Strona 13 z 40 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 399

Wątek: roninowe fotki

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: roninowe fotki

Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    O, Salamandra. Wygrałem kiedyś proces o zdjęcie salamandry
    Powiedz coś więcej ?
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria

4-ka i 5-czka

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Dawno, dawno temu na początku lat 90 tys XXw. zakupiłem pierwszego Olympusa OM30 z obiektywem Tamron 70-210 macro. Pojechałem z matką moich dzieci ( wtedy mnie jeszcze kochała w Pieniny. Była jesień, w aparacie założony film fuji o niesamowitym iso 1000 ( tysiąc) który dostałem jako prezent urodzinowy.
    Na górskiej ścieżce pojawiła się Salamandra. Zrobiłem jej sesję zdjęciową i z takim łupem wróciłem do Katowic.
    Ponieważ zdjęcia wydawały mi się bardzo cenne postanowiłem oddać je do wywołania w serwisie Fuji na pl. Miarki. ( skoro film był Fuji). Zdjęcia jak depilator ścięły mnie z nóg. Zielona Salamandra w niebieskie kropy. Gdy zwróciłem się do pana obsługującego fotolab że chyba coś nie wyszło, usłyszałem: zły aparat, zły obiektyw, zły fotograf i źle przechowywany film.
    Zdruzgotany tymi słowami, słaniając się na nogach po takim ciosie, ostatnim wysiłkiem mojego postrzegania pomaszerowałem do Kodaka na rynku w Katowicach.
    Zrobiłem odbitki i oczom nie wierzyłem. Aksamitna czerń i ciapy Canarinios. Na następny dzień poszedłem do Fuji i przedstawiłem ignorantowi odbitkę z filmu wywołanego w Fuji - zrobioną w Kodaku. Pan, bezczelnym wzrokiem kazał mi wyjść bo go to nic nie obchodzi ( bełkotał coś o zakończeniu roku podatkowego).
    Ucieszony jego reakcją najpierw chciałem wykupić całą stronę Gazety Wybiórczej ( wtedy jeszcze dawałem się nabierać na te kłamstwa) ale po namyśle udałem się do Federacji Konsumenta. Tam wysłuchano mojej sprawy i stwierdzono że muszę przedstawić opinię biegłych fotografów ( odpłatnie). W siedzibie rzeczoznawców po przedstawieniu mojej historii , mili panowie zapytali o jaki zakład chodzi. Gdy usłyszeli adres wykrzyknęli- "zrobimy tą ekspertyzę za darmo !!"
    Później było już z górki. Sąd wydał nakaz powtórnego zrobienia zdjęć ( zrezygnowałem z tego) i oddania pieniędzy za całą usługę ( kasę przyjąłem).
    Gdzieś w czeluściach szuflady mam jeszcze list napisany odręcznie przez właścicielkę tego zakładu gdzie odwołuje się do uczuć i pozytywnych relacji międzyludzkich we współczesnym świecie . Koniec

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ronin75 Zobacz posta
    Kilka hdrów z wypadu z Bodzipem na focenie potocków, wodospadów w rejonie Dziamery. HDR składane każdy z 3 zdjęć z EV -1, 0, +1.
    2,3,4,5 - te mi się spodobały

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

@ szamaniec - doskonałe
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    @ szamaniec - doskonałe
    zawzięty jak zajady
    dobra historia. nie chciałbym nadepnąć mu na odcisk
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

E tam zara zajady W tej historii oprócz Fuji bierze udział jeszcze Olympus OM30 - który jak się okazało pochodzi z kradzieży. Ale to historia na następną okazję

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    E tam zara zajady W tej historii oprócz Fuji bierze udział jeszcze Olympus OM30 - który jak się okazało pochodzi z kradzieży. Ale to historia na następną okazję
    Dawaj! A historia przednia, szacun, że nie odpuściłeś
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria

Salamandra świetni wyszła.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Z Olkiem było tak. Pracowałem na "szaber placu" - pewnej pięknej soboty, ruch niemiłosierny, obroty w handlu odzieżą z Turcji wyśmienite i takie tam.
    Nagle koło mojego butiku idzie sobie gość z torbą Olympusa i słowami na ustach - sprzedam aparat. Zainteresowany aparatem zapytałem grzecznie głupimi i naiwnymi słowami czy aby sprawny, nieuszkodzony, jaka cena. Kosztować miał 1100000 ( milion sto tysięcy zł). Utargowałem sto tysięcy i jak łysy na suchary rzuciłem się na aparat. O Olympusie wiedziałem tylko tyle od mojego szwagra, że genialne mju produkuje ( taki szpiegowski) i że firma zacna.
    Zabrałem się do wnikliwego oglądu nowego sprzętu. Pierwsze powątpiewanie to obiektyw - duża lufa 70-210 a obok w przegródce wypasiona lampa luxmana czy jakoś tak. Coś mi tu zaczęło nie pasować ( w cenie oczywiści I nagle następne odkrycie - w aparacie był film !!. Mina mi zrzedła, radość uleciała ( mam sumienie czyste nieużywane Bezczelnie zaniosłem film do wywołania. Na zdjęciach kadry z wycieczki hitlerjugend do Auschwitz a ostatnie klatki to portrety przy świetle żarowym, w lokalu meneli.
    Wiem, zgrzeszyłem ciężko. Powinienem oddać na milicję ups Policję. Ale w tamtych czasach ( początek lat 90) nie miałem zaufania do Stróżów Prawa - to nie to co dzisiaj
    Aparat mam do dzisiaj.Obiektyw od wieków w tym samym stanie tzn słaby optycznie i z wysuwający się. Koniec. Proszę mnie nie bić tylko przetłumaczyć...