Piękne kształty i faktury tego lodu, a ptaki dopełniają całości.
No i te diamenty na poprzednich super!
Zazdroszczę takiej wyprawy!
Wersja do druku
Piękne kształty i faktury tego lodu, a ptaki dopełniają całości.
No i te diamenty na poprzednich super!
Zazdroszczę takiej wyprawy!
Podoba mi się, że pokazujesz kolory świata teoretycznie bez koloru :)
objazdówka po Islandii to czesto gęsto foty z drogi - czasami nawet (o zgrozo) nie zaplanowane ;)
i tak to udało nam się kilka razy dać po hamulcach a niejednokrotnie też zawrócić by zrobić foty czemuś co właśnie minęliśmy ;)
kilka fot z drogi poniżej - raczej to południe Islandii - ale pinezek nie zostawiam - bo pewnie sama nie wiem gdzie to było ;)
23 bezkresne drogi i pola lawowe porośnięte wiekowym mchem - to obraz raczej częsty na wyspie
Załącznik 247342
24 to co światło nawyprawiało tego dnia - to była wisienka na torcie pierwszej części podróży (południowej) a tego typu wraki to chleb powszedni na Islandii ;)
Załącznik 247344
25 trzej muszkieterowie
Załącznik 247345
26 tu była nawrotka.. po hamulcach i powrót na most pod którym rozciągało się cudowne rozlewisko rzeki - i choć nie jestem zadowolona z fot z tego miejsca - bo myślałam że zrobiłam ich tam więcej - to i tak miejsce miazga
na moście pizgało złem że aż miło i nie było za bardzo barierek. - wiec trochę dygałam robiąc foty z niego ;) - zostałam też strąbiona przez jakich nadgorliwych kierowców - no ale życie
Załącznik 247343
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
a i byłabym zapomniała - dzięki fret za wyjaśnienie - mogę spać spokojniej ;)
23 - droga zaprasza do podróży, fajne :-)
23-Zdjęcie drogi wśród pięknego krajobrazu urzeka niezależnie od długości i szerokości geograficznej
24- fantastyczne światło
25- nie lubię takich zdjęć ale rozumiem że to zamierzone czasem niestety zdarza mi się wrzucić własny cień w kadr i wtedy albo obcinam albo zdjęcie idzie w koszt
26- zalety poruszania się małą grupka. jesli jest miejsce na ciekawe zdjęcie - robimy 5 minut dla paparazzi :)
Fajnie uchwycony ten złom na 24 :)
Widzę że warunki były mocno trudne. A wykrzesać coś ciekawego w takich miejscach i z takim deficytem światła nie jest łatwo. Zdjęcia prezentują się dobrze. Pierwsza miejscówka trochę odstaje , ale tam to już było całkiem do bani jeśli chodzi o światło.
Lubię takie klimaty jak z diamentowej plaży czy z lodem. Fajnie to wyszło.
Ogólnie lato w tym roku na północy nie dopisało. Było poza paroma incydentami zimno jak diabli. Na Senji w lipcu miałem średnio 10 st. plus mocny północny wiatr.
Jeśli chodzi o czynnik ludzki, jest w pejzażu mile widziany, ale jednak z pewnym umiarem. Bo to co na początku jest miłe, w nadmiarze morze powodować ból. :) Unikałbym jednak podobnych akcentów przynajmniej w jednej serii.
Czekam na następna odsłonę z tej surowej i jakże trudnej do fotograficznego okiełznania krainy.
owszem - wiało nam w pyski ;)
a jeśli chodzi o pierwszą miejscówkę - to akurat cieszylismy się że tam światła nie było - bo bazalty lepiej w pochmurne dni się prezentowały
niemniej bardzo lubię to miejsce ;)
dokładnie. - ja też mam ten fetysz drogi - więc lubię ją w swoich kadrach :)
yep !!! zwłasza jak na 5 osób w aucie - 3 to fotografowie ;)
no nie mieli z nami lekko :)
do tej rzeki to akurat zawracaliśmy i to spory kawałek
bo walka serca z rozumem była duża ;)
wygrało serce ;) yeahhh
lubię takie złomy - a co światlo tam robiło to głowa mała :)
Dzięki wam za odwiedziny i słów kilka
po dłuższe przerwie spowodowanej urlopem, lenistwem i jesienną chandrą ;) wracam
tym razem do miejsca, ktore było powodem tego dla którego na Islandię pojechałam - Kerlingarfjöll - do dzisiaj łamię język na tych nazwach - ale co poradzić
Interior - my precioussssss :mrgreen:
Załącznik 248524
No powiem wam że ta glina, z której te góry były zbudowane - były absolutnie wszędobylskie - umyć to dziadostwo później - graniczyło z cudem
ale coś za coś - spacerowało się w większości CUDNIE - ale jak ktoś tam wparadował w adidaskach - to naprawdę sie zastanawiam ile razy zgubił buta w glinianym błocie ;)
Światło i tym razem nie bardzo chciało nam dopisać - ale jak się nie ma co się lubi - to wiadomo ;)
27
Załącznik 248528
28
Załącznik 248525
29
Załącznik 248529
30
Załącznik 248526
31
Załącznik 248527