RAWy od razu wywaliłam z kompa, bo mi się zawiesił![]()
Test niestety bardzo niekompetentny. Po pierwsze dlatego, że nie raczyli nawet przeczytać instrukcji obsługi. Po drugie dlatego, że testowali aparat w trybie oszczędzania energii, a nie w trybie wysokiej wydajności, do czego sami się przyznali na X-Forum (będą powtarzać ten test w tym tygodniu). I po trzecie dlatego, że używali najgorszego pod względem AF szkła w systemie, które jest szkłem makro i nawet jak na standardy Fuji działa kiepsko.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dla mnie całkiem OK. Zwróciłem głownie uwagę na obsługę aparatu i te kółka, które wyglądają super, tak naprawdę wcale nie są takie idealne co właśnie pokazali w tym teście.
Co do oszczędzania energii. Jak go wyłączą będzie jeden plus, ale i znajdzie się minus w zamian (spadnie ilość fot na jednej baterii, na co narzekali w Olku).
Dalej... a kto czyta instrukcję obsługi?
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Przyciski z tyłu są do d***, wszyscy to potwierdzają. Za to kółka są super![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No ja mam dylemat, bo zacząłem gromadzić fundusze na E-M1, a obrazek z tego Fuji mi się b. podoba.
Na moje potrzeby zestaw z tym obiektywem 56mm f/1.2 byłby idealny, plus jakiś spacer zoom jasny ze stałym światłem i to wszystko co mi trzeba.
Dylematy...
T.
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
56 f1/2 to koszt 4100zł - niezła cena...