9 załącznik(ów)
Dream about Iceland - czyli gulasz się szlaja
Stało się - spakowałam swój majdan i z grupą przyjaciół wybraliśmy się w końcu na podbój Islandii
po nieudanej wyprawie do Patagonii (która się nie odbyła przez Covid 13.03.2020 mieliśmy wylatywać) potrzebowałam dłuższego urlopu jak wody
i choć udawało się nieraz gdzieś wyskoczyć - to nadal było mi mało - taka już dola włóczykija :mrgreen:
O Islandii marzyłam od dawna ale wiedziałam że jeszcze nie czas na nią.. że jeszcze muszę trochę zgłębić tajników foto, może nieco poprawić sprzęt by nie żałować :mrgreen:
myślenie może i głupie - ale jak wspomnę na to jak drogi to kraj - to już takie głupie to nie jest ;)
no a wracając do marzeń - jak tak sięgnę pamięcią to chyba prace @dobas z interioru najbardziej mi siadły w głowie i zaczęły się mocno kokosić w myśleniu o wyprawie foto właśnie do krainy lodu i ognia
a konkretnie to zdjęcie
zastanawiałam się jak poprowadzić ten wątek by jak zwykle nie ugrzęznąć w martwym punkcie ;) (ach ten mój brak konsekwencji)
ale stwierdziłam że w nosie tym razem będę mieć chronologię i będę wrzucać foty z różnego czasu jazdy
co wiadomo nie zrobi dobrego rozwinięcia - bo to co początkowo zdawało się WOW w 3 tygodniu wyjazdu już nie robił takiego wrażenia a w 4tym w ogóle go nie zauważaliśmy (tak pół żartem pół serio ;) )
no ale dobra - nagadałam się - do meritum :mrgreen:
o tym miejscu wiedziałam co nieco od Karola Nienartowicza - pamiętałam jego relację z niego i nie powiem - miejscówka absolutnie mnie oczarowała
mimo iż pogoda kapryśna - to cieszyliśmy michy - bo w słońcu bazaltowe kolumny nie wyglądają tak pięknie jak po deszczu - więc czasami szaro-bura aura nawet była na plus ;)
przedstawiam tym samym KANION STUÐLAGIL
Załącznik 246771
01z parkingu do kanionu jest nieco ponad 2 km (wcześniej droga urywała się znacznie szybciej i trzeba było się przygotować na 30-40 min spacer
po drodze zaraz za parkingiem mijamy bazaltową ścianę z wodospadem rzecz jasna - bo jak Islandia to wodospady - nie trzeba wiele czasu by się o tym przekonać
Wodospad Stuðlafoss
Załącznik 246772
02 a po spacerku raczej niewymagającą drogą oczom naszym ukazuje się kanion :)
Załącznik 246773
03
Załącznik 246774
ciekawa jestem waszego zdania czy a czy b czy c - mam swoje typy - ale wiadomo - mało obiektywna jestem ;)
dziewczę samo wlazło mi w kadr biegając po tym terenie - jak droga wymagająca nie jest - tak te śliskie kamienie już zmuszają do czujności (dobrze że miałam kije ;) )
04a
Załącznik 246775
04b
Załącznik 246787
04c
Załącznik 246789
a to widok - który dowodzi że warto odwracać się za siebie - choć kumpel sam wymyślił że wlezie na tą górkę bo widok faktycznie z tej skarpy był bardzo przyjemny dla oka - nawet z tą nadchodzącą mgła (a może dzięki niej)
05
Załącznik 246776
06
Załącznik 246777
enjoy :mrgreen: