Zapraszam do obejrzenia zdjęć z wycieczki po Etiopii :)
Na początek Lalibela z ciekawymi kościołami wykutymi w skale.
Wersja do druku
Zapraszam do obejrzenia zdjęć z wycieczki po Etiopii :)
Na początek Lalibela z ciekawymi kościołami wykutymi w skale.
No No, Podróżniku, wrzucaj dalej, chętnie poodwiedzam rę krainę.
Zapowiada się naprawdę kolorowo.
Przy tym osobniku z krzyżem - ja myślę, że spróbowałbym w poziomie, szerzej, lub też kadrowanie od dołu (wiem, może dziwić) aby podkreślić jego gołe stopy.
Podoba mi się szczelina w ściane, i widok tego kościoła z góry. Brawo.
pozdrawiam,
Czyli znow gratis zwiedzanie.
Planowałem kiedyś pojechać na wycieczkę do Etiopii. No ale , na planach się skończyło. :wink:
Fajne że choć mogę zobaczyć Etiopię na fotkach :grin:
zwiedzanie znów, fajnie, numeruj fotki :) 15, 13, 6 najbardziej mi w oko wpadły. Pozdrawiam
O:) Kolejny wątek z fotografią podróżniczą :) Wrzesień- październik to znakomite miesiące dla takich forumowiczów jak ja, bo zawsze jest sporo powakacyjnych wątków podróżniczych. Etopia kraj egzotyczny, więc tym ciekawsze będą wrażenia. P.S. Wrzucasz będąc tam jeszcze czy już wróciłaś?
czym były robione te zdjecia ?
Dodałem do subskrybowanych i czekam na kolejne wpisy.
Robiłem E-3 z 70-300, 9-18, 14-54 i XZ-2 a żona E-510 :)
Ciekawe zdjęcia i kraina ogromnych kontrastów z jednej strony zacofane plemiona żyjące w szałasach a z drugiej rozwinięta stara cywilizacja.
Czy te kościoły pełniły wyłącznie funkcję sakralną czy też ktoś w nich mieszkał??
Kościoły te nadal pełnią funkcje sakralne, natomiast w labiryncie korytarzy między nimi były miejsca na cele dla mnichów, pustelników.
Aksum kolejne znane miejsce w Etiopii, to malutkie miasteczko z Arką Przymierza i obeliskami :)
Bardzo piękne kadry, zresztą jak zawsze. Sprawiłeś mi wiele radości zakładając ten wątek.
Czekam z niecierpliwością na kolejne odsłony tego afrykańskiego kraju.
Pozdrawiam
Mi podobają się z ostatniej wstawki portrety. Ile trwała Twoja przygoda z Etiopią? Podróżowałeś na własną rękę, czy może wycieczka zorganizowana?
Miałem właśnie pytać, skąd się wzięła taka nieszablonowa wycieczka ?
Miałem do Etiopii jechać do pracy, ale jakos mnie propozycja nie porwała. Fajnie że powstał ten topic to zobaczę co mnie ominęło ;)
Cieszę się z zainteresowania moją wycieczką :) Etiopia chodziła po mojej głowie od paru lat, we wrześniu przez ponad dwa tygodnie, to ja chodziłem po Etiopii:grin: Wyjazd z rodziną przez biuro podróży.
Ale Ci fajnie, zwiedzać takie miejsca :-) A ja właśnie zacząłem po raz kolejny czytać "Pożegnanie z Afryką", wprawdzie to o Kenii, ale po sąsiedzku. Piękne te skały.
Będę zaglądać. Z ostatniej wrzutki najbardziej podoba mi się trzecie zdjęcie od lewej w górnym rzędzie.
Ania może ponumeruj koledze foty, on pociągnie numerki dalej.
Ta jest piękna: https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1412194976
A "misię" - ta nalewająca.
Fajna wycieczka i foto fajne.
Pozdrawiam.
Fajna wycieczka. Zwiedzam z Wami. I czekam na kolejną wrzutkę
Piekne widoki.
Fajnie że trochę krajobrazu pokazałeś, to mnie bardziej interesuje niż miasteczka, ryneczki itp. Lubię też portrety tubylców, że tak się wyrażę. Ludzie z tych krain mają swój urok. Pozdrawiam.
Krajobrazy fajne, ale fotki z miasteczka z ludźmi też fajne. Poproszę o kolejne i bardziej rozbudowany opis, jak w rozprawce na polskim ;):D
A ja się cofnę aż do 1. wrzutki i stamtąd wezmę sobie 11. - to wyjście z mroku w światło pełznące po szacie...
Bardzo fajna fotorelacja, czekam na kolejne zdjęcia. Pozdrawiam.
Jest mi niezmiernie miło, że zaglądacie , może nawet nad jakimś zdjęciem wzrok dłużej zatrzymacie :)
Trawożerne dżelady z gór Semien są niezbyt bojaźliwe, przez parę godzin wędrówki po górach mieliśmy kilka okazji by móc je z bliska obserwować. Oka nie spuszczał z nas przewodnik ochroniarz i ciekawskie kruki grubodziobe :)
Cześć,
Ja zaglądam, a jakże!
Pierwsze dwa widoczki przednie, ale i zwierzęta bardzo fajnie sfotografowane.
Gratki!
Niektóre małpiszony wyszły naprawdę fajnie, żeby nie powiedzieć "okładkowo".
Gonder kolejna stolica Etiopii założona przez cesarza Fasilidesa (XVII-XVIIIw.) po Aksum (IIIw.pne-Xw.ne) i Lalibeli (X-XIIIw.) z nietypową dla tego kraju architekturą, przez co nazywana afrykańskim Camelotem :) Ciekawie wyglądają Łaźnie Fasilidesa z niesamowicie wrośniętymi w okalający mur korzeniami puchowca pięciopręcikowego (drzewo kapokowe).
Mnie osobiście większość Twoich zdjęć zatrzymuje na dłużej. Flora, fauna, tubylcy i krajobraz zawsze z przyjemnością oglądam.
Dwie ostatnie serie zdjęć bardzo przyjemne dla oka.
Pozdrawiam
Bardzo ciekawa podróż i fotorelacja. Ostatni portret bardzo mi się podoba. Czy ja dobrze zauważyłem, że na zdjęciu trzech pań siedzących na ławce (któraś z poprzednich wrzutek), środkowa - całkiem po tubylczemu odziana - "modelka" ma pomalowane paznokcie u stóp?
Afryka... czekam na więcej :-)
Ps. Ja w przyszłym roku wybieram sie do Meksyku :-)
Bardzo fajny portrecik, szkoda tych przepalen na dwoch pierwszych zdjeciach, bo ciekawe obiekty.
---------- Post dodany o 18:13 ---------- Poprzedni post był o 18:12 ----------
A raczej obiekt.
super ta małpia wrzuta, i to wcale nie dlatego że egzotyczna.
Lubie arkadowe ujecia.
Super się z Tobą podróżuje i podziwia dziwy :grin: natury.