-
3 załącznik(ów)
jackowlew Open Skies
Witam
Chcę w tym wątku przybliżyć troszkę tematykę ładnych widoków z samolotu AN-30B.Zdjęcia wykonywane są przez specjalny luk w podłodze.Sukcesywnie będę dokładał zdjęć, i myślę że choć jedno zdjęcie komuś się spodoba.Zdjęcia wykonywane są nad terenem Polski i innych krajach.Zdjęcia wykonane przez okno samolotu będą oznaczone słowem 'okno' a przez podłogę słowem 'luk'.Myślę że będzie się podobało:)
luk1
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1386501977
luk2
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1386501978
luk3
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1386501979
-
Odp: jackowlew Open Skies
Cytat:
Zamieszczone przez
jackowlew
Witam
Chcę w tym wątku przybliżyć troszkę tematykę ładnych widoków z samolotu AN-30B.Zdjęcia wykonywane są przez specjalny luk w podłodze.Sukcesywnie będę dokładał zdjęć, i myślę że choć jedno zdjęcie komuś się spodoba.Zdjęcia wykonywane są nad terenem Polski i innych krajach.Zdjęcia wykonane przez okno samolotu będą oznaczone słowem 'okno' a przez podłogę słowem 'luk'.Myślę że będzie się podobało:)
luklukluk
Czekam na następne. Pomysł świetny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Czekam na następne. Pomysł świetny.
Wielkie dzięki oczywiście że będą następne.
-
Fajna sprawa Jackowlew. Numer fotki, będzie można o nich łatwiej pogadać. Na ostatniej podoba mi się zagęszczenie samolotów na ziemi. Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Numer fotki, będzie można o nich łatwiej pogadać.
I już ponumerowane.Dzieki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jackowlew
Wielkie dzięki oczywiście że będą następne.
Fajno! Myślę, że te od luk'a :-D będą najfajniejsze.
-
-
Tak technicznie zapytam. Zdjęcia były wykonywane prywatnym aparatem czy kamerą fotogrametryczną, która zwykle rezyduje w luku, o którym wspomniałeś w pierwszym poście?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Tak technicznie zapytam. Zdjęcia były wykonywane prywatnym aparatem czy kamerą fotogrametryczną, która zwykle rezyduje w luku, o którym wspomniałeś w pierwszym poście?
Leniuch! W exif Masz e-500. :-D
-
Akurat te, ale szykuje się, że będą jeszcze jakieś inne ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Akurat te, ale szykuje się, że będą jeszcze jakieś inne ;).
Nie kombinuj :-D leniuch jesteś i tyle! :-)
-
4 załącznik(ów)
Zdjęcia tu prezentowane wykonane są E-500 i E-3 moimi aparatami.Zdjęcia wykonywane aparatem który jest w konfiguracji samolotu są czarno-białe i posiadają kilka dodatkowych informacji takich jak czas,ilość klatek.
luk4
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1386514461
luk5
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1386514462
luk6
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1386514462
luk7
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1386514464
-
Zamek królewski i Aleja Jana Pawła II ? Ostatnie tylko zgaduję.. podejście na Okęcie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jackowlew
Zdjęcia tu prezentowane wykonane są E-500 i E-3 moimi aparatami.Zdjęcia wykonywane aparatem który jest w konfiguracji samolotu są czarno-białe i posiadają kilka dodatkowych informacji takich jak czas,ilość klatek.
Już Cię rozgryzłem: Tyś jest szpion sakramencki! :shock::-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Zamek królewski i Aleja Jana Pawła II ? Ostatnie tylko zgaduję.. podejście na Okęcie?
Zamek,Marszałkowska,Jerozolimskie,E.Platter oraz tak jak zgadłeś podejście do RWY33 z Jakiem 40 na podejściu.
---------- Post dodany o 16:04 ---------- Poprzedni post był o 16:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Skąd wiesz!!tak mnie nazywają:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Te z Olków to zobaczymy, te z kamery będą miały szeroki czarny pas z napisem " Ściśle tajne, przed obejrzeniem zniszczyć ". :mrgreen: Fajny wątek się szykuje. Brawo Jackowlew. Będziesz obserwowany. :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Te z Olków to zobaczymy, te z kamery będą miały szeroki czarny pas z napisem " Ściśle tajne, przed obejrzeniem zniszczyć ". :mrgreen: Fajny wątek się szykuje. Brawo Jackowlew. Będziesz obserwowany. :mrgreen:
Można to tak nazwać:)Dzięki.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
jackowlew
Można to tak nazwać:)Dzięki.
Jacek, a gdyby to tak:
http://youtu.be/J3-jBA07Hto
Takie by wyszło.
Załącznik 105847
-
Saboor - ładnie "zaczarowana" fotka. Może na tym etapie popracujecie w duecie? ( ;-) plusy obiecuję też podwójne ;-) ) Co na to Autor wątku ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jackowlew
Witam
Ciekawy pomysł z tymi fotami. Mógłbyś w miarę możliwości dodawać opis kiedy i gdzie zdjęcia były robione np. miasto, lotnisko, jakiś obiekt itp.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Saboor - ładnie "zaczarowana" fotka. Może na tym etapie popracujecie w duecie? ( ;-) plusy obiecuję też podwójne ;-) ) Co na to Autor wątku ?
Bardzo proszę. Jacek? Co Ty na to?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Że tak powiem śledzę tematy fotogrametryczne. Jak zobaczyłem oznaczenie samolotu i nazwę programu w ramach którego lata to zacząłem łączyć kropeczki. Ale żeby tak otwarcie ze szpionem kojarzyć? Ja to przynajmniej o kamerę fotogrametryczną zagadałem dla niepoznaki ;). Zatem podrąrzymy temat: Jackowlew w jakim charakterze znalazłeś się na pokładzie? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Że tak powiem śledzę tematy fotogrametryczne. Jak zobaczyłem oznaczenie samolotu i nazwę programu w ramach którego lata to zacząłem łączyć kropeczki. Ale żeby tak otwarcie ze szpionem kojarzyć? Ja to przynajmniej o kamerę fotogrametryczną zagadałem dla niepoznaki ;). Zatem podrąrzymy temat: Jackowlew w jakim charakterze znalazłeś się na pokładzie? ;)
Bąbę udawał :-D
-
Dobry wieczór !
Jestem i ja, trzymam kciuki (i piwo grybowskie w prawej dłoni:wink:) za pomyślność inicjatywy kolegi Jackowlewa :) !
-
A pewnie, że "posuwać" należy jak to Piotr uczynił :)
Lepiej się takie "COŚ" ogląda.
Fotki będą świetne.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Saboor nie powiem fotka o wiele lepiej wygląda po twoim namaszczeniu,ale to były moje pierwsze zdjęcia i nie wiedziałem jaki efekt uzyskam więc zostawiłem tak jak faktycznie wtedy było witać lekka biel spowodowana słońcem i moją niewiedzą na tym polu.
---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post był o 20:08 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Śmiało Panowie popracujcie z chęcią po uczę się.
---------- Post dodany o 20:11 ---------- Poprzedni post był o 20:09 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Operator
Ciekawy pomysł z tymi fotami. Mógłbyś w miarę możliwości dodawać opis kiedy i gdzie zdjęcia były robione np. miasto, lotnisko, jakiś obiekt itp.
Ciesze się że się podoba.Co do opisu gdzie?co? i jak? masz rację będę wpisywał,myślę że pamiętam jeszcze gdzie która była robiona.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Slawec
Dobry wieczór !
Jestem i ja, trzymam kciuki (i piwo grybowskie w prawej dłoni:wink:) za pomyślność inicjatywy kolegi Jackowlewa :) !
Postawię drugie jak "zaśmiecisz" wątek jakimś skrzydlatym cudem :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Zatem podrąrzymy temat: Jackowlew w jakim charakterze znalazłeś się na pokładzie? ;)
Mam przydzielone obowiązki podczas lotu i na ziemi.A fotki to w między czasie.I tyle więcej nie powiem nic:;)
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Postawię drugie jak "zaśmiecisz" wątek jakimś skrzydlatym cudem :-)
Ryśku, tu nie mogę, fotek z powietrza nie posiadam:wink:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jackowlew
Mam przydzielone obowiązki podczas lotu i na ziemi.A fotki to w między czasie.I tyle więcej nie powiem nic:;)
A ja o nic więcej nie zapytam :). Wrzucaj więcej zdjęć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
A ja o nic więcej nie zapytam :). Wrzucaj więcej zdjęć.
czyli miałem rację: bąbę udaje.
-
Fajny wątek, będę tu na pewno zaglądał i też czekam na następne:)
-
3 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jackowlew
No to na dzisiaj kolejna porcja.
Смоленск-Северный
Nim przeczytałem podpis jakoś zakołatało mi w głowie co to za lotnisko...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Nim przeczytałem podpis jakoś zakołatało mi w głowie co to za lotnisko...
Bo to takie specyficzne lotnisko.
-
No to zaraz tu Maciar pozamiata :mrgreen:!
Siedemdziesiątki szóstki ładne !
-
Ciekawe foty z lotu ptaka...Google Maps :-)
-
4 załącznik(ów)
-
Na tej plątaninie na focie czwartej, to ćwiczą szybkie zwroty przy kołowaniu ? :mrgreen: