Kilka fotek wrzucam , komentarze mile widziane ;) Wszystkie foty były robione standardowym zestawem do Olka e510 14-42 oraz 40-150 ,do tgo filtry Hoya oraz Cokin + szkiełka przybliżające "close up +2,+4,+6+10" pozdrawiam
Wersja do druku
Kilka fotek wrzucam , komentarze mile widziane ;) Wszystkie foty były robione standardowym zestawem do Olka e510 14-42 oraz 40-150 ,do tgo filtry Hoya oraz Cokin + szkiełka przybliżające "close up +2,+4,+6+10" pozdrawiam
Witaj. Jak dla mnie jest OK. Ładne kadry i kolorystyka. Widać, że wiesz co ująć w obiektywie :wink:
Jednak najbardziej podoba mi się 1 i 6. Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.
Od lewej ;
9. Dingle ,Irlandia
10. Irish speed festival , Adare , Irlandia
11. Grajek na jednej z Brukselskich ulic ;)
Nie jestem fachowcem ale mam swój gust i wedle niego opisuję jak to widzę :grin:
A więc tak......9 i 10 mi się podoba ale wolałbym je w wersji kolorowej. Natomiast 11 jest OK.
Jaguar super :)
Pomyśl nad tym aby przy każdym zdjęciu postawić numer... łatwiej będzie się odnieść wrednym recenzentom :wink:
Też nie potrafię numerować zdjęć, ale na pewno ktoś podpowie jak to zrobić. Podoba mi sie motocyklista z pierwszego posta i oczywiście "Grajek" B&W z drugiego.
Moze tak pokombinuj
Zdjecie nr 1(jeden)Załącznik 106306 i zdjecie nr 2(dwa)Załącznik 106307
Albo po prostu 1.Załącznik 106306
albo pod i spodem 2.Załącznik 106307
Jak bedziesz cytowac to zobaczysz jakie to proste .
Jak dodajecie załączniki, to trzeba kliknąć jeszcze "Dodaj w linii", żeby jes wstawić do treści posta. Wtedy będzie można pisać obok, nad, pod i jak tam jeszcze. Jak się nie kliknie "Dodaj w linii", to będzie tak jak powyżej.
12. Twelve Bens, Conomara Irladia , miejsce bez szlaku, idziesz na żywca :)Załącznik 106364
13.Watergrasshill Co. Cork Irlandia Załącznik 106365
12. Bardzo mi się podoba.....lubię zdjęcia krajobrazowe. Jakiego filtru polaryzacyjnego używasz ?
13. Również moje klimaty :cool: zawody driftingu tak ??? Może masz inne zdjęcia z tych zawodów ? Jakieś palenie gumy hehehe :-P
Hej Krzysix , różnych używam , ale najczęściej cookin-a :) z driftu mam parę fotek niestety bez palenia gumy :/ , krjobrazy również lubie pstrykać bo ja mam manie łazikowania po górach, lasach etc. :)
I wszystko jasne......... Dziękuję za porady w srawie numerowania.
14.Załącznik 111782 Chmury- zdjęcie robione w trakcie lotu z Holandii do Irlandii, nie powiem warunki mocno sprzyjające ;)
15.Załącznik 111781 Watergrasshill- zdjęcie z driftu, niestety znowu bez palenia gumy :P
16.Załącznik 111780 KAruzela- fotka zrobiona w Belgii w miejscowości Moll
17Załącznik 124199 Ladies Viewe Co. Keryy , Killarney Iralndia
18Załącznik 124198Wysepka, Co. Kerry, Kilarney Irlandia
19Załącznik 124197 Góra Brandon, Co Kerry, Dingle, Irlandia
20Załącznik 124196Gougane Barra, Co.Cork, Irlandia
Dobre i mocne. Podoba mi się.
19 i 20 mi sie bardzo podobaja.
17 i 18 w sumie tez sa ok, ale chmury jakies takie fioletowawo rozowawe za bardzo jak dla mnie
dzieki ;) dwa zdjecia zdobyły wyróżnienie w postaci najlepszej fotki dnia na oficjalnej stronie Olympusa ;)
ssonic masz dobrze skalibrowany monitor ??? tam cokina uzywałm szarej połówki , sprawdzane na kilku monitorach,tv , smartofnach nigzie nei ma fioletowo-rózowawego :)
piękne widoczki w tej Irlandii. jednak dla mnie trochę za miekko - subiektywnie.
podobaja mi się 19 i 20
Pewnie nie, bo siedze na laptopie, ktorego wyswietlacz jest beznadziejny na maksa, mimo prob regulacji i ustawiania... jedyna zaleta tego laptopa jest to ze jest sluzbowy i nic mnie nie kosztowal :) Tak wiec nie przejmuj sie moim komentarzem, jutro obejrze to na normalnym monitorze i pewnie zmienie zdanie na temat zdjec :)
No i obejrzałem na porzadniejszym monitorze... rzeczywiscie juz mnie nie klują po oczach rozowo-fioletowawe chmury, ale wciaz uwazam, podobnie jak petreq, ze troche tam jednak takiego odcienia jest, ale rzeczywiscie nie ma to znaczenia :)
Zdjęcie 12 i ostatnia wrzuta rewelacyjne. Pozdrawiam.
Dawno nic nie wrzucałem więc troszkę fotek dodam ;)
21.Gougane Barra forrest park co.CorkZałącznik 149271
22.
Skelling Michael Lighthous , BAARDZO POLECAM TO MEJSCE !Irlandia Załącznik 149279
23.Mount Brandon, IrlandiaZałącznik 149278
24.Mount Brandon, IrlandiaZałącznik 149277
25.gdzieś w Co.Clare, Irlandia Załącznik 149276
26.
Killarney Nathional Park Załącznik 149275
27.wdrodze na najwyższy sczyt Irlandii Carrantouhill Załącznik 149274
28.TATRY ! Niebieski szlak,Świstówka RoztockaZałącznik 149273
29.Skellig Michael ! IRlandia Załącznik 149272
30.Krzesanica 2122mnpm Załącznik 149280
pozdrawiam ;)
piekne widoczki
Z wielką przyjemnością obejrzałem:-) 29 IMHO najlepsze z wrzutki. 22 też jest bardzo ciekawe, ale trochę inaczej proponował bym kadrować. Po prostu główny obiekt jest zbyt centralnie. Naprawdę bardzo ładne fotki.
Fazi75 dzięki za wskazówki :)
trzeba przyznać że widoczki w Irlandii piękne.
Jestem zauroczony, bardzo ładne obrazy :)
Las (park) pięknie pokazany. Trochę ta ścieżka psuje efekt odbierając nieco "dzikości" obrazu.
Obrazu, bo jest bardzo plastyczny i aż prosi się namalować.....
Na polu jeśli już..... :roll: Na podwórzu stoi mój SWS i sąsiadów też..... Ich :grin:
Dzięki, no niestety nie dało rady zejść niżej , psuło to całość zdjęcia a światło takie jakie chciałem najlepsze było w tym miejscu ;) Krakman, jeśli mówisz serio maluj :)
Hejka ludziska czas coś wrzucić ;) btw. jak stworzyć własny profil fotograficzny ?? :D
31.Giant Causeway, Irlandia północna co.AntrimZałącznik 156592
32.Gougane barra,Irlandia, co. CorkZałącznik 156605
33.Glendalough valley,co.Wicklow, IrlandiaZałącznik 156604
34.Giant Causeway, Irlandia północna co.AntrimZałącznik 156603
35.Rope bridge, Irlandia północna co.AntrimZałącznik 156602
36.Dunluce Castle,co Antrim, IrlandiaZałącznik 156601
37.wyspy na slea head, Dingle co.Kerry, IrlandiaZałącznik 156600
38.Slea head.co. Kerry, IrlandiaZałącznik 156599
39.Black Head Lighthouse,co. Clare, IrlandiaZałącznik 156598
40.Dunguaire Castle,co. Clare,IrlandiaZałącznik 156597
41.Burren National Park,co.Clare, IrlandiaZałącznik 156596
42.Giant Causeway, Irlandia północna co.AntrimZałącznik 156595
43.Giant Causeway, Irlandia północna co.AntrimZałącznik 156594
44.Giant Causeway, Irlandia północna co.AntrimZałącznik 156593
45. W drodze na Slea Headco, KerryZałącznik 156606
Miłego oglądania ;)
Bardzo fajna wrzuta, póki co miałem okazję trochę Szkocji zwiedzić, Irlandia też mnie bardzo kusi. Mam nadzieję że będziesz pokazywać więcej.