Od prawie roku próbuję pokazać, że da się zrobić repo "knypkiem". Było GF2, GF1, G2 i teraz czas na G3. Szkła jak w podpisie.
Zdjęcia będą z różnego okresu, co wynajdę ciekawego to dodam.
Na początek:
1.
2.
3.
4.
Wersja do druku
Od prawie roku próbuję pokazać, że da się zrobić repo "knypkiem". Było GF2, GF1, G2 i teraz czas na G3. Szkła jak w podpisie.
Zdjęcia będą z różnego okresu, co wynajdę ciekawego to dodam.
Na początek:
1.
2.
3.
4.
Ten Chrobry abo inny krol nawet ciekawy.
Nic nie gadali tu u nas.Krola?? To takm go teraz krolem zrobili.Z tego co pamietam to za moich czasow mial korone cieniowa teraz taka jak kazdy krol.Sie pozmienialo.
A o Swiebodzinie slyszalem-tam jest taka lawka Niemena.Czeslawa Niemena.
Dalbym se ogolic,ze to Chrobry albo Jagiello.Jak by dwa nagie miecze wstawic w te rece to czolowka do Krzyzakow jak byk.
Parę lat temu były badania opinii społecznej i jakiś znaczący procent respondentów uważał, że Matka Boska pochodzi z Częstochowy...
Teraz wiadomo, że Chrystus Król ze Świebodzina...
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem :)
Pozdr
---------- Post dodany o 10:02 ---------- Poprzedni post był o 10:01 ----------
Njabardziej mi ptaszek się podoba a najmniej nocny pejzażyk. Matryca chyba troszkę nie dała już rady.
Dobrze widzieć kolejnego aktywnego łodzianina :)
3 Naj, czyli siedzi ptaszek na ulicy, szuka sobie ziarn pszenicy tu poleci tam poleci dajcie jeść ptaszkowi dzieci :)
1 też fajna, znaczy najbardziej podoba mi się okład posągu na tle nieba :)
Tak podpisują posążki z nim, które można kupić na miejscu. Polecam, są tak ohydne, że aż piękne. 10zł datku na Radio Maryja jak kupicie.
5. Żałuję sprzedaży szkła, którym to zrobiłem, ale raz się żyje :)
6.
7.
Mnie najbardziej podoba się 7
Apropo 5. Co to było? Z wyglądu coś na f1.2/1.4.
A mnie dla odmiany 6 się podoba.
Schneider Kreuznach Xenoplan 25/1.9
Cały "set" na tym szkiełku był robiony.
Kilka kolejnych "wygrzebanych".
Bieżące będą za trochę jak wrócę w pełni "co codzienności".
8.
9.
10.
11.
14 rewelacyjna. Ależ niebo do dolnej części krajobrazu...
Dla mnie 12 jest najciekawsza. Lubię graficzne kompozycje.
Pozdr
Z ostatnich dwóch wrzutek to tylko to 8 mi tak nie podchodzi. Najciekawsze to chyba 12 i 13.
12 bo tak jak barmichal76 i 14 bo lubię ferie barw, podświetlane budynki i fajne niebo. A co 13'stki to tak się zapytam, byleś opony akurat zmieniać? ;)
Tak sobie myślę, że zawsze do zdjęcia dobrze dać tytuł albo króciutki opis bo co do 13'stki to ja kompletnie nie wiem co chciałeś przekazać lub pokazać.
12. fajna, 14. urzeka kolorem. A u nas zamontowali takie same kolorowe stojaki na rowery :)
Widać że będzie na co popatrzeć, 7 i 14 (plus kilka innych) na razie najlepiej zapamiętane
Kilka zimowych klatek.
15. G5+20/17:
16
17
18. G5+75/1.8:
19. Pierwsze z serii z Rajdu Barbórka - więcej jak się przebiję przez 2000 klatek z weekendu...
podoba mi się drugie z powyższej serii
czyli jestem za nr 16
Długa przerwa w dodawaniu, ale w końcu święta pozwoliły mi jakoś dojść do ładu z zaległościami.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
Ja najbardziej lubię takie jak to ostatnie, gołębiowe. Poza tym portret i zadymka też fajne. W 23 zbyt duży bałagan MZ. Trzy pierwsze mnie nie ruszyły.
Pozdr
z ostatniej 24 25 i 26 4z naciskiem na środek :)
ładnnie
Z ostatniej wrzuty portret (25.) podoba mi się zdecydowanie najbardziej. :grin:
dołaczam się do oceny 2dzieścia5ć jest fajne.
pytanie jaki obiektyw?
15, 16 i 17 to jakby znane miejsca, a 24 do 26 bardzo fajne:grin:.
20. stado kółek na niebie to ufo? ;)
25. szkoda przepalonej twarzy. Jak na mój gust, to trochę za dużo przepalasz, no ale to właśnie zwykle jest kwestia gustu, natomiast przepalenie czerwonego kanału na twarzy trzeba uznac za błąd.
Na 20 to brud na matrycy - jak zwykle robię na F2.8 max, tak tu było F13 i "wyszło". Już wyczyszczone ;)
A co do 25 - wielokolorowe oświetlenie - jakby twarz bardziej "zneutralizować" to z tyłu by mi wyszedł bardzo głęboki niebieski. I tak, wywołuję "wysoko", ale staram się to robić bez przepaleń.
Odkopane z wakacji :)
27.
28.
29.
30.
jako że mam kota to 30 mnie powaliła
ja nie mam ani kota
ani kota na punkcie kota
ale 30 jest urocza :) :) :)
22. jest interesujące, sterylny kadr (mało rozpraszaczy), pewne niedopowiedzenie...
30. jak dla mnie najlepsza - słodkie zdjęcie. :grin: