Wersja do druku
Hm, jak dla mnie - tak, poruszone.
c+, zrób ankietę, a potem przeproś. Raz - za przekręcenie mojego nazwiska, dwa - za głupi komentarz.
Podzielam opinię, ze jest poruszone.
Założylem nawet do tego najlepsze okulary :)
Jest poruszone.
lgrabun nie wiem o co chodzi ale przepraszajcie sie po privach a nie publicznie.
Nie wiesz, o co chodzi - nie pisz. I zanim zaczniesz rozstawiać innych po kątach, może pouczestnicz troszkę w życiu tego forum, hę?Cytat:
Zamieszczone przez Switch
To teraz zaznaczcie w czerwonym kwadracie miejsca gdzie widać poruszenie zdjęcia :twisted: i wklejcie do wątku :D
odpowiedź na pytanie: TAK
Wg mnie nie jest poruszone, tylko nieostre w miejscu gdzie ostre być powinno. Może mizerny obiektyw?
odpowiedź na pytanie: NIE
Właśnie przez wątki w "Ocena zdjęć" takie jak C+ i posty takie jak twoje odechciewa się uczestniczyć w życiu tego forum...Cytat:
Zamieszczone przez lgrabun
Zgadzam się. Kupcie sobie stoper i pobiegajcie wkoło osiedla.Cytat:
Zamieszczone przez majkelx
Nie wiem czy poruszone, ale na pewno coś się dzieje z ostrością, nie widać 100%-wego miejsca na którym ona jest, może winą jest minimalne poruszenie, szumy albo coś z kompresją pliku.
pzdr
To jest wasza prywatna sprawa i nie widzę powodu, dla którego c+ miałby klękać publicznie i Cię przepraszać przy wszystkich. Myślę, że niewiele osób jest zainteresowanych ową okolicznością.Cytat:
Zamieszczone przez lgrabun
A uczestniczyć staram się, na tyle, na ile mogę. Dzieki za radę.
Skoro ktoś przekręca moje personalia, a na uwagę, że zdjęcie jest nieostre obrusza się i robi to na forum, to chyba oczywistą oczywiśtością jest to, że przeprosiny również powinny być na forum, "nespa"?Cytat:
Zamieszczone przez Switch
A żeby nie było off-topic: zdjęcie jest nieostre i ewidentnie poruszone. Tyle jeśli chodzi o odpowiedź na zadanie przez autora wątku pytanie :-)
Panowie, trochę dystansu.
pozdrawiam
Wygląda na poruszone, a wskutek tego nie ostre. Myślę, że ZD 50/2 tak nie obrazuje. Dla porównania załączam Crop 100% z mojego 14-54, nie ostrzony.
Moim zdaniem nie jest poruszone.Podpieles cos co podobne jest do obiektywu i czas jego swietnosci dawno sie skonczyl.Pelna dziura, plytka glebia i czas ekspozycji na granicy uzywalnosci.Ponadto kompresja tez swoje zrobila i masz to co masz.Podepnij cos co dobrze pracuje z E1 i bedziesz zadowolony.
To do mnie tekst? :shock: :roll:Cytat:
Zamieszczone przez lucca
Jestem przekonany, że tak. :D
pozdrawiam
Po co dalej ciągnąć ten wątek, statystyczna większość przyznała, że zdjęcie jest nieostre, zdarza się najlepszym :D Rozważanie czy to wina poruszenia, czy nie jest już i tak bezcelowe, zwłaszcza, że zaczyna budzić niezdrowe emocje.
A ja nie widzę zdjęcia :roll:
I nie rozumiem tego pospolitego ruszenia na Igrabunia.
Dalej nikt nie wskazał na zdjęciu miejsca poruszenia :roll:
Ja tu poruszenia nie widzę, tylko bardzo małą GO.
Z jakiego to szkiełka?
Pozdrówka!
Ja również nie widzę poruszenia tylko bardzo mała głębie ostrości. Jak sie mylę to ide do okulisty po nowe okulary.
IMHO poruszone nie jest... Ciachnęłam sobie mały kawałek [mordkę:)] i nie wydaje mi się...
To zdjęcie jest nieumiejętnie ostrzone z całkowicie niewyraźnego - bo poruszonego - zdjęcia. Proponuję, żeby autor wątku wrzucił cropa z oryginalnego pliku - wówczas będzie można porównać z próbką możliwości gorszego - jeśli chodzi o makro - 14-54.
ZD50Cytat:
Zamieszczone przez dziobolek
Mi się ono wydaje nie do końca ostre i przez to wygląda jak poruszone.