W związku z sugestiami przenoszę się do działu dla początkujących.
Pierwsze zdjęcie na pożarcie:
1.
Oczywiście konkretna krytyka mile widziana :)
Wersja do druku
W związku z sugestiami przenoszę się do działu dla początkujących.
Pierwsze zdjęcie na pożarcie:
1.
Oczywiście konkretna krytyka mile widziana :)
modelka "cierpi" w tej pozie (to widać) poza tym światło nie ma "charakteru",
Dlaczego wybrałeś taką pozę?
bo mi się podobała, modelce się podobała i charakteryzatorom się podobała :)
ladne tlo, fajny hotel
mnie wszystko pasuje oprócz koloru pończoch. Wydaje mi się że bardziej powinny komponować się z tłem.
A propo przeniesienia wątku. Nie potrzebnie słuchasz każdego jako oczywistości. Ludzie mają różne gusta. Dla mnie ważne jest kto mówi. Reszta to tylko słowa...
Pończochy to raz, a dwa to kolor świeczek. W takiej scenerii wolałbym zbalansować kolory w stronę jednego odcieniu.
Tak już żeby coś znaleźć to większość scenerii jest "pozioma", a prawa ściana lekko "leci".
Ale sama poza mi odpowiada.
czy ktoś ma jeszcze coś do dodania odnośnie zdjęć? chętnie przeczytam co jeszcze jest dobrze a co źle.
Najpierw spełnij moją prośbę, pisanie bzdur ma swoje granice.
Skoro nikt to lecimy następne, ciut starsze i w innym klimacie :)
2.
Średnio wygląda to że uciachałeś zdjęcie na wysokości kolan tego pana, już lepiej było by chyba ciut wyżej lub niżej, tak samo z bocznymi krawędziami kadru- lepiej by wyglądało w szerszym ujęciu. Subiektywnie-Mam wrażenie ze albo facet ma strasznie małą głowę albo zdecydowanie za duże łapy i gitarę na tym zdjęciu.Oświetlenie bardzo ładne:)
Pierwsza fota, dobranie ciuszkow troche chyba taki misz masz, nie wiem takie mam odczucie, ewidentnie slaba gora, badz solidna podstawa, nie wiem czy to korzystne dla tej skad inad bardzo fajnej dziewczyny, swiatlo za przedmowcami malo stonowane, skoro dajesz jakiegos punktaka, to wolalbym subtelniejsze doswietleniex,
Pan z gitara jest spoko, trenuje jakies sporty walki? Pytam zciekawosci...
Moze faktycanie troche ciasno ale mnie to az tak nie przeszkadza, bo ja lubie ciasno...
Komentarzami sie nie przejmuj, musisz tyylko odpowiedzic sobie na jedno zajebiscie wazne pytanie, po co chce pokazywac zdjecia...
pozdrowionka
To zle sadziles.Ja Ci wielokrotnie pisalem,ze majac watek w ocenie zdjec nie mozesz wymagac komentarzy typu "prowadzenia za raczke"
Wiec jesli chcesz tego typu komentow to Przenies sie do odpowiedniego watka.
Teraz odwracasz kota ogonem.
Juz Ci na ircu napisalem,ze nie bede komentowac Twoich fotek.Bo zaproszenia do komentowania typu jakie wypisujesz sa ponizej dopuszczalnego poziomu miedzy normalnymi ludzmi.
Albo jestes w ciazy,ze masz takie fochy albo cos nie tak z Toba.Przemysl co i jak piszesz i zastanow sie pare razy zanim to zaakceptujesz(wyslij).
Nie znam się ale może wystarczyło tylko koszulę wciągnąć i kadr lepiej by wyglądał?
Ja chcę dostawać opr, ja chce dostawać opr bo już schizów przeróżnych dostaję pisząc u siebie sam do siebie. I mówię to teraz serio beż robienia sobie jaj.
To nie moja dziedzina ale niech tam ...
Co do tej pani no niepodoba mi się poza tej panny .
Co do gościa z gitarą głowa i ręce nie wydają mi się jakieś nieproporcjonalne - normalne są
Zdjęcie ładnie oświetlone i kolory też na tak .
na pierwszym zdjęciu podoba mi się wszystko, tylko nie pończochy, pończochy są wstrętne blee. reszta super, duży plus.
a pana nie skomentuję, bo nienawidzę zdjęć facetów, tak już po prostu mam.
Co do pończoch to ma rację, powinny być czarne z koronką na górze tylko jakąś taka wyważoną. Po za tym powinna mieć wtedy trochę inne buty takie bardziej polotne bo te co ma na zdjęciu trochę tak ciężko wyglądają. I może jeszcze dobrze jakby na rekach miała takie zakładane jakby rękawiczki co jednym pasemkiem na środkowym palcu się trzymają bo jej lewa ręka trochę odróżniłaby się od tła, natomiast prawa pozostała by bez zmian. No i biorąc pod uwagę, że 6 lat byłem przedstawicielem w bieliźnie oraz mój fetyszyzm do takich strojów to po zdjęciach zaproponowałbym pomoc w pozbyciu się tych fatałaszków :D
Chętnie nawiążę współpracę z firmą skoro jesteś przedstawicielem :) duże zapotrzebowanie jest :)
P.S.
Co do pończoch to są to włoskie nylony do pasa także nie uświadczysz koronki ;)
mnie chodziło o kolor, a nie gdzie zostały "Made in"
ps widzę powolną Twoja przemianę w dobrym kierunku :-) Zmieniłeś avatar, łagodniejsze masz wypowiedzi :-) Chyba tamto mieszkanie Ci najwyraźniej nie służyło...
heh, myślę że jednak trochę nadinterpretujesz ;) ja się nie zmieniam, jestem taki jaki cały czas byłem. Może to inni zaczęli inaczej pisać i moje posty nie powodują dysonansu :)
Ja się kompletnie nie znam na portretach i takich tam trelach morelach z modelkami ale jakoś modelka pod względem urody mi nie leży do 3 i 4 na 5 jeszcze, jeszcze. Podobają mi się pomysł na zdjęcie z 6 i 7 a najbardziej 7, tylko że jak już to na 7 powinna z twarzy wyglądać tak jak na 6. Zdjęcie 6 a w szczególności 7 tchną jakąś taką z zamiaru fajną żywotnością i radością czego po twarzy modelki wcale nie widać, sorry za określenie ale wygląda jak znudzona ekspedientka z mięsnego a powinna wyglądać jak po dobrym seksie rozdrażniona kocica która jeszcze chce :)
---------- Post dodany o 11:35 ---------- Poprzedni post był o 11:16 ----------
Jeszcze wrócę do 3 i 4. Chcąc nie chcąc przez tą opaskę na głowie użyłeś symbolu Statuy Wolności i chcąc nie chcą takie zdjęcia zawsze będą jakoś przyrównywane to tego symbolu. Na 3 kompletnie brak jakiś oznak jakiej zawadiackości, ostrego i ufnego spojrzenia w przyszłość, które niczego się nie boi i jakiejś takiej trochę bojowej postawy. Na 5 już to zaczyna być widoczne i jest jeszcze taki elementem seksapilu, który powinieneś pociągnąć dalej :)
Hehehe CzArus czarus:-)
Mnie się widzi 6, za brzuszek, pierwsze skojarzenie Jezus.
pozdrowionka
bardziej nieszablonowe podejście jest z tą koroną cierniową - uroda modelki pasuje do pomysłu,
boje się to napisać by nie urazić ale nos dziewczyny bardzo zwraca (odwraca) uwagę - nie jest doskonały ale takowych nie ma wiec po temacie ; )
Hehe fajny wątek, rozwojowy - ciągnij go dalej bo przynajmniej człowiek po takich może się dowiedzieć jak różnie wszystko może być postrzegane :). Jeden widzi Jezusa, drugi koronę cierniową a trzeci statuę i kobiałkę do ekscesów. Każdy z nas chyba jakiś towar jarał, tylko każdy z innego źródła :D
No co, co? Ja to stary fetyszysta jestem - wiesz kozaczki, mini, samonośk, stringi i inne rzeczy hehe lubię to :)
I pingwiny:-)
pozdrowionka
ale samonośki są bleeee :(
Generalnie mnie się poda ale czy nie uważasz, że efekt trochę psuje brzeg prawej strony tak od połowy w górą?
Jak dla mnie strasznie płaskie twarze na zdjęciach 3 do 7. Wydaje się jakby zmasakrowane obróbką przez co światło stało się całkiem płaskie.-
Plasko.
Widzialbym ja w jakims baroku.
Alez ona ma dol! o la!:)
pozdrowionka
Przejrzałam wątek i mam dwie uwagi, uwarunkowane być może babskim poczuciem estetyki :mrgreen::mrgreen::mrgreen:.
Pierwsza odnosi się do foty nr 1: niezależnie od wyreżyserowanej, niezbyt fortunnej mz pozy nie zakładałabym modelce tych upiornych ciężkich buciorów rodem z agencji dla panów. Nie pasują ani do atmosfery sypialni, ani do bielizny. Ale jeśli już muszą, to niechże modelka nóg nie wyciąga ku obiektywowi, bo karykatura z tego wychodzi - mała kobietka z wielką stopą :cry:.
Druga uwaga ogólniejsza: zwracać uwagę na ułożenie rąk! Ręce w portrecie grają tyleż samo, co twarz. A panie na Twoich zdjęciach sprawiają wrażenie, jakby nikt - modelka, stylista i fotograf - nie wiedział, co z nimi tak naprawdę zrobić. Skutkiem są pozy nie występujące w naturze. A to w moim oglądzie może kompletnie zepsuć końcowy efekt. Ostatnia fota najlepsza, tylko te ręce, ręce!
Oczywiście zawsze istnieje możliwość, że nie mam racji ;)
Pozdrawiam.