[Fotopolis] Olympus OM-D E-M1 - test
OM-D E-M1 to nowy, flagowy aparat Olympusa, który według producenta jest propozycją nie tylko dla zaawansowanych amatorów ale także dla profesjonalistów. Dzięki detekcji fazy na matrycy, nowy OM-D wspiera obiektywy systemu 4/3 dając z nimi szybki autofokus i poszerzając liczbę dostępnych, i w pełni użytecznych obiektywów. Czy Olympus OM-D E-M1 spełni duże oczekiwania? Przekonajcie się czytając nasz test.
Więcej...
Odp: [Fotopolis] Olympus OM-D E-M1 - test
Nie wiem co napisać. :???:
Przyglądając się zdjęciom banknotów w 7 części testu są mniej szczegółowe od zdjęć z E-PL1 a nawet E-30!
Albo coś nie tak z ustawieniami aparatu albo z aparatem albo nie wiem co. Niemożliwe, żeby szczegółowość w jpg była gorsza niż 5 generacji matryc do tyłu!
Tester jak zobaczył ile "TO" kosztuje - to zadrżała mu ręka i dlatego tak wyszło :)
Pozdrawiam.
Po prostu Fotopolis - nie ma sensu klikać.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Po prostu Fotopolis - nie ma sensu klikać.
Ale ludzie klikają.
Ja tam lubię sobie poczytać bo czasem są fajne artykuły i nie ma tych durnych komentarzy jak na optycznych pisanych ciągle przez 3 te same osoby.
Istotne jest jeszcze z jakim obiektywem robili zdjęcia.
pozdr
Więc napiszę tak: ten korpus sprzedaje pdaf, trochę mało o tym w recenzji, jeśli spojrzymy przez pryzmat ceny (wciąż mam dylemat moralny czy to jest warte nawet $1399).
Dwa, pominięto kompletnie (tylko przekartkowałem fotopolo) błogosławieństwo dla osób pstrykających w jpg lub kręcących sobie filmiki czyli Kolor Kółko.
Te dwie rzeczy potwierdzają tylko sens wypowiedzi epicure.
Jednak żeby troszeczkę im oddać to jest fotka, która fajnie pokazuje jak imho bardzo ładnie korpus sprząta aberracje chromatyczną (drzewo z dołu pod słońce).
Napisałem kilka słów w temacie o teście z zapytaniem ale jest pytanie czy ktoś z testujących to w ogóle czyta?
http://forum.fotopolis.pl/viewtopic.php?f=17&t=20636
Wydaje mi się, że powinni się jakoś do tego odnieść bo jest duża dysproporcja w tym co można znaleźć w sieci a samplami u nich. Co więcej zwykle w zdjęciach do ściągnięcia było też zdjęcie scenki testowej z której pochodzi fragment banknotu a tu akurat nie ma takiego zdjęcia. Czasem to nawet raw bywał.
Cytat:
Zamieszczone przez
wulf
Wydaje mi się, że powinni się jakoś do tego odnieść bo jest duża dysproporcja w tym co można znaleźć w sieci a samplami u nich..
A to pierwszy raz?
Dlatego staram się by korpus trafił do osób z forum, które poważnie podchodzą do tematu.
Myślę, że oba aparaty są równie dobre :grin: także wybierałam pomiędzy tymi dwoma i jednak zdecydowałam się na e-m1. Testowałam dwa i jak dla mnie praktycznie tak samo wypadły w testach i opiniach innych :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
MarlenqaBii
Myślę, że oba aparaty są równie dobre
:grin: także wybierałam pomiędzy tymi dwoma i jednak zdecydowałam się na e-m1. Testowałam dwa i jak dla mnie praktycznie tak samo wypadły w testach i opiniach innych
:grin:
Zdradzisz jaki to ten drugi?
pozdro