-
Raport o stanie Wisły
Pomysłodawczynią wątku o królowej polskich rzek jest koleżanka bufetowa:) Zakładam go po konsultacjach z Agnieszką, akurat dzisiaj byłem nad Wisłą i popełniłem kilka zdjęć które pasują do tematu.
Proponuję zamieszczać zdjęcia które są w miarę aktualne i odpowiadają panującej w danym momencie porze roku. Pozwoli to zobaczyć nam wszystkim, jak nasza rzeka wygląda w różnych częściach Polski. Dobrze też podawać przybliżone miejsce wykonania zdjęć.
Fajnie będzie jeżeli od czasu do czasu uda się jednego dnia sfotografować Wisłę tego samego dnia na jej różnych odcinkach.
Na początek trzy zdjęcia, wykonane dzisiaj w okolicach Chełmna, miejscowość Bieńkówka.
Ostatni kawałek lodu po świątecznych roztopach.
Bobry grasują :wink:
-
Odp: Raport o stanie Wisły
Bobrowy pieniek imponujący... :shock:
Dzięki za założenie wątku. Dodaję do subskrybowanych :D
-
Fajne zdjęcia, najciekawszy dla mnie pieniek. Warto wrzucić numerację zdjęć.
Szukałem w niedzielę zimy nad Wisłą a znalazłem tylko pływające kaczki i łabędzie oraz wędkarzy stojących do pasa w wodzie. Jak w lecie - tylko zieleni brakowało. Nawet aparatu nie chciało mi się wyciągać, ale obiecuję się poprawić i wrzucić jakieś zdjęcia w przyszłości.
-
bobrowy gryzaczek super :)
-
Dobry pomysł. Wisła kawałek ode mnie przepływa. Może d... rusze w weekend.
-
Odnośnie zamieszczonych zdjęć - dla mnie 3-ka.
-
-
Czasami podrzucę fotkę ze stopnia wodnego w Łączanach - tamtędy wiedzie najczęściej moja droga do Krakowa... Rzadziej promem z Czernichowie.
-
Bobrowisko super. Szkoda że to tylko Wisła :)
-
1. Świetne...ale numeruj zdjęcia
-
Zapowiada się bardzo ciekawy wątek:lol: podoba mi się pierwsze zdjęcie.
Pytanie; czy dopływy "królowej" też można będzie wrzucać? do Wisły mam daleko:wink:
p.s. te dopływy to prawie jak Jej dzieci:mrgreen:
-
Z Łodzi do Wisły trochę za daleko, więc pewenie nic nie będę wrzucał, ale odwiedzać będę regularnie :)
Z wrzutki jedynka wg mnie najciekawsza.
Pozdr
-
Wszystkie zdjęcia bardzo fajne, a najbardziej podoba mi się bobrowy pieniek. :grin:
-
-
Pieniek świetny. Ja też chcę rzekę z bobrami obok domu! ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Pieniek świetny. Ja też chcę rzekę z bobrami obok domu! ;)
Nooo, "Łódź" już mamy to tylko rzeki (z prawdziwego zdarzenia) z krą, bobrami i takimi tam brakuje.
Pozdr
-
Bardzo fajny wątek. Mie się rzadko zdarza nad Wisłą bywać(okazyjnie głównie stolica) ale chętnie tu zajrzę pooglądać cudne nadrzeczne klimaty. Pieniek bobrowy mnie też się podoba.:grin:
-
Adambieg bardzo ładne kadry. Każdy inny i każdy ciekawy.
Moje najświeższe zdjecie Wisły z 31.12.2012 r. Zrobione na północ od Warszawy. Lód trzyma sie jeszcze przy brzegu, nawet miejscami, gdzie pod nim jest płytko, można po nim chodzić. Główny nurt już od świąt płynie bez kry.
4.
-
Bardzo mi się 4 podoba - lód jakby folią przykryty. Świetne!
Pozdr
-
fajny wątek, foty zacne, daję do subskrypcji
-
No to się wątek w końcu urodził. "bobrowy" pomysł, czasem coś wrzucę. Martwi mnie kryterium aktualności zdjęć, bo zmusza mnie do ruszenia d..y w teren żeby coś pokazać. Ale to dobrze, to dobrze.
Co jakiś czas można z wyprzedzeniem umówić "ustawkę". Np sobota czy niedziela w południe. Taki ditl wisły:!:
-
Dobry pomysł, i ja z przyjemnością będę śledzić wątek. Pierwsze z resztką lodu i czwarte z groźnym niebem dobrze obrazują zmienność, którą "Przywiślacy" chcą prezentować :)
-
Nie gadać, nie gadać, zdjęcia wrzucać:wink::mrgreen:
Jeszcze dwa noworoczne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
Adambieg bardzo ładne kadry. Każdy inny i każdy ciekawy.
Moje najświeższe zdjecie Wisły z 31.12.2012 r. Zrobione na północ od Warszawy. Lód trzyma sie jeszcze przy brzegu, nawet miejscami, gdzie pod nim jest płytko, można po nim chodzić. Główny nurt już od świąt płynie bez kry.
4.
Piękna fotka, ja niestety nie mam szczęścia do zachodów słońca nad Wisłą, zawsze trafiam na zachmurzenie.
-
adambieg i Farensbach chylę czoła! Fotki rewelacja!
-
2 załącznik(ów)
Do klasy Poprzedników nawet nie próbuję podskakiwać, ale dwa z wiślanego brzegu pokazać się odważę :)
Załącznik 77900Załącznik 77899
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
PaniNikt nie opowiadaj, ja bardzo lubię oglądać Twoje fotki!
-
Farensbachowy lód yymiata - faktycznie jak folia, lub jakieś tworzywo, być może z tego samego są zegary na obrazie S. Dalego :D
Adam - ja muszę czekać na sprzyjające warunki, gdy robiłam wiślane foty przez ostatnie 2 tygodnie, to wątku nie było :( Dobrze, że Ty nie próżnujesz :D
PaniNikt - fajne kadry.
-
PaniNikt-Skromnisia. Fotografie bardzo na tak, tak :)
-
@adambieg, pieniek jest swietny...ale chmury to ja lubie podziwiac i obserwowac jak sie buduja :-) Ostatnia piekna.
-
@bufetowa: nie zawadzi Twoje ostatnie wiślane tu dołożyć; jak temat to temat :)
I dzięki Wam za dobre słowo ;)
-
tak jak u bufetowej pisałam
i ja tu wrzucę co nieco jak przyjdzie ku temu okazja :)
póki co z wątku 1, 2 , 4, 5, 7 że tak sobie w myslach ponumerowałam ;)
czyli każde pierwsze z wrzut Adama
Boberkowe trofeum
zachód Farensbach'a z tą cudnej urody krą
i pierwsze PaniNikt :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
I dzięki Wam za dobre słowo ;)
Na nas zawsze liczyć możesz :)
-
1 załącznik(ów)
to ja dodam coś z mostu Łazienkowskiego...Załącznik 77902
stan Wisły: prawie 0... z września tego roku... ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
to ja dodam coś z mostu Łazienkowskiego...
Załącznik 77902
taaa.. przyznaj się lepiej, że to Ty wynosiłeś te kawałki zabytkowe (cholera wie co to było ;)) z dna Wisły. Teraz zamylasz, że złomik znalazłeś :).
BTW. Fajna fotka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
to ja dodam coś z mostu Łazienkowskiego...
Załącznik 77902
Kurcze, mój rowerek się znalazł :shock:
-
Pamiętam to zdjęcie, miło doń wrócić :D
Tak sobie myślę o minionym roku, ile fajnych wrażeń Wisła dostarczyła - lodołamacze, rekordowo niskie stany... Ciekawe jak będzie w 2013 :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Pamiętam to zdjęcie, miło doń wrócić :D
Tak sobie myślę o minionym roku, ile fajnych wrażeń Wisła dostarczyła - lodołamacze, rekordowo niskie stany... Ciekawe jak będzie w 2013 :D
miejmy nadzieję, że podobnie
-
jest taka knajpa pod mostem Gdańskim w Warszawie, przy Cytadeli, 'Syrenka' się nazywa lub 'Po Rurą' w zależności od pokolenia ;-)
tam można dowiedzieć się sporo o stanie zarybienia tego cieku... podobno piękne okazy można złowić w sercu Wawy... :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
jest taka knajpa pod mostem Gdańskim w Warszawie, przy Cytadeli, 'Syrenka' się nazywa lub 'Po Rurą' w zależności od pokolenia ;-)
tam można dowiedzieć się sporo o stanie zarybienia tego cieku... podobno piękne okazy można złowić w sercu Wawy... :-)
u nas w wiśle są sumy i leszcze co wędki łamią, i to nie są żarty
-
jest naprawdę nieźle... stada kormoranów zimują przy wylotach w centrum miasta... nie chce im się odlatywać bo niby po co jak tyle ryb i woda ciepła... ;-)