Witam wszystkich. Postanowiłem podzielić się z wami zdjęciami które od kilku lat pstrykam lustrzankami Olympusa. Na początek trzy zdjęcia wykonane E 450 z obiektywem Sigma 10-20. Wszelkie opinie mile widziane.
01 - 02 - 03
Wersja do druku
Witam wszystkich. Postanowiłem podzielić się z wami zdjęciami które od kilku lat pstrykam lustrzankami Olympusa. Na początek trzy zdjęcia wykonane E 450 z obiektywem Sigma 10-20. Wszelkie opinie mile widziane.
01 - 02 - 03
Mnie się kompozycyjnie podoba 1 i 3 z naciskiem na 3. Fajne. Organizacyjnie, numeruj zdjęcia bo później się pogubimy. Fajnie gdybyś też wklejał od razu większe a nie miniaturki. Pozdrawiam.
Witaj, pierwsze i trzecie fajne. Posłuchaj rady Persa i numeruj zdjęcia, będzie łatwiej komentować.
Bardzo fajne zdjęcia. 1 najlepsza potem 3.
Mnie tez się podobają w kolejności 1,3 i 2. Ładnie kompozycyjnie i światełko dopisało.
Nic mądrego nie napiszę- 1 i 3 ;)
Bardzo przyjemnie się to ogląda. Dla mnie 3 najlepsza.
I ja oryginalny nie będę - czyli 1 i 3 :grin:
Witam ponownie. Teraz dla odmiany trochę zdjęć z E 620 w duecie z kitowym ZD 14-42. Dziękuje za wszystkie opinie i ciepłe przyjęcie.Załącznik 109610Załącznik 109611Załącznik 109612Załącznik 109613Załącznik 109614
04 - 05 - 06 - 07 - 08
2 ostatnie zdjęcia moim zdaniem słabsze, ale pozostałe bardzo ładne. Podoba mi się zarówno kolorystyka jak i kompozycja.
Następna partia przyjemnych w odbiorze widoków. W 2 i 3 (drugi wrzut) może tylko troszkę więcej dołu albo mniej góry. Zdjęcia to hdr-y? Jeśli tak to fajnie obrobione.
1 i 3 mój faworyt (jak w pierwszym wrzucie:) )
PS.
Numeruj zdjęcia.
4 jakoś dziwnie wyszła, reszta całkiem przyjemna.
Z drugiej porcji jedynka najładniejsza lecz będę miał inne zdanie od pozostałych mnie 4 pasuje.
Numeruj zdjęcia będzie prościej komentować - zaraz pogubimy się o których zdjęciach rozmawiamy.
Na koniec dnia trochę makro z E 450 z obiektywem ZD 35, czasami wspomaganym DCR 250 lub DCR 150. Dzięki za wszystkie komentarze i uwagi. Uzupełniłem numery zdjęć od początku tematu.
09 - 10 - 11 - 12 - 13
Trzynastka w mojej ocenie najlepsza. Pozdrawiam i czekam na następne zdjęcia.
Fajna wrzutka :grin:. 2 ostatnie trochę za ostre światło popsuło odbiór zdjęć. Jak by tak bardzo (!) chcieć się czepiać to gdzieniegdzie ostrość uciekła z robala, lub kadr może z innej pozycji byłby lepszy, ale generalnie dobrze jest :grin:
Naprawdę bardzo dobre zdjęcia. Kolega jest najlepszym przykładem na to, że można nie mieć topowego zestawu a mając dobry warsztat robić naprawdę fajne zdjęcia.
Dzisiaj przygotowałem kilka zdjęć z E 450 + Sigma 10-20. Zapraszam do oglądania i komentowania.
14 – 15 – 16 – 17 – 18 -19
Żeby się nie powtarzać, że widoczki urocze, to powiem, że na 17 ten kościółek jakby się przewracał. Te foty Twoje takie soczyste, że łkam za latem za każdym razem, jak je widzę.
Ładne zdjęcia. Ładnie panie Arturze. :grin:
Przyłączę się do opinii Koleżanek i Kolegów. Bardzo ładne foty!
Na koniec dnia chciałbym zaprezentować kilka zdjęć wykonanych FZ 28 wspomaganym przez DCR-150, DCR-250. Od chwili zakupu tego skromnego aparatu zainteresowałem się fotografią nieco bardziej czego następstwem był zakup lustrzanek Olympusa. Dzięki za dotychczasowe zainteresowanie i wyrażone opinie o zdjęciach.
20 – 21 – 22 – 23 – 24 – 25
w niemal całości (prócz ostatniego mi się wydaje) wrzuta trzyma porządny poziom ; ) jeśli miałbym wskazać coś ekstra to 22 - fajnie skadrowane i ostre i gdyby nie słabe tło to miało by szanse być czymś wyjątkowym (subiektywnie) ; )
Artur72, pytanie techniczne - w EasyHDR finalnego HDRa generujesz z ORF czy JPG?
Używam darmowej wersji Easy HDR do której nie można załadować zdjęć w formacie RAW. Zazwyczaj robię jedno optymalnie naświetlone zdjęcie w formacie RAW z którego w Olumpus master wywołuje 5 jpg z odstępami 05 EV i dopiero te zdjęcia wrzucam do Easy HDR. Płatna wersja tego programu ma możliwość przetwarzania formatu RAW.
---------- Post dodany o 12:00 ---------- Poprzedni post był o 11:59 ----------
Dzięki za odpowiedź.
Witam ponownie. Dziś przygotowałem kilka kolejnych zdjęć wykonanych E 620 z kitowym ZD 14-42. Zapraszam do oglądania i komentowania.
26 – 27 – 28 – 29 – 30 – 31
Ładnie. Trzymasz poziom.
Bardzo ładnie zrobione i obrobione zdjęcia. Miło przegląda się Twój wątek. Pozdrawiam.
Ładne zdjęcia. Podobają się.
Świetne kadry.
Dobra robota :)
Pozdrawiam.
Witam jest ladnie a naj bardzej podoba sie 1 :)
Witam. Dzisiaj chciałem zaprezentować kilka kolejnych zdjęć wykonanych E 620 z kitowym ZD 14-42.
32 – 33 – 34 – 35 – 36 - 37