy otwieraniu pudełka poczułam lekki zawód, jednak po przypięciu do aparatu stwierdziłam, że bardzo stylowo całość się prezentuje - trochę w stylu vintage
![]()
Jednak 17tka to maluszek - naleśnik i całość zestawu tez pozostaje malutka.
75mm jest dużo większy.
Gdyby mnie było na 75mm/1.8 stać i kupowałabym nowy, to do czarnego body ja wybrałabym wersję czarną.
Nie wykluczam, że są tez zwolennicy innych kombinacji![]()
Zapadla klamka, kupuje m.ZD 75/1.8![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
A to TOKIN mi zakosiła sprzed nosa tę 75-tkę do testów :P i musiałem "macać" testowo, tylko 45-tkę. :P
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Thomasso,
nie żebym się usprawiedliwiała, bo tłumaczą się winni,
ale to raczej nie ja!
Test publikuję z dość sporym opóźnieniem...![]()
3/ Portrety zwierząt.
Jako, że chwilowo nie mam żadnego osobistego zwierza w domu, musiałam portretowane okazy upolować - bezkrwawo - koszty to "jedyne" 18pln wstęp do Parku Leśnych Niespodzianek.
Na drugi ogień poszły ptaki:
Najbardziej cieszy mnie poniższa "zdobycz" - nie jest łatwo uchwycić "migotkę", w sumie o jej istnieniu dowiedziałam się już po "sesji portretowej". Migotka to tzw. trzecia powieka u ptaków, porusza się inaczej niż pozostałe dwie powieki - czyli zamiast góra-dół, migotka działa w poziomie. Górnej i dolnej ptak używa kiedy śpi - czyli do zamykania oczu, trzecia powieka- migotka służy do "mrugania", nawilżania oka.
Zapewne apz czuwa - więc gdybym coś pokręciła, to proszę o sprostowanie
Jak widać, takie zwierzakowe portretowanie może nas zarówno fotograficznie jak i poznawczo wzbogacić. Wiele razy fotografowałam tego Bielika, nigdy mi się tej błony na oku nie udało uchwycić. Do teraz.
Wracając do obiektywu i zdjęć - moim zdaniem to szkielko produkuje ładne kolory i przyjemny bokeh, zresztą oceńcie sami. Czasem przeszkodą okazała się migawka aparatu - 1/4000 okazywało się czasem zbyt długim, bo nie dało się maksymalnie przysłony otworzyć, ale o tym kiedy indziej
cdn
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 10.10.14 o 21:08
Świetne![]()
Świetne zdjęcia. Pytanie kto za nie bardziej odpowiada, 75/1.8 czy TOKIN