Strona 5 z 164 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar sabkon
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Aha, najnowszy Olympus Viewer 3 jeszcze nie obrabia RAWów z E-M1
    a Lightroom 5 ?
    Zapraszam na http://sabkon.blogspot.com/. Blog fotograficzny pokazujący znane i nieznane miejsca w Polsce i na świecie. Na blogu znajdziecie moje autorskie zdjęcia m.in. zamków, pałaców, muzeów, bunkrów, fortów, sztolni, tuneli, opuszczonych fabryk, cmentarzy oraz miejsc turystycznych. Prócz zdjęć każde miejsce zawiera wyczerpujący opis historyczny.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

wreeeszcie wspólpraca ze szklarnią 4/3 mam szczerą nadzieję że wystarczająca.
    na horyzoncie się pojawia 40-150 f2.8 12-40 też jasne i też jako podstawowe szko ma szanse zawojować a przede wszystkim wspólraca ze szkłami 4/3 cieszy niezmiernie

Nie, całą "infrastrukturą" jest tablet, lub smartfon. Oprogramowanie OIS jest bezpłatne i dostępne w pobieralniach Androida i iOSa. Nie znam jeszcze konkretnej ceny polskiej.
    pewnie na wyrost pytanko - ale czy on ma szanse tak samo komunikować się z komputerem z WIFI a nie koniecznie tabletem ? Chodzi mi o zastosowanie aparatu do fotostudyjnej. sterowanie z kompa i oglądanie wyniku na dużym ekranie po wykonaniu foty...

i drugie - czy bateryjki są takie jak EM5 czy ktoś coś namieszał i są inne

A reszta to wyjdzie w praniu. Mogę napisac że o ile na pierwszych przeciekach wyglądał brzydko i niewairygodnie to na realnych już jest o niebo lepiej

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    i drugie - czy bateryjki sa takie jak EM5 czy ktoś coś namieszał i sa inne
    Takie same, $59 w B&H
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

wreeeszcie wspólpraca ze szklarnią 4/3 mam szczerą nadzieję że wystarczająca

Zapytalem testera o to.Whatsem na telefona odpisal mi tak""Ich habe es ausprobiert, mit 150er, 35-100 und Bigma. Und zwar im
    direkten Vergleich gegen meine E-5. Der AF der E-M1 ist exakter,
    der C-AF deklassiert die E-5 und beim normalen S-AF kommt es drauf
    an, wo das Objektiv gerade steht, welche der beiden Kameras
    schneller ist. Insgesamt ist der S-AF aber auch einen Kick
    schneller als bei der E-5.""

i linka dal
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 10.09.13 o 12:49

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

@ Mirek - a na nasze - bo sądze że google translator może kaleczyć a tym językiem nie władam..

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    @ Janko
    Any of the positions on the mode dial can be over-written with a user-defined 'Myset' preset, if you would like quick access to your preferred settings.
    No to ja już go love
    Korekta nie jest potrzebna, ponieważ pomiar przesunięcia fazowego odbywa się na powierzchni matrycy, a więc nie ma błędów justowania położenia lustra głównego i pomocniczego.
    I tak powinno być od zawsze!
    Zupełnie nowa matryca, która także realizuje pomiar AF przesunięcia fazowego. W stosunku do OM-D EM5 został zredukowany poziom szumu o ok. 1 EV i przy maksymalnej czułości 256000 procesor (też nowy) potrafi wypluć obraz dużo gładszy i o lepszej kolorystyce.
    Ciekawym, czy na 200iso wzrośnie jeszcze bardziej dynamika. W poprzednich jest już bardzo dobrze, ale evałek więcej przywitałbym z uśmiechem
    Na dpreview marudzą. Osobiście uważam, że E-M1 pracuje z 12-60SWD co najmniej porównywalnie, jak z E-3/E-5, akurat to miałem w rękach.
    To ja chyba pozostanę przy 12-60. 16Mpx naprawdę jest zaspokojonych wszędzie, od centrum po sam róg i na każdej ogniskowej, a 40-60 to jednak używam dość często.

Chętnie bym to potestował. A tak na marginesie marudzenia video, dość dużo kręcę różnymi maszynkami ostatnio i naprawdę, szczerze wolę epm2 od każdego Canona poniżej 5DIII, nad materiałem którego i tak jest więcej siedzenia ze względu na kolor. Lada chwila pochwalę się bardzo ładnym materiałem z olka.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    A tak na marginesie marudzenia video, dość dużo kręcę różnymi maszynkami ostatnio i naprawdę, szczerze wolę epm2 od każdego Canona poniżej 5DIII, nad materiałem którego i tak jest więcej siedzenia ze względu na kolor.
    Widziałeś ten patent z kolorem w linkach, działa a 'la krzywa Sh&Hi.

ps. Patent jest dostępny w Olku, nie Canonie

AK47

E-M1 w fazie konceptu
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 10.09.13 o 13:05
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

@ Mirek - a na nasze
    Tak po ludzku to:Przy podczepionych tych obiektywach(wymienia 150,35-100 i bigme) nie mial sytuacji by AF nie trafil.AF jest idealny.C-AF deklasuje E5 A przy normalnym S-AF jest taki jak E5,jednak sklania sie ku temu by stwierdzic,ze jest i "tik"-troczeczke szybszy niz niz w E5.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Widziałeś ten patent z kolorem w linkach, działa a 'la krzywa Sh&Hi.
    ps. Patent jest dostępny w Olku, nie Canonie
    Nie, to jest fabryczne?
    Tak naprawdę to przydałoby mi się jedno: czy ktoś wie jak wgrać obrazek (a jeszcze lepiej film) zrobiony poza olkiem (syntetyczny), żeby ten go widział? Chciałbym sobie wyświetlić obraz kalibrujący.

Jaack
    Gość

Uprawnienia umieszczania postów