-
Olympus OM-D E-M10 Mark II
-
I fajowo
Stare stanieje :)
-
Już staniało. To raczej nowe zdrożeje ;)
-
Olympus podraża wyroby, żeby móc zaoferować upust kilkaset zł za łączony zakup :-)
-
-
Te gripy też robią takie mikre aby potem złoić d**ę za dodatkowy gadżet.:)
A tak wogóle to brzydki ( jeżeli tak będzie docelowo wygladał) w przeciwieństwie do M5 II który jest naprawdę ładny
-
Kupię sobie kolejny E-PL5, który jest/będzie bardzo tani :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Te gripy też robią takie mikre aby potem złoić d**ę za dodatkowy gadżet.:)
A tak wogóle to brzydki ( jeżeli tak będzie docelowo wyglądał) w przeciwieństwie do M5 II który jest naprawdę ładny
E, nikt nie każe Ci wystawiać odwłoka na razy :-) Możesz "se nie kupować" :-) I nie zgodzę się z Tobą, że jest brzydki. Wcale nie jest brzydki tylko Tobie się nie podoba a to już różnica :-)
-
Za mało kółek po prawej stronie. Gdyby miał 4 to mógłby jeździć :)
-
Ciekawe czy dadzą mu także zdjęcia wysokiej rozdzielczości.
-
Zastanawia mnie ta dźwignia UP/DN/OFF...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Zastanawia mnie ta dźwignia UP/DN/OFF...
ON/OFF/ lampa (up)
-
No niby tak, ale czy to znaczy że po przełączeniu z UP na DN lampa sama się schowa?
A poza tym załączenie aparatu wymaga przekręcenia tej gałki aż o 90 stopni... wydaje się to niezbyt wygodne :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
No niby tak, ale czy to znaczy że po przełączeniu z UP na DN lampa sama się schowa?
A poza tym załączenie aparatu wymaga przekręcenia tej gałki aż o 90 stopni... wydaje się to niezbyt wygodne :roll:
raczej nie, UP to zwolnienie pewnie rygla blokujacego lampę w pozycji zamknietej, reszta to energia sprężyny
-
Musze przyznać, że mi się nie podoba. Chyba, że będzie miał wizjer z E-M1/E-M5 II i ekran uchylany a nie obrotowy
-
Dlaczego brzydki, mnie się tam podoba...
Mógłbym się założyć, że włożą tę matrycę co znalazła się w Gx8...to raczej funkcji z M5II nie dostanie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bart_1985
Mógłbym się założyć, że włożą tę matrycę co znalazła się w Gx8...to raczej funkcji z M5II nie dostanie
Myslisz, ze ryzykowali z Pasikonikiem, majac sonego, nie sadze :)
pozdro
-
W gx8 siedzi chyba nowa matryca od Sony
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
W gx8 siedzi chyba nowa matryca od Sony
Też to słyszałem. Ale żeby Panaś swoje matryce olał i wrogie założył ... :roll: :shock:
-
Czemu wrogie? Może tańsze? Teraz rządzi pieniądz a nie sentymenty
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
Czemu wrogie? Może tańsze? Teraz rządzi pieniądz a nie sentymenty
W sensie konkurencji. Mając własną fabrykę... dlatego się dziwię.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
W sensie konkurencji. Mając własną fabrykę... dlatego się dziwię.
Nie wiem czy na pewno mają. Gdzieś mi się kiedyś obilo o oczy, ze pozbyli się tej fabryki lub części udziałów.
-
Jeśli prawdą jest że nowy Panaś ma matrycę Sony to lepiej kupić Panasia. Szybszy af, i lepiej zrobiony znaczy mniej się psuje.
-
Panas to spory drogi klocek. A E-M10 II to w miarę tania i mała puszka. Jeśli ktoś takiej szuka, to nie sądzę, aby zrobiło mu różnice, czyj znaczek jest nadrukowany na matrycy. Tym bardziej, że one się wcale tak bardzo nie różnią.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
...E-M10 II to w miarę tania i mała puszka.
To już cena jest znana:)
-
Nie spodziewałbym się ceny wyższej, niż w przypadku E-M10 na starcie. Nie trzeba być geniuszem żeby przewidzieć, że na pewno będzie to najtańszy aparat z serii :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie spodziewałbym się ceny wyższej, niż w przypadku E-M10 na starcie. Nie trzeba być geniuszem żeby przewidzieć, że na pewno będzie to najtańszy aparat z serii :-)
Nie byłbym taki pewny, Olek zapatrzony jest w nadgryzione jabłko i sądzi że ma podobny unikalny produkt.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
... Nie trzeba być geniuszem żeby przewidzieć, że na pewno będzie to najtańszy aparat z serii :-)
Nie biorąc pod uwagę M5 i M10 w wersji I, to pewnie tak. Należy o nich już zapomnieć, starocie, już nie do kupienia:wink:
-
Ciekawe czy będzie w dwóch wersjach kolorystycznych jak I??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Nie biorąc pod uwagę M5 i M10 w wersji I, to pewnie tak. Należy o nich już zapomnieć, starocie, już nie do kupienia:wink:
W e-shopie od wyboru do koloru w różnych kombinacjach :)
-
Wg tych informacji http://www.dailycameranews.com/2015/...mation-leaked/ Mark II będzie miał tą samą matrycę co pierwsza wersja E-M10.
-
Nie wiem czy mieszanie rozmieszczeniem kółek i guzikologii to dobry pomysł. Ta wajcha do włączenia aparatu, w dodatku z tak dużym skokiem, hmmm - wygląda poważnie, ja najbardziej lubię podświetlane przyciski jak z Penów. Kółko zmiany trybów - szkoda, że zaniechano rozwiązania jak w E-3 - wirtualnie - przycisk mode i zmiana kołkiem. Widziałbym też na tym "kółku" kilka własnych ustawień, chociaż i teraz można sobie je ustawić. Idealnie by było jakby można było edytować nazwy własnych ustawień bo można się w tym pogubić. Miła by była możliwość ich zapisywania, edycji na kompie i przenoszenia między aparatami. No i mógłby się jakoś ładniej nazywać, te Mk II itd. to mało subtelne. Najładniejszym z nazwy aparatem jaki miałem to był(a) Contax Aria ;-)
OK, tyle marudzenia ;-), zapowiada się fajny aparat, pewnie z jakimiś nowymi ficzerami.
-
Pisząc o matrycy (choć sprawa już "rozwiązana" ) miałem na myśli właśnie to, że Gx8 ma ponoć matryce od Sony...taką informację widziałem w kilku miejscach...(aczkolwiek średnia wiarygodność ), gdyby tak było dla nas użytkowników to jeszcze lepiej. Z drugiej strony czy coś znacząco brakuje temu co jest w "16stce"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bart_1985
Pisząc o matrycy (choć sprawa już "rozwiązana" ) miałem na myśli właśnie to, że Gx8 ma ponoć matryce od Sony...taką informację widziałem w kilku miejscach...(aczkolwiek średnia wiarygodność ), gdyby tak było dla nas użytkowników to jeszcze lepiej. Z drugiej strony czy coś znacząco brakuje temu co jest w "16stce"
Ponoć w matrycach Sony jest magia, w Panasonikach matryce 16 są bez magi :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szamaniec
Magia.
To chyba ta słynna plastyka zdjęć o której się dużo pisze :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szamaniec
Różnica jest w innym zachowaniu się w słabym śwetle i innym (inaczej kolorowym) szumie. Magii nie ma to raczej grzech pierworodny (technologiczny).
---------- Post dodany o 08:06 ---------- Poprzedni post był o 08:04 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Magia.
To chyba ta słynna plastyka zdjęć o której się dużo pisze :wink:
Błąd - plastyka to własciwość obiektywu, lepsza gdy jest tam szkło, więcej szkła a mniej plastiku.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Różnica jest w innym zachowaniu się w słabym śwetle i innym (inaczej kolorowym) szumie. Magii nie ma to raczej grzech pierworodny (technologiczny).
Masz na myśli ten magiczny różowy zafarb? Od kilku miesięcy go szukam na swoich zdjęciach, ale może źle dotykam aparatu i nakoś go uchwycić nie potrafię :roll:
-
Nie, ma na myśli te magiczne kolorowe kropki na zdjęciach z długą ekspozycją. Dotknij trybu Bulb to zobaczysz
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szamaniec
Magia 4/3 :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Magia 4/3 :-D
Przez lata będą dawać tą samą matrycę a później zmienią mocowania obiektywów i nowy system, coś tak czuję :)