-
Pen E-PL1, Samyang 7,5 w National Geographic
Jak się lansować to już po całości.. a co tam propaganda dźwignią handlu więc propaganduję...
Dane mi było pojawić się ze zdjęciem na łamach Magazynu National Geographic
W tym miesiącu w Polskiej edycji wraz z papugą Kea ( E3 + 9-18 + FL36 R )
Ale oprócz tego wydawnictwo z Waszyngtonu wrzuciło moje zdjęcie do specjalnego numeru National Geographic:
"The World's Most beautiful places - 100 Unforgettable Destinations". Zdjęcie nie małe bo rozkładówkę....
Co więcej zdjęcie wykonane stareńkim i mało docenianym PENem E-PL1 ( pejoratywnie zwanym kastratem )
wraz z obiektywem (pejoratywnie zwanym kundlem) czyli Samyangiem 7,5mm MFT
Bardzo mnie cieszy ta publikacja z wiadomych względów - Kawał przyzwoitego wydawnictwa jeszcze bardziej przyzwoitego magazynu no i jest z czego być dumnym :) Natomiast fakt, że zdjęcie z PENa E-PL1 wraz z Samyangiem 7,5 trafia do takiego magazynu pokazuje tylko, że zdjęcia z takich aparatów nie koniecznie przegrywają gdy porówna się to do lustrzanek... Da się i da się z powodzeniem :) Co ciekawe nie jest to moje ulubione zdjęcie i w ogólnej lightroomowej klasyfikacji w/g gwiazdek jest bardziej w środku niż czołówce... No ale zawsze tak jest, że swoje zdjęcia oceniamy zupełnie inaczej niż inni je postrzegają...
-
Odp: Pen E-PL1, Samyang 7,5 w National Geographic
Tylko pogratulować. Jest, to na pewno powód do dumy i dowód, że zdjęcia robi człowiek.
-
No to moje szczere gratulacje Dobas :mrgreen: .
-
-
-
Gratulejszen!Mimo wszystko,trochę mineło zanim ktoś docenił to zdjęcie:wink:.
-
Brawo Marcinie, oby to szło dalej w ta stronę ;).
-
-
-
Gratulacje, nie wiem tylko czemu tak późno. Panowie z NG nie zaglądają na forum Olympusa? :P
BTW. Dla mnie to jest najlepsze zdjęcie z Twoich zdjęć.
-
Akurat to zjęcie zostało wybrane, bo przedstawia konkretne miejsce. To było kluczem podstawowym. Dodatkowo było pewnie najciekawszym z tych, o których wiedzieli i które mogli użyć.
Gratuluje publikacji.
-
-
Gratuluję, tak sobie myślę, że nie aparat i obiektyw a głowa fotografa robią zdjęcia. Reszta to tylko umiejętne wykorzystanie mozliwości podręcznego sprzętu.
-
1 załącznik(ów)
Moje Gratulacje Marcin !!
Sprzedaż im wzrośnie .
A napisali czym zdobywałeś te górki?
Wielkie Brawa!!
-
Również przyłączam się do gratulacji !!! świetne zdjęcia !
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Co więcej zdjęcie wykonane stareńkim i mało docenianym PENem E-PL1 ( pejoratywnie zwanym kastratem )
wraz z obiektywem (pejoratywnie zwanym kundlem) czyli Samyangiem 7,5mm MFT
W dodatku zdjęcie wykonane w samo południe, a w kadrze widać turystów. Co na to podręczniki do fotografii? :-D
-
Również dołączam się do gratulacji :-) Pamiętam, jak jeszcze niedawno oglądałam tę serię przemierzając się do kupna tego szkiełka :-) To świetnie pokazuje, że nie aparat robi zdjęcie a fotograf.
-
Bardzo mnie cieszy, że dostałeś bardzo pozytywnego "kopa" bo takie coś potrafi nieźle człowieka napędzić i dać wiarę w robienie rzeczy niemożliwych :). Wiec rób te rzeczy niemożliwe oczywiście z powodzeniem i sukcesem :)
-
Gratulacje !!!!
Świetne zdjęcia, trochę poczekały na taką publikację ale przecież to nie ser - się nie zepsuje :)
-
Gratuluję i zdjęć i publikacji.
-
Brawo Marcin !
Gratulacje !!! :-)
-
Gratulacje!!!
Życzę Ci następnych takich publikacji w NG!
-
Gratuluję! Publikacja w NG to nobilitacja! Byle tak dalej!
-
szcere gratulacje.
oprócz tak zacnego wydawnicwa można Cię poczytać w ostatnich numerach Digital camera
-
Brawo. Jednak trzeba powiedzieć szczerze, że ten motyw na zdjęciu już wcześniej zyskał uznanie i znalazł się na okładce naszego forumowego kalendarza :D Wniosek jest jeden, specjaliści z NG potrafiątak samo dobrze docenić zdjęcie jak OlympusClub ewentualnie OlympusClub potrafi wybrać równie dobrze jak spece z NG, wybór pozostawiam jednak Tobie ;) Zdjęcie naprawdę jest fajne i dobrze, ze znalazło się w NG.
-
Gratulacje!!! i trzymam kciuki za kolejne publikacje:) !!!!!!!!!!!!!
-
Gratulacje :D
Życzę kolejnych tak dobrych publikacji.
-
Gratuluję, wiem...........bo sam widziałem masz dużo lepszych zdjęć. Mam nadzieję że zostaną "odkryte" przez NG lub innych wydawców.
-
Wszystkim baaardzo serdecznei dziękuję za mile słowa. Papugę lubię bardzo co do drugiego ma mieszane uczucia :) Ale nie ma co się zadręczać trzeba doceniać, że ktoś dostrzegł :)
-
Przyłączam się do gratulacji! Dopiero teraz coś mnie tknęło i tu zajrzałem bo myślałem po tytule, że to kolejny sprzętowy watek :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Gratuluję, tak sobie myślę, że nie aparat i obiektyw a głowa fotografa robią zdjęcia.
I to jest oczywista oczywistość, jak mawiają niektórzy politycy.
Marcin, szczerze gratuluję. Wrota zaczynają się otwierać, oby tak dalej, czego Tobie życzę.
-
-
Podobają mi się Twoje zdjęcia. Gratuluję i życzę więcej takich sukcesów.
-
Bo zdjęcia trzeba (umić :) ) robić. Gratulacje
-
Przyłączam się do gratulacji! Fulrispekt, czyli pełen szacun jak to mówi młodzież ;)
Mam prenumeratę NG i nawet sobie papugę podziwiałem, a tu prosze kolega z forum autorem! To cieszy!
Zdjecia piękne, na fotce z papugą 36R było na kablu i w lewej ręce, jakiś rozpraszacz zamontowałeś? Dobrze myślę?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
thedoc
Przyłączam się do gratulacji! Fulrispekt, czyli pełen szacun jak to mówi młodzież ;)
Mam prenumeratę NG i nawet sobie papugę podziwiałem, a tu prosze kolega z forum autorem! To cieszy!
Zdjecia piękne, na fotce z papugą 36R było na kablu i w lewej ręce, jakiś rozpraszacz zamontowałeś? Dobrze myślę?
No wiesz. Mistrza nie czytujesz :wink:
http://dobas.blogspot.com/2013/03/pr...ie-papuga.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
oj.... no faktycznie faux pas małe mi się zrobiło, oj świeży jeszcze jestem, ale technikę wyczułem dobrze :)
-
Gratulacje. Cieszy że mająć w głowie to COŚ można robić zdjęcia wykastrowanym kundlem. Takie na rozkładówka do N.G. ;)