Witajcie.
Postanowiłem założyć swój wątek aby zaprezentować swoje prace i posłuchać porad co w przyszłości poprawić.
Na początek wakacyjne fotografie.
Wersja do druku
Witajcie.
Postanowiłem założyć swój wątek aby zaprezentować swoje prace i posłuchać porad co w przyszłości poprawić.
Na początek wakacyjne fotografie.
No wreszcie :-) Ale jakiś dziwny jesteś ;-) Wszyscy na wakacjach fotografują rodzinę, a Ty kołki :-D
No..... nie, nie tylko kołki - jeszcze łódki.
To całe szczęście...pierwsze mi się najbardziej podoba :-)
Moze troche wiecej wyrazistosci.Inaczej wyostrzaj.Wg mnie za bardzo mydlane takie.Kadry nie najgorsze.
Popatrz na te i porownaj,zalapiesz o czym pisze.Załącznik 100413
Och, jak mi się bardzo podoba. Wszystko! Ale kołki są prima sort :-) Masz to w większym formacie? Bym sobie na tapetkę ustawiła :-)
podoba mi sie kuter pierwszy i drugi, kołki pierwsze, nastepne, i te z zielonymi glonami - choć nie umiem znależć na nich punktu ostrości, klimat jest super:grin:
numeruj zdjęcia - będzie nam łatwiej
Abir i Mirek dzięki za uwagi.
Kolejne fotki: 10, 11, 12, 13, 14.
Bardzo ładne. Nietypowe jak na wakacyjne ;) ale mi się podobają :D
Widzę, że w Rewalu się byczyłeś :D
Kadry mi pasują, obróbka nie do końca. Ładnie jest i efektownie ale... chodzi mi o nienaturalny efekt zwłaszcza w drugiej wrzutce, tej z łódkami. Mam wrażenie, jakby każdy element był osobno obrabiany - łódki i niebo mają mocno podciągniętą saturację, a piasek - mocno zdjętą. Brak przez to harmonii.
Dzięki za uwagi. Wrzucę jeszcze parę zdjęć: 15, 16, 17, 18.
Kolejna porcja zdjęć tym razem mewy: 19, 20, 21, 22. (zdjęcia wykonane E1, 40-150 (3,5))
Fajne mewki :)
Zdjęcia 23, 24, 25, 26. Zdjęcia zrobione dzięki mojemu synowi który namiętnie karmił mewy. Widoczny na ostatnim zdjęciu.
z pierwszej wrzutki 19 i 22
z drugiej 25
25 Rewelacyjne
najlepsze: 22 i 25 - 25 rewelka.
Zdjęcie 18 ma piękną kompozycję, ale fajnie by wyglądało, gdyby kłoda odcinała się większym kontrastem
Dzięki za odwiedziny. Mnie osobiście też najbardziej podoba się zdjęcie 25. Pozdrawiam.
Wrzucę jeszcze cztery zdjęcia ze spaceru po Tarnogórsko-Bytomskich Dolomitach czyli pozostałości po odkrywkowej kopalni skał dolomitowych.
27
28
29
30
Mam jeszcze pytanie, czy w założonym przeze mnie wątku popełniłem jakąś gafę? Dostałym po reputacji z informacją "cenzura". Nie wiem czy coś źle zrobiłem czy tylko tak normalnie po reputacji poleciało. Pozdrawiam.
Dużo ładnych zdjęć, oglada sie z przyjemnością. Szczególnie wcześniejsze widoki i te z mewami, super.
Przejdź nad tym do porządku dziennego, bo skoro nikt się nie podpisał, to prawdopodobieństwo, że się dowiesz po fakcie jest niewielkie.
W Dolomitach (tych naszych, swojskich) fajny dzień miałeś, ja rok temu byłem, ale to zimno było, szaro i buro. Drugie z ostatniej wrzutki najbardziej mi się podoba.
Fajnie pokazałes dolomity. Śmigam tam na rowerze ale jakos nie wpadłem na to żeby aparat zabrać. Hm...
Fajne miejsce pokazales no i zdjecia cool.
Witajcie. Niedawno w raz z forumowym kolegą IronMario widocznym na zdjęciu 33 wybrałem się do zalanej kopalni Pasieki koło Żyglina i Bibieli.
Więcej informacji o kopalni można przeczytać http://www.gornyslask.net.pl/kopalnia_bibiela.htm oraz http://gryfo.republika.pl/bibiela.html
Niestety pogoda nam nie sprzyjała. Słoneczno nie wyszło spoza gęstej warstwy chmur. W najbliższy weekend ponownie wybieramy się może będzie lepsza pogoda. Przedstawiam parę dotychczasowych efektów.
zdjęcia:
31
32
33
34
zdjęcia
35
36
37
38
zdjęcia
39
40
41
42
Widzę, że i Ciebie tam przygnało :) Fajne miejsce.
Oraz tu ;) https://forum.olympusclub.pl/threads...=1#post1002666
Odbicia w wodzie fajnie się prezentują.
Wstawka z Bibieli świetna.
Interesujące miejsce, o dużym potencjale fotograficznym. Życzę lepszej pogody w następnym razem, a i przy tej jaka była zdjęcia wyszły całkiem fajnie :grin:
Ciekawe to miejsce. :grin:
Dorzucę trzy zdjęcia ze spacerów leśnych.
zdjęcia:
43,
44,
45.
Dziękuję wszystkim którzy odwidzieli mój wątek.
Na 43 za zielono. Konik się z tłem zlewa. 45 chyba bym w poziomie kadrował, jak tak sobie spróbowałem, to moim zdaniem ciekawiej wygląda.
PS.
Ja tam się nie znam, więc spokojnie możesz to olać ;)
35, 39 ciekawe kadry.
na 43 zbyt dużo zieleni - wszędzie. sam robaczek ok. na 44 i 45 uważam, że ostrość powinna być w innym miejscu tzn. na "pyszczku" . z tego względu 44 robiłbym zdjęcie tak by było widać ten pyszczek:wink: ps. jestem ostatni co by krytykował czyjeś zdjęcie, sam nie robię ideałów, ale takie spostrzeżenia mi się nasunęły. więc za ahuttą "ja tam..............to olać:)"
Dzięki bardzo za konstruktywne uwagi. Konstruktywne uwagi nigdy nie są krytyką.
Wrzucę parę zdjęć z niedzielnej porannej sesji.
zdjęcia:
46,
47,
48.
zdjęcia
49,
50,
51.