Te foto też super (49 - mbsz).
Pozdrawiam.
Te foto też super (49 - mbsz).
Pozdrawiam.
witam,
Druga runda z ulicznego bazaru:
52. Córka młynarzaPrzechodziłem obok tydzień później- dziewczę w tym smym krześle zajęta telefonem-to się nazywa stabilna sprawa! Pies zmienił miejsce i pozycję...
53. Lokalny sklep z sosami, przyprawami, ziołami...zamnim zrobiłem zdjęcie była też szefowa, równie sędziwa wiekiem, ale ona widok mnie(i aparatu) uciekła na zaplecze, dziadek poprawił marynarke u się wyprostował...
54. Dzieciarnia I
55. Dzieciarnia II
pzdr!
http://www.chiny-info.pl - Blog + subiektywny przewodnik po Chinach
Made in China - Facebook
Chińskie początki z E-M10 - wątek
Jak to teraz jest z tą polityką jednego dziecka? Dalej tak restrykcyjnie podchodzą do tego?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Dzieciarnia - świetna.
Pozdrawiam.
podoba mi się kolorystyka - coś "specjalnego" po drodze używasz? czy to tak z puszki wychodzi?
witam,
Do niedawna było tak, że:Jak to teraz jest z tą polityką jednego dziecka? Dalej tak restrykcyjnie podchodzą do tego?
w mieście: 1 dziecko, chyba że oboje rodziców jest jedynakami, wtedy mogą 'montować' 2gie dziecko,
na wsi: jeśli pierwsze dziecko to dziewczynka można robić 2gie podejście. Chodzi o to że w Chinach po ślubie żona de facto staje się rodziną męża, a 'swoich' tylko odwiedza. Farmer mając syna ma zagwarantowana jakąś tam opiekę na starość...
Oczywiście jeś masz kasy to możesz mieći 5tke- tyleże płacisz kary ustalane chyba indywidualnie pod kątem zarobków.
Kilka tygodni temu poluzowano politykę ponieważ społeczeństwo bardzo się starzeje- w mieście można mieć 2ke, ale to dopiero zapis, który miasta wprowadzają indywidualnie, zdaje się Pekin już przyjął.
To tak w uproszczeniu bo te przepisy różnią się w zależności od miasta/prowincji, a nawet grup etnicznych - mniejszości mają luźniejsze restrykcje, albo czasem ich brak.
Staram się nie ingerować za bardzo. Ekspozycja, ostrość, kontrast, cienie- takie sprawy ruszam.podoba mi się kolorystyka - coś "specjalnego" po drodze używasz? czy to tak z puszki wychodzi?
Niżej 54.Dzieciarnia I bez majstrowania (tylko crop):
pzdr
Ostatnio edytowane przez goroh ; 5.05.14 o 17:27
Made in China - Facebook
W "cywilizowanym" zachodnim świecie za taką serię zdjęć dzieci byłbyś już na celowniku pedofilofobów![]()
Po przyjeździe do Chin zasymilowałeś się od razu czy miałeś napady "ja chcę do domu!"?
The question is: What is a Mahna Mahna?
Fajne. Zaopatrzenie sklepu - pierwsza klasa. Panią co uciekała na zaplecze się nie przejmuj, jak w piekarni wyciągnąłem aparat, to się panie bochenkami zaczęły zasłaniać![]()
The question is, who cares?
witam,
Dokładnie o tym samym myślałem w zeszły weekend wracając do domu!W "cywilizowanym" zachodnim świecie za taką serię zdjęć dzieci byłbyś już na celowniku pedofilofobów![]()
Nie mam prawa narzekać czy się martwić. Tu odsetek unikających zdjęcia jest zdecydowanie niższy niż w Europie/na zachodziePanią co uciekała na zaplecze się nie przejmuj, jak w piekarni wyciągnąłem aparat, to się panie bochenkami zaczęły zasłaniać![]()
i wynalazek na dziś:
56. Klatki schodowe, czasem mniej wyjściowe, czasem bardziej. Tu nie wiem czyładnie, ale z pewnością kolorowo"
pzdr
Made in China - Facebook
wszędzie reklamy