Po długich przemyśleniach postanowiłem także tutaj przedstawić Wam swoją twórczość.
Modelka: Aleksandra Dobek
Wersja do druku
Po długich przemyśleniach postanowiłem także tutaj przedstawić Wam swoją twórczość.
Modelka: Aleksandra Dobek
Będzie ciekawie :)
Stasio88,
Podoba mi się Twoje podejście do portretu - światło, szarości i czernie - bardzo na tak.
Uroda modelek też nie jest bez znaczenia - te genialne pieguski często podnoszą do sześcianu wartość samej fotografii.
Zawsze z chęcią zajrzę do tego wątku, obserwować jak i uczyć się z Twoich prac.
pozdrawiam,
To ładne zdjęcia są. Bardzo wyraziste - nie tylko w obrazie, ale i w przekazie. Podoba mi się minimalizm, zastosowanie jako środka wyrazu jedynie światła i cieni, podobają mi się kontrasty i płynne przejścia.
Czekam niecierpliwie na kolejne.
Blada twarz, oszczędnie rysowana, o urodzie powalającej, z wyhamowanym światłem staje się niemal monumentalna w niepokojących fałdach z czerni. Piękny pomysł i wykonanie. Ciary po plecach. Trzecią fotkę polubiłem najbardziej.
Pzdr, TJ
Na mnie pierwsza i trzecia (z którekolwiek strony by liczyć) wywarły największe wrażenie. Ta "maryjna" najbardziej.
Jedno już znamy z Galerii. W dwóch pozostałych zastanawia mnie, czy celowo zrobiłeś matowe oczy? A może to soczewki specjalne jakieś? (skoro są czarne, może są i matowe... ;)).
Cieszę się z wątku, bo Twoje portrety są zapamiętywalne, niebanalne. Podoba mi się różnorodność mimo użycia prostych środków wyrazu.
Podoba mi się to drugie.
Pozdrawiam.
Ciesze, sie ze doszedl nowy olyszkodnik, tfu, tfu ;) Uzytkownik i do tego z takim stylem :)
Gratuluje mocnego wejscia i z nieciepliwoscia czekam na kazdy kolejny portret :)
Następne zdjęcia będę już numerować.
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za ciepłe przyjęcie. Nie spodziewałem się tylu dobrych słów. Takie słowa zobowiązują do działania. postaram się nie zawieść :)
"Olyszkodnik" podoba mi się takie określenie:)
Bardzo ładne portrety, na pewno jeszcze tutaj zaglądnę.
@stasio88: ładne ujęcia i czekamy na więcej :). Fajnie by było, jakbyś przy okazji numerki dorzucał - łatwiej się potem będzie do kolejnych zdjęć odnosić, w razie potrzeby :).
Takie debiuty zdecydowanie lubimy :)
Wejście Smoka :) Świetne zdjęcia urodziwych Pań.
A tam smoka od razu :)
Kolejna porcja na pożarcie :)
5.
6.
Piątka na piątkę :-)
Świetne są oba.
Pozdrawiam.
Dla mnie 6, fajne światło i akuratny kontrast :).
Świetne wejście. Tak trzymać! :)
Piękne portrety:-)
Szósteczka mi się spodobała, klasyczne zmiękczanie, niekonwencjonalne leciutkie przerysowania twarzy, co znakomicie podnosi ekspresję spojrzenia, oczy wstrzeliwują się w widza, światło od prawej nie zaburza zbytnio symetrii, dodaje życia twarzy. Koroneczka na lewym barku ściąga wzrok z twarzy w dół po przekątnej. Świetnie zasięgnięta przez fotografa uroda od modelki.
Pzdr, TJ
Dawno mnie nie było, czas nadrobić zaległości :)
7.
Te Twoje szarości są cudne. Kolejne piękne zdjęcie. Brawo :)
Rewelacja. Jestem pod wrażeniem.
Bardzo mi się podobają. takie aksamitnie delikatne. Rozumiem, że "duszek" odbicie na 5-ce zamierzone?
Przejrzałem i jestem pod dużym wrażeniem,super światło i kadry
Przerwa wakacyjna?
---------- Post dodany o 14:38 ---------- Poprzedni post był o 13:49 ----------
Dopiero poniewczasie - po napisaniu zdania - dostrzegłem zdjęcie w galerii.
Coś więcej może?
Czas znów lekko przypomnieć o sobie :)
08.
09.
10.
11.
Bardzo proszę - przypominaj o sobie częściej ! :)
Ciekawe i to bardzo
11 jest doskonała - bardzo podobają mi jak przebiegają linie w kadrze - do tego subtelne światło - bardzo fajne
10 ta dziewczyna ma coś w sobie - podoba się , choć nie wiem czy mi coś w tej dłoni nie przeszkadza
9 to nie moja bajka - nie podoba mi się - ale chyba głównie przez modelkę..
8 interesujące - na podium ale mimo wszystko dla mnie za 11 i 10 :)
PS fajnie że znów nadajesz w wątku :)
Ruda hipnotyzuje. Ten obraz dla mnie wygrywa ostatnią wrzutę :-)