Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
GF2 z tym szkłem wygląda seksownieGdyby jeszcze wypuścili 25 f/1,4 za jakąś rozsądną kasę, sprzedałbym 24-105L i kupił sobie taki streetowy zestawik z mikrusem i dwoma naleśnikami.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jeszcze, zeby w oczekiwanym 25mm f/1.4 AF dzialal tak szybko, jak w 14'ce!
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
25/1.4 może być do du*y. Dziadziuś potwierdził, że AF w szkle f/1.4 nie może być aż tak szybki jak w chociażby 14/2.5, bo musi być bardziej precyzyjny. To raz.
Dwa to rozmiar: jeśli będzie dwa razy większy to będzie to coś pomiędzy PL45 a 8 fishem czyli double cheese a nie naleśnik.
BTW. 24-105 to wyjątkowy wieśniak do streetu, nawet w Kanadzie czułem się obserwowany jak mi to wisiało na szyi, tam są lepsze opcje jak chociażby (do wyboru) 24/2.8, 35/2, 50/1.4 i 100/2.
Ale zgoda, 14 na GF2 jest hmm... jak to nazywasz sexy
Powracając do 14: idzie dobre! Dałem pewnej mamie* (Paweł to twój najlepszy aparat - tak mówiła o LX3) GF1 z 14 i... mówi z żalem "a nie da się szerzej?"
* - druga uparła się na NEX-5![]()
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Czy ten obiektyw można gdziekolwiek kupić?
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
lub w zestawie z GF2
pozdrawiam Krzysiek