Czyli od sasa do lasa, ze wskazaniem na przyrodę.
1.
2.
I dwa makro:
3.
4.
Wersja do druku
Czyli od sasa do lasa, ze wskazaniem na przyrodę.
1.
2.
I dwa makro:
3.
4.
Pajączki bardzo fajne, ostatni kadr niczym klatka z filmu Inwazja Kosmicznych i Włochatych Porywaczy Fotografów :)
Kadr z dzikami prosty, ale fajnie się ułożyły - niczym odbicie w lustrze.
Może być ciekawie - będę zaglądał i... chwalił ? :mrgreen:
Czekam do lasa.
hmmm.... chyba już widziałem gdzieś wątek o tytule "takie tam..." ale chętnie i do tego zaglądać będę
Takie tam... fajne, wrzucaj podoba sie.
Najbardziej podoba mi się makro 3.
Fajnie zauważone / spotkane. Będę zaglądał.
Zaciekawiłeś mnie. Pająk większy od liska i dzików, to mało spotykane. :-).
Jeszcze a'propos liska, podciągnął bym poziomy (zdjęcie było by jaśniejsze i dostało więcej kontrastu) i jednak inaczej bym skadrował. Tak jak niżej:
http://primefoto.pl/zdjecia-rozne/lisek_primefoto.jpg
Nie chciałem już tak bardzo cropować. I tak sukces że ze setką udało mi się tak blisko podejść. Aczkolwiek Twoja wersja jest fajna tyle że mała.
Zdjęcie mojej podopiecznej z dzisiaj, chciałem zrobić stacka ale nie wyszło :( .
5.
lisek milusi, 5-osobliwa uroda:)
Nawet sexowna z pyska ;) Jak to ON to cofam co napisałem :P
Tego nie wiem, chwilowo mam problem bo przeszła nieprawidłowo wylinkę. i tylne odnóża są tylko dla ozdoby :(, muszę chyba ja zacząć ręcznie karmić i czekać do następnej wylinki.
6.
7.
8.
9.
I makro
10.
Nr 6 ciekawe. Tak proste a świetnie wypatrzone. Choć gdybym miał pomarudzić to w PD mocnym punkcie bym ją widział. Muszelkę oczywiście :)
Słonecznik mi się nie widzi, zachód na tak i robal na tak :)
Dobra, już nie marudzę :mrgreen:
A mnie słonecznik się widzi oraz ostatnie zdjęcie.
Lubie minimalistyczne-6
Jak Bodzip też bym tak 6 ujął.
6 i makro ja wybieram, słonecznik najmniej się mi podoba a raczej w ogóle mi się nie podoba
Jak dla mnie siodemka.
Ostatnie zdjęcie bardzo mi się podoba, jest ciekawe. Zdjęcia słonecznika, zachodu czy kutrów nie są złe, tylko zbyt dużo podobnych zdjęć widziałem i tak nie rzucają się przez to w oczy jak właśnie 10.
11.
12. Już było w oceniaczu, ale poprawiłem w nim poziomy(znaczy w zdjęciu, nie w pająku).
13.
Jak dla mnie w 11 i 12 to powinieneś dać więcej kontrastu i jakoś podbić kolory na deko żywsze :).
13 jest fajne ale ja widziałbym to całkiem inaczej - nie wiem czy można się u Ciebie wtrącać jak nie :)
Załącznik 141089
Można, nawet trzeba. :) śmiało.
14. Pomnik rybaka
Przeglądając poprzednie zdjęcia to stać Cię na więcej ;)
pozdrawiam ;)
Dziś dwa makro:
15.
16.
Na 15 wolałbym nieco większą skalę - obciąłbym gdzieś tak ze 2/3 marginesu nad owadem i dla proporcji boki (1/3 prawego marginesu, reszta z lewej).
Na 16 - strasznie ciasno w poziomie. Przy takich zdjeciach - gdy w kadrze nie ma żadnych szczegółów wskazujacych na kierunek poziomy lub pionowy - warto nieco obrócić obiektyw wokół osi optycznej tak, by linia ciała wydłużonego modela obróciła się w kierunku pzrekątnej kadru. Daje sie wtedy dużo ładniej wypełnić kadr modelem.
Mam prośbę do Admina, o przeniesienie wątku do działu > Zdjęcia początkujących. Z góry uprzejmie dziękuję.
Miała być zorza. Ale z braku laku. Podobają mi się nocne zdjęcia, ale sodówki dobijają.
Chetnie bym zobaczył. Coś zdjęcie Ci się nie wkleiło.
Widziałbym to mniej więcej w ten "deseń":)
Załącznik 143073
To też indywidualna kwestia gustu w pewnym stopniu, ale Twoje rzeczywiście zbyt zielone i jakoś mało pasuje do nocnego zdjęcia taka kolorystyka.
Nie wiedziałem czy można....
Załącznik 143074
Nawet trzeba :)