E-3 hands-on preview by YxasoR
Witajcie!
Dostałem dziś E-3 - prosto z Japonii. Aparat robi wrażenie!!! Chciałbym w paru zdaniach opisać moją opinię po krótkim spotkaniu - takie pierwsze wrażenie.
Na prawdę wzorowo zrobiony aparat. Widać, że materiały z najwyższej półki. Uszczelniany, solidny. Trzyma się go bardzo dobrze, grip mi pasuje. Guma jeszcze nie odchodzi :razz: Guziki fajne w dotyku - nie plastiki. Spust migawki czuły, a po naciśnięciu dłuuuuuuuuga seria. Zaglądam do wizjera - WOW duży. Nie wiem jaki był w E-1 więc nie porównam - od E-330 dużo większy. Przyjemnie wszystkie parametry u dołu. Górne LCD - wszystkie parametry są. Funkcjonalność przycisków ich rozmieszczenie jest w porządku ponieważ intuicyjnie już zaczynam łapać o co chodzi... Przy podglądzie zdjęć obie rolki przybliżają i oddalają fragment zdjęcia.
LifeView - ostrość manualnie ustawiana jednak AF jeżeli jest włączony zadziała przed zrobieniem zdjęcia
Obiektyw 12-60 - szeroko i do tego jest na prawdę ciche i szybkie. Do tego ostrość manualnie ustawiana - nieźle ;) Obiektyw z E-330 również bardzo dobrze ostrzy.
AF - 11 pól krzyżowych to jest na prawdę świetnych. Przy wybieraniu jednego pola z 11 moża zarówno rolkami jak i strzałkami. Podpiąłem jeszcze do E-3 50 f/2 i też dobrze mu szło z AF. Z 50-200 to jest super szybkie...
Nie pytajcie o cenę w Japonii ponieważ nie mogę jej podać. A tak proszę bardzo - co tylko chcecie wiedzieć ;)
RAW-y prześlę jutro i będą na stronie :arrow: raw.fotosite.pl
Tutaj zdjęcie jak Fidel - z potwierdzeniem daty :p ;p E-330 + 12-60
Re: E-3 hands-on preview by YxasoR
Cytat:
Zamieszczone przez YxasoR
...AF - 11 pól krzyżowych to jest na prawdę świetnych. Przy wybieraniu jednego pola z 11 moża zarówno rolkami jak i strzałkami. Podpiąłem jeszcze do E-3 50 f/2 i też dobrze mu szło z AF. Z 50-200 to jest super szybkie...
Ja bym prosil o wiecej informacji na temat szybkosci i pewnosci autofocusa 50-200(chodzi o ten stary).
Jak jest na lapaniu ostrosci na poruszajacych sie obiektach w nienajlepszym swietle?
Jak jest w porownaniu, gdy przypiety jest do starej puszki?
Czy nie zamula na starcie, nie gubi ostrosci itp.
Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
zrób zdjęcie tego aparatu i jakiejś polskiej gazety z dziś, bo przestawić datę w palmie to nie problem. trochę nieelegancko stawiać otwarte body na glebie.
suchar: a czemu ma nie pomagać? założę się że 14-54 z tym aparatem zasuwa jak cholera.
No spox. Z gazetą nie będzie zdjęcia. Po prostu sprawdzałem filtr antykurzowy...
ja zaraz z 14-45 porównam ;)
Cytat:
Zamieszczone przez maly16
Ja bym prosil o wiecej informacji na temat szybkosci i pewnosci autofocusa 50-200(chodzi o ten stary).
Jak jest na lapaniu ostrosci na poruszajacych sie obiektach w nienajlepszym swietle?
Jak jest w porownaniu, gdy przypiety jest do starej puszki?
Czy nie zamula na starcie, nie gubi ostrosci itp.
Po weekendzie będę miał 50-200.
Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Ten E3 ma jakąś plamę na lustrze :roll:
O nie sprzedali podróbę, aaaaaaaaaaaaaaaa... :mrgreen:
Jakieś odbicie ponieważ nie ma jej - przynajmniej teraz...
Cytat:
Zamieszczone przez lessie
nie powiem żebym nie zazdrościł...też jestem ciekaw porównania 12-60 i 14-54 pod kątem pewności i szybkości AF.
No i zazdroszczę znajomości w Japonii :D
Za tą zazdrość do piekła pójdę...i za parę innych rzeczy ;)
Ja też jestem cały czas pod wrażaniem jak szybko E-3 jest dostępny.
Cytat:
Zamieszczone przez mateuss
Cytat:
Zamieszczone przez Dag
ja oferuje lepiej i z wiekszym przekonaniem ! :D do tego e jedynke zeby porownac wizjery!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeśli Yxasor będzie chętny możemy zrobić jakieś spotkanie w weekend czy coś. I podpiąć jedno do drugiego czwarte do trzeciego. też mnie ciekawi 12-60 swd na e-1. wizjer e-3 vs e-1 itp itd.. rozwialibyśmy wszystkie forumowe wątpliwości. Ale jeśli Yxasor będzie miał czas i ochotę.
myślę że paru chętnych by się znalazło (pół warszawy ?? :mrgreen: )
komuś pasuje jutro od 13 - 16??
Na weekend wyjeżdżam i tam przetestuję E-3 z 12-60.
Cytat:
o kurde , ciezkie godziny :( a jaka dzielnica ?
LV działa w trybie MF - możliwość powiększenia 5x, 7x i 10x.
Auto ISO - samemu w Menu można ustawić najniższą i najwyższą wartość.
Cytat:
Zamieszczone przez Dag
Cytat:
Ja mogę się gdzieś do centrum wybrać - najlepiej gdzieś niedaleko metra. Arsenał byłby najlepszy.
Cytat:
LV działa w trybie MF - możliwość powiększenia 5x, 7x i 10x.
Auto ISO - samemu w Menu można ustawić najniższą i najwyższą wartość.
Cytat:
Zamieszczone przez Dag
Cytat:
Ja mogę się gdzieś do centrum wybrać - najlepiej gdzieś niedaleko metra. Arsenał byłby najlepszy.
Do centrum, do centrum i to za dnia!
Obnoszenie się z taakim sprzętem to ryzyko... ;)