Strona 426 z 475 PierwszyPierwszy ... 326376416424425426427428436 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.251 do 4.260 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Następca eM5 to - wg admina 43R - koniec przyszłego roku, co mniej lub więcej oznacza, że następne puszki, które Oly pokaże będą z segmentu entry level czytaj: tanie OMD.
    Ja osobiście od takiej puszki wymagałbym 5-osiówki, wbudowanego VF-2, krzywej-S, Kolor Kółka i ceny w okolicy 2500-2800 zł.
    Reszta nieistotna.
    Entry level czyli dla tłumów. A tłumy lubią takie zabawki jak HDR, automaty, programy tematyczne itp.
    Oszczedności będą na rzeczach "nieistotnych". Np. właśnie krzywe, starsza stabilizacja, brak uszczelnień czy gorszy tryb seryjny. Matryca też raczej bez fazowego AF. To powinno być niewiele gorsze, ale też wyraźnie tańsze niż GX7. A e-pl5 w tym momencie poleci ....

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Do tej pory entry level byly peny i zaden z nich nigdy nie mial wbudowanego wizjera - czemu sadzisz ze tym razem bedzie inaczej?
    Kilka powodów:
    1. to ma być OMD entry level. OMD to wbudowany wizjer (dziedzictwo kominka) i 5-osiowy IBIS.
    2. wywiad z kimś z Oly.jp (już nie pamiętam który) mówił (Japończyk), że jest ważne aby zaoferować pomost nie tylko dla właścicieli E-5, ale także ztcp 620. Oczywiście mogą jeszcze ciachnąć cenę eM5 o 150-200 EURO.
    3. Zazwyczaj jest tak, że firma puszcza top model i entry level, kolejność wg uznania (firmy)
    4. PENy niby entry level, ale nigdy nie były też kolekcjonerskie; patrz przepiękny PEN P5.
    5. Krótko i nt.: nadciąga Sony.

Za B&H:

M1 - $1399
    M5 - $949
    PL5 - $549

Na półce OMD brakuje czegoś z ceną $700-749.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

A niby dlaczego następca E-M5 nagle miałby stać się entry level? Trochę to delikatnie pisząc pozbawione sensu. Jest spore grono osób zupełnie niezainteresowanych nowym M1 ale z chęcią zainteresowaliby się nowym E-M5. Cena poniżej 3000 zł jest raczej nierealna bo pewnie w nowym M5 będzie sporo technologii z M1.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Nie wierzę w model z linii OM bezpośrednio rywalizujący cenowo z Penami.
    Gietrzy- ile kosztuje E-P5 - pewnie to właśnie on się tam mieści.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar egahen
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Następca eM5 to - wg admina 43R - koniec przyszłego roku, co mniej lub więcej oznacza, że następne puszki, które Oly pokaże będą z segmentu entry level czytaj: tanie OMD.
    Ja osobiście od takiej puszki wymagałbym 5-osiówki, wbudowanego VF-2, krzywej-S, Kolor Kółka i ceny w okolicy 2500-2800 zł.
    Reszta nieistotna.
    Myślę podobnie, aczkolwiek nie uwierzę w tą cenę. Od siebie bym dodał, ze mogliby zrezygnować z uszczelnień na rzecz poprawionych osiągów matrycy (coś jak E-M1), cena w okolicy 3400-3700 i chętnie bym w to wszedł.... swoją drogą szkoda że tak późno chcą wydać pełnoprawnego następce.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    A niby dlaczego następca E-M5 nagle miałby stać się entry level?
    Nowe E-M5 to nie będzie entry level.
    OMD to historyczny korpus, to on "pociągnął" sprzedaż bezlusterkowców, to ten korpus wprowadził na salony pojęcie ta sama jakość (w domyśle: co w dslr) w mini rozmiarze. Dodatkowo, EM1 zapewnia działający C-AF.
    Wszystko powyżej imho.

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Trochę to delikatnie pisząc pozbawione sensu. Jest spore grono osób zupełnie niezainteresowanych nowym M1 ale z chęcią zainteresowaliby się nowym E-M5. Cena poniżej 3000 zł jest raczej nierealna bo pewnie w nowym M5 będzie sporo technologii z M1.
    O tych nierealnych cenach to pogadamy koło grudnia czyli kwartał przed końcem roku księgowego, kiedy Oly będzie musiał zrobić... COŚ.
    BTW. W następcy E-M5 spodziewam się lepszej matrycy od tej, montowanej w EM1.

---------- Post dodany o 10:29 ---------- Poprzedni post był o 10:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Gietrzy- ile kosztuje E-P5 - pewnie to właśnie on się tam mieści.
    $949 w B&H.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 2.10.13 o 10:26
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Ciągle nie rozumiem, dla kogo jest ten aparat
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Ciągle nie rozumiem, dla kogo jest ten aparat
    E-M5? Dzisiaj? Dla wszystkich, którzy nie zgadzają się z ceną $1399 a chcą mieć aparat z dobrą matrycą, rewelacyjnym stabilizatorem jednocześnie rezygnują całkowicie z c-af i wideo.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    pod Krakowem
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

E-M5? Dzisiaj? Dla wszystkich, którzy nie zgadzają się z ceną $1399 a chcą mieć aparat z dobrą matrycą, rewelacyjnym stabilizatorem jednocześnie rezygnują całkowicie z c-af i wideo.
    To wideo to by jednak mogli poprawić na tym się najbardziej zawiodłem.
    X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Domyślam się ze w tym stwierdzeniu chodziło raczej o EP5...

Uprawnienia umieszczania postów