-
Fotografia Kwietnia 2014 - Nagroda Klubowiczów.
W sąsiednim wątku macie pogrubioną, czerwoną czcionką numery zdjęć, zgłoszonych do konkursu.
Głosujecie na max. trzy propozycje.
Ta, która otrzyma najwięcej głosów, zostanie dopisana do wątku z gratulacjami, z tytułem Nagroda Klubowiczów.
Zgodnie z obietnicą - FM Marca 2014r. Wyłącznie od Waszej aktywności zależy, która fotografia dostanie nagrodę publiczności. Ankieta jest jawna. Wyniki w sobotę 12.05.
Głosujecie na 1-3, Waszym zdaniem najlepsze fotografie. W tym miesiącu głosujecie równolegle z Jury.
Link do wątka ze zgłoszonymi zdjęciami : https://forum.olympusclub.pl/threads...nia-fotografii
notka moderatora:Uwaga!!
Numer zdjęcia, odpowiadający numerowi z ankiety jest zawarty tylko w nazwie tegoż np: kwiecien 52 w ankiecie to zdjęcie
o tym samym tytule w galerii.
-
Odp: Fotografia Kwietnia 2014 - Nagroda Klubowiczów.
dużo propozycji, wybór 3 będzie wyzwaniem
-
Czy w jakiś sposób można anulować moje głosowanie ?
Zobaczyłem ankietę i galerię w poście.
Nie czytając tego co pisze pod spodem zagłosowałem na zdjęcia z galerii tutejszej.
Nie chciałbym, żeby moje głosy były przypadkowe, tym bardziej losowo wcelowane w moje zdjęcia.
Przepraszam za moją nieuwagę, niemniej jednak nigdy wcześniej nie głosowałem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jerryg3
Czy w jakiś sposób można anulować moje głosowanie ?
Raczej nie ale podaj swoje głosy w poście, wytłuszczonym drukiem, to skorygujemy przy końcu ankiety.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Raczej nie ale podaj swoje głosy w poście, wytłuszczonym drukiem, to skorygujemy przy końcu ankiety.
No i faktycznie jak się okazało omyłkowo poszedł głos na moje zdjęcie, eh.
Moje poprawne typowanie to:
26,27,55
Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jerryg3
No i faktycznie jak się okazało omyłkowo poszedł głos na moje zdjęcie, eh.
Moje poprawne typowanie to:
26,27,55
Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Nic się nie stało, jedziemy dalej! :grin:
-
są dwie 16 w wątku ponumerowanym
-
Poszło. Zachecam do głosowania.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Poszło. Zachecam do głosowania.
Dzięki bardzo! [pomógł]
-
ccccciiiiięęęęężżżżżkkkkkoooooo było, ale się udało:wink:
-
hmm hmmm... czy tylko ja widzę dwa zdjęcia z numerem 16 czy ja w złe miejsce patrze?
-
Czemu w galerii na liście "Quick Jump" nie ma galerii z nagrodami FM? Próba przesortowania, zmiany liczby fotek itp. kończy się wyświetleniem "Member galleries" (bo to jest akurat w tym polu wybrane).
-
Ostrzeżenie!
Głosujcie od razu na taką ilość fotek na jaką macie zamiar oddać głos, ponieważ nie będziecie mieć już później możliwości "dogłosowania"
Ja zagłosowałem na jedną i pomyślałem, że jeszcze muszę zastanowić się nad tymi dwoma, które mi pozostały.
Wyszedłem z wątku konkursowego, a później miałem już wyświetlony komunikat: "Już zagłosowałeś w tej sondzie."
-
Coś frekwencja nie powala.
-
-
No i jest zamieszanie z odmienną numeracją w galerii i w wątku - ciekawa jestem ile osób kliknie nie to, co naprawę chce kliknąć?:-P
Ja byłam zdezorientowana.... o mały włos:wink:
-
może warto dać linka na I stronę, reklama pomaga
-
Głosujemy! To znaczy Wy głosujecie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
No i jest zamieszanie z odmienną numeracją w galerii i w wątku - ciekawa jestem ile osób kliknie nie to, co naprawę chce kliknąć?:-P
Ja byłam zdezorientowana.... o mały włos:wink:
Szczególnie, że numer dobrze ukryty.
-
To które numery są prawidłowe, bo nie łapię? Zawsze głosuję wg numerów jakie są w tytule zdjęcia w galerii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
To które numery są prawidłowe, bo nie łapię? Zawsze głosuję wg numerów jakie są w tytule zdjęcia w galerii.
Nie chce Cię martwić.... ale chyba wtopiłeś:?:
Fajne to głosowanie - takie nieco na "chybił-trafił";), na kogo wypadnie na tego bęc:mrgreen:
-
Ale o co chodzi? Zawsze wchodzę w galerię, każde zdjęcie ma tytuł z numerkiem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ale o co chodzi? Zawsze wchodzę w galerię, każde zdjęcie ma tytuł z numerkiem.
O to co zawsze. Prezentacja flash za każdym razem ładuje zdjęcia losowo. Numery które pojawiają się w tej prezentacji na górze ramki nie są tymi samymi, które widnieją w galerii. Dlatego właśnie dobrze robisz, że klikasz sobie galerie. Prezentacja flash jest tylko graficznym ozdobnikiem.
-
Jak się głosuje kolejny raz, to spoko - człowiek ma wyrobione nawyki;)
Ja głosowałam pierwszy raz - najpierw usiłowałam z tej flashowej prezentacji wychwycić foto, potem doczytałam w wątku i instrukcji z pierwszego posta, że trzeba według czerwonych numerków z wątku zgłoszeniowego, a teraz widzę, że jeszcze jest trzecia możliwość:roll: - galeria (tu numeracja szczęśliwie pokrywa się z czerwoną numeracją w wątku)
-
Może dobrze by było dać jakiś wielki napis proszący o niesugerowanie się flashowymi numerkami...:roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Może dobrze by było dać jakiś wielki napis proszący o niesugerowanie się flashowymi numerkami...:roll:
Następnym razem dam szczegółową instrukcję obsługi na czerwono....
Pod galerią jest link bezpośrednio do miniatur i numerów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Nie chce Cię martwić.... ale chyba wtopiłeś:?:
Fajne to głosowanie - takie nieco na "chybił-trafił";), na kogo wypadnie na tego bęc:mrgreen:
Eeee, wg tego co napisane, to jednak dobrze wykombinowałem :p
-
@apz, wychodzi na to, że link i szczegółowe opisy za mało rzucają się w oczy. Może jeden duży napis typu "UWAGA! Proszę nie sugerować się losowymi numerkami z galerii flash, właściwe numery są tu:" ;)
-
notka moderatora:
Uwaga!!
Numer zdjęcia, odpowiadający numerowi z ankiety jest zawarty tylko w nazwie tegoż np: kwiecien 52 w ankiecie to zdjęcie
o tym samym tytule w galerii.
-
Skoro ta prezetacja to tylko ozdobnik i nie pokazuje tak jak numeracja zdjec to wywalcie ja.Taka zabawka nie do konca dopracowana wiecej psuje niz pomaga.
-
O... proste ale genialne :D (to do Mirka, komunikat Saboora zbyt zawiły)
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Skoro ta prezetacja to tylko ozdobnik i nie pokazuje tak jak numeracja zdjec to wywalcie ja.Taka zabawka nie do konca dopracowana wiecej psuje niz pomaga.
A tam, opowiadacie. Przecież te nazwy, o których pisze Saboor wyświetlają się w prezentacji po najechaniu kursorem na zdjęcie.
Załącznik 117391
-
Ozdobnik jest po to by było przyjemnie dla oka. A poza tym trzeba czytać instrukcje. To tylko sugestia, ale przydałby się tekst krok po kroku w punktach algorytm głosowania i nikt się nie zgubi.
---------- Post dodany o 13:03 ---------- Poprzedni post był o 13:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Przecież te nazwy, o których pisze Saboor wyświetlają się w prezentacji po najechaniu kursorem na zdjęcie.
To też.
-
Nie no, wszystko sie zgadza:mrgreen:
Tak mam Z win 8.Se zrzuta zrobilem na ekranie i ameryka przyjemna dla oka.Syn wie,ze trza myszka kliknac zeby zniklo,bo win 95 pod spodem dziala.Ale zona pyska wydziera,ze co troche to nowy system kupuje.:-P
-
no i właśnie odkryłam że zagłosowałam nie na te zdjęcia co chciałam... faktycznie coś z numeracją się popsuło...
-
Obstawiam, że nie Ty jedna;)
Luuz:!:
-
Tak gwoli ścisłości: nie mieliście problemu z poprzednimi edycjami?
-
Ja nie miałam, bo nie głosowałam.
Problem pojawia się, gdy np sprawdzamy, czy chcemy kliknąć prawidłowy numerek, [lub już po kliknięciu] - wtedy okazuje się, że numerki różne, w zależności od położenia zdjęcia.
Gdy klikamy bez sprawdzania - problem nie występuje...;)
Jedno źródło ze zdjęciami zdecydowanie ułatwiłoby głosowanie i wyeliminowało pomyłki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Ja nie miałam, bo nie głosowałam.
Problem pojawia się, gdy np sprawdzamy, czy chcemy kliknąć prawidłowy numerek, [lub już po kliknięciu] - wtedy okazuje się, że numerki różne, w zależności od położenia zdjęcia.
Gdy klikamy bez sprawdzania - problem nie występuje...;)
Jedno źródło ze zdjęciami zdecydowanie ułatwiłoby głosowanie i wyeliminowało pomyłki.
Źródło jest jedno a wszystkie edycje oparte są na tej samej zasadzie: nazwa obrazka w ankiecie i jego nazwa w galerii są takie same.
obojętne czy kwiecień 02 w galerii flash czy kwiecień 02 w galerii php. Flaszka to tylko nakładka i nic nie zmienia.
-
No ale ludzi te flashowe numerki mylą. Sama miałam problemy na początku, zresztą nie tylko ja. Nauczyliśmy się - teraz dla mnie jest oczywiste który numer jest prawidłowy. Jednak cały czas dochodzą nowi głosujący.