Strona 127 z 164 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.261 do 1.270 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez lcj Zobacz posta
    Jaskółki donoszą że po wakacjach będzie znacznie poszerzony tryb filmowania (chociaż mam nadzieję że nie tylko) w E-M1, m.in. 120fps w HD oraz... 4K 30fps. Wszystko przez aktualizację firmware. Zobaczymy...
    Jeśli lista z 43R się potwierdzi Oly wraca do gry.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Do różnic dorzuciłby jeszcze 9 - wizjer.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

ciekawe, czy to okaże się prawdą:
    http://www.43rumors.com/ft3-this-is-...mware-upgrade/

Nowy Firmware, w którym będzie m.in.:
    - nagrywanie wideo z rozdzielczości 4k (ze stabilizacją)
    - tryby High Speed i Slow Motion (240p lub 120p)
    - nowy kodek z innym trybem nagrywania (24p, 25p, 30p, 60p)
    - trym Filmowy (?)

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Tu chodzi o INNY (w znaczeniu różny) kodek do kompresji przy różnych fps. Może to nie tyle oznaczać że nie będzie to AVC czy HEVC ale raczej może oznaczać różny bitrate dla nich.

Awatar zimoch
    Mieszka w
    Kwidzyn
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

To ja dodam od siebie pomarańczowe body w edycji jakiejś tam. Strasznie mi sie podoba.
    A tak na poważnie jedyne co mnie do niego ciagnie to ergonomia. Ma więcej przycisków i lepiej leży w łapie.

Szklarni 4/3 nie mam.
    Matryca jest prawie taka sama.
    Zobaczymy moze jakąś premia wpadnie to z USA sprowadze. Bo ceny w Polsce zupełnie mi nie pasują.

Dzięki za porównanie.
    EM-1 II + Oly 7-14, Pan 20mm, Oly 60,75, Pan 100-300, Helios 58mm, Konica 40mm

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    ciekawe, czy to okaże się prawdą:
    Zapomniałeś o bardzo istotnej sprawie - "spłaszczacz obrazu", coś na kształt S-log z A7s, coś na co czeka również GH4, coś czego protezą do tej pory jest cofnięcie kontrastu/nasycenia do minimum plus (już od czasu PM2) S-krzywa +/-3 powiedzmy.
    Jeżeli jest szansa na większy bitrate i 25 kl/s plus S-log to nie mam pytań, oczywiście nie w kontekście jakości vs A7s czy GH4, ale w kontekście IBIS (bezkarne filmowanie z ręki), wizjera (widoczność progu ostre/nieostre bez powiększania obrazu; ważne przy szkłach bez AF) oraz ogólnego odbioru obrazu (patrz stop klatki z filmiku Janka z jakiegoś hepeningu w Krak, jak tylko ludzie zaczynają biec jest mega utrata jakości).
    W 4K wierzę, za moment każda komórka będzie to miała. Albo w to wejdą albo pożegnamy "mój" system.

---------- Post dodany o 12:08 ---------- Poprzedni post był o 12:06 ----------

Cytat Zamieszczone przez zimoch Zobacz posta
    Zobaczymy moze jakąś premia wpadnie to z USA sprowadze. Bo ceny w Polsce zupełnie mi nie pasują.
    Ceny w USA ostatnio też skoczyły. O około $ 100-125 za LNIB. Szkoda, że nie kupiłem za $900
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W 4K wierzę, za moment każda komórka będzie to miała.
    W komórkach to niech się zajmą bateriami, żeby trzymały dłużej, niż pół dnia, a nie jakimś 4K.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W komórkach to niech się zajmą bateriami, żeby trzymały dłużej, niż pół dnia, a nie jakimś 4K.
    Trzeba było sobie kupić normalne ppi (widziałem N5, ekran robi wrażenie na osobie pstrykającej fotki)

Troszeczkę dreszczyku - jest nowa aktualizacja, ale bez 4K?. Źródła na 43R prześcigają się w zmianach funkcjonalności trybu wideo po owej aktualizacji i tak mamy dostać:

- 4K@100mbit
    - poszerzony klatkarz: 24, 25, 50, 60
    - slomo - 120/240 w rozdzielczościach 720/1080
    - tak jak w przypadku 4K, wyższy bitrate również 1080
    - coś na kształt S-log z A7s (Cine-D z GH4) czyli "spłaszczacz obrazu"
    - inne pierdoły.

Jeśli powyższe nie nastąpi nie bardzo sobie wyobrażam sprzedaż tej puszki w kontekście dostępności M10.
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Trzeba było sobie kupić normalne ppi (widziałem N5, ekran robi wrażenie na osobie pstrykającej fotki)
    Ekran nie jest problemem, bo jak wyłączę 4G, to telefon trzyma nawet 3 dni przy lekkim obciążeniu. A z 4G pada po kilkunastu godzinach. Baterie są za mało wydajne dla zapewnienia ciągłej komunikacji przez czas dłuższy, niż kilka godzin. Ekran to pikuś...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Jest i srebrny
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów