-
10 załącznik(ów)
Norweska wedrowka z μ 7010
Wybralem sie do Norwegii i sie przekonalem jaki to ciekaw,drogi kraj.Sprawdzily sie zaslyszane informacje,ze najtansze sa lody,ale z obiegowa informacja,iz Skandynawowie rygorystycznie przestrzegaja przepisow drogowych i sa wstanie nawet zatelefonowac na policje,gdy zauwaza pojazd nieprzestrzegajacy przepisow,nie jest tak do konca.Od Norwega sie dowiedzialem-ze jak to bedzie pojazd np:na polskich nr to na pewno.Norwegowie bardzo lubia turystow,ale do Niemcow maja pretencje-ze nic nie kupuja,wszystko przywoza ze soba i tylko smieci zostawiaja.
Zapraszam na Preikestolen.
Klif o wysokosci 640m.Nad Lysefjorden /dl.40km./Wedrowka zaczyna na 270m.npm. Trasa do przejscia 3800m.Spacerkirm 2godz.
1.
Załącznik 1092785.Załącznik 1092826.Załącznik 1092837.Załącznik 1092848.Załącznik 1092859.Załącznik 109286
2.
Załącznik 109279
3.
Załącznik 109280
4.
Załącznik 109281
10.Załącznik 109287
-
Odp: Norweska wedrowka z μ 7010
ta "platforma" 8-9 tak bez zabezpieczeń? uuu emocje chyba nieźle grają :)
-
Fajne foty - mnie najbardziej podoba się nr 3. Szkoda, że taki bałagan powstał przy wklejaniu - i szkoda, że miniaturki bo długo mi się otwierają.
-
Widać, że ci fiordy z ręki jadły :wink:
-
Ładne są te fotki. Niektóre naprawdę bardzo ładne.
Na 8 , jak widzę turyści bardzo odważni. Podchodzą nieco za blisko urwiska czy skarpy ( nie wiem jakie nazewnictwo jest fachowe) :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
ta "platforma" 8-9 tak bez zabezpieczeń? uuu emocje chyba nieźle grają :)
Mam,gdzies fotke dzieci wychylajacych sie..
Wiatr sakramencki:evil:
---------- Post dodany o 15:21 ---------- Poprzedni post był o 15:16 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Fajne foty - mnie najbardziej podoba się nr 3. Szkoda, że taki bałagan powstał przy wklejaniu - i szkoda, że miniaturki bo długo mi się otwierają.
Dzieki za 3.
Koncepcja byla:1;2;3;4;10-wedrowka,pozostale:Napawamy sie widokiem.
---------- Post dodany o 15:22 ---------- Poprzedni post był o 15:21 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Widać, że ci fiordy z ręki jadły :wink:
Grzeczne byly choc b.wietrzne.
-
Chyba według Twojej numeracji to miałem na myśli 6 :-) Nie zwróciłem uwagi na to, że inaczej się zdjęcia wyświetlają a inaczej są numerowane.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Chyba według Twojej numeracji to miałem na myśli 6 :-) Nie zwróciłem uwagi na to, że inaczej się zdjęcia wyświetlają a inaczej są numerowane.
Piekna odnoga fiordu.40km robi wrazenie,ale musi byc slonecznie.Szkoda ludzi,gdy wykupuja rejs po fiordzie za 300koron,a tu mgla.
-
Widzialem Preikestolen od strony fjordu czyli bylem pod nim :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
Widzialem Preikestolen od strony fjordu czyli bylem pod nim :-)
Tylko pozazdroscic:!:
-
Bardzo fajne fotki. Kwintesencja Norwegii...
Przy okazji wędrówek Niemców - przyjeżdżają, ładują łososie hodowlane do zamrażarki, którą ciągną za samochodem i wracają do siebie. I jest lament, że degradacja wód następuje tylko po to, aby łosoś powędrował do Niemiec za jakieś nędzne euro. Oczywiście hodowcy lamentują z tego tytułu najmniej :wink:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarovit
Bardzo fajne fotki. Kwintesencja Norwegii...
Przy okazji wędrówek Niemców - przyjeżdżają, ładują łososie hodowlane do zamrażarki.
Norge jest OK.Tylko ceny.
-
12 załącznik(ów)
Zapraszam do najbardziej wysunietego na poludnie Norwegii miejsca-Lindesnes
1.Na drugi kraniec ponad 2500km.Ciekawe ile w Polsce..?
Załącznik 109744
2
Załącznik 109740
3 Lorneta gratis
Załącznik 109742
4 Siedemnastowieczna latarnia
Załącznik 109743
5
Załącznik 109741
6
Załącznik 109739
7
Załącznik 1097388Załącznik 1097489Załącznik 10973710Załącznik 10974711Załącznik 109746
-
Bardzo ładne. 6 i 10 bardzo mi się podobają. Ładne fotki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Bardzo ładne. 6 i 10 bardzo mi się podobają. Ładne fotki.
Dzieki,
Godne uwagi jest to,iz tam na tym cyplu ogromnie wieje.Niestety,trawy prawie nie ma wiec trudno uchwycic ruch.Dobrze .ze chociaz fale byly.
-
Jeśli mogę.
Brakuje mi tu szerokości - np. latarnia w szerszym aspekcie, może razem z cyplem na którym stoi. Tu masz bardzo wąsko kadrowane.
nr. 6 - prawy domek obcięty - aż się prosi aby szerzej, nawet panoramę. Podobnie 7 i 9.
Zdjęcia szczegółów - kotwica, luneta - jak najbardziej ok
Ogólnie zdjęcia na plus i czekam na więcej :)
-
@BODZIP,
Dzieki za uwagi.Ze domek obciety..mialem swiadomosc.Ze ciasno kadruje-to wiem,taka mam maniere i z nia walcze.Zatoki kadrowalem ciasno,bo mi sie wydawalo,iz "wiecej spokoju".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
@BODZIP,
Dzieki za uwagi.Ze domek obciety..mialem swiadomosc.Ze ciasno kadruje-to wiem,taka mam maniere i z nia walcze.Zatoki kadrowalem ciasno,bo mi sie wydawalo,iz "wiecej spokoju".
Ja nie mówię że źle. Taki miałeś zamysł i ok. broń swego. Ale też podpatruj innych. Rzuć okiem na zdjęcia naszego "doctore" - On ma kilka latarni ciekawie skadrowanych. Nie mówię abyś takie zdjęcia robił, ale patrz na kadr.
No to tyle :-P
-
10 - klimatyczna konturówka. Ogólnie fajny wrzut.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarovit
10 - klimatyczna konturówka. Ogólnie fajny wrzut.
klimatyczna konturówka.:?:
-
Oznakowanie nawigacyjne na wodach Norwegii jest doskonale, nie sposob w nocy nie trafic do miejsca przeznaczenia.Plynac do Oslo to jak po sznurku...:-)
Latarnia fajna, "6,9" podobaja mi sie.
-
Przyznaje sie,ze nie jestem czlowiekiem morza,ale siedzac w Kristiansand spotkalem goscia,ktory byl wykladowca nawigacji w tamtejsze Szkole Morskiej.Z morskich atracji fascynowaly mnie wodne spacery.W po poludniowych godzinach ludzie wyciagali co tam mieli do plywania i kwitlo zycie na wodzie spacerowo-towarzyskie.
Dzieki za mile spojrzenie na moje zdjecia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Przyznaje sie,ze nie jestem czlowiekiem morza,ale siedzac w Kristiansand spotkalem goscia,ktory byl wykladowca nawigacji w tamtejsze Szkole Morskiej.Z morskich atracji fascynowaly mnie wodne spacery.W po poludniowych godzinach ludzie wyciagali co tam mieli do plywania i kwitlo zycie na wodzie spacerowo-towarzyskie.
Dzieki za mile spojrzenie na moje zdjecia.
Kristiandsand - piekne miejsce... A norweskie weekendy na łodziach mają swój ciekawy koloryt.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Kristiandsand - piekne miejsce... A norweskie weekendy na łodziach mają swój ciekawy koloryt.
Kristiandsand szerokie wejscie do portu, przyjemne norweskie miasteczko.
To byl moj pierwszy norweski port kilkanascie lat temu :-)
-
Cytat:
klimatyczna konturówka.:?:
Ale, że klimatyczna? Czy, że konturówka?:)
-
konturówka?
---------- Post dodany o 20:59 ---------- Poprzedni post był o 19:50 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Szalenstwo mlodych,spacerowe dostojenstwo we dwoje,refleksja przy wioslach.Piekne klimaty.
-
4 załącznik(ów)
Historyczne watki w Kristiansand.
Cos z militari norweskich.Na Chwale Krolowej...cos nalezy odpalic.
1Załącznik 1099592Załącznik 1099603Załącznik 1099614Załącznik 109962
W niedzielne przedpoludnie kanonada armatnia witala wszystkich przybyszow jak i tubylcow.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Strzelanie w twierdzy koło jachtowego portu?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Strzelanie w twierdzy koło jachtowego portu?
I palzy tj. czytaj:taka wieksza piaskownica.
Ale samo przedstawienie..huczne:idea:
-
6 załącznik(ów)
-
4 załącznik(ów)