-
Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Chciałbym w imieniu swoim i Administracji zaprosić Was do Konkursu na zdjęcie Listopada 1012r.
Jesteś pewien Andrzeju że w roku 1012 nasi forumowicze robili zdjęcia? :mrgreen:
-
Odp: Konkurs Fotografia Miesiąca - Regulaminy
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Jesteś pewien Andrzeju że w roku 1012 nasi forumowicze robili zdjęcia? :mrgreen:
Poprawiłem, dziękuje, ale to przez moja fascynację Średniowieczem - najpierw Toskania, potem Wąchock, dlatego ta data mi nie przeszkadzała.
-
No i wszystko jasne :)
Dobra robota Andrzeju.
Powodzenia.
Pozdrawiam.
-
No właśnie, z tego wszystkiego zapomniałem i ja podziękować. Cieszę się że pomysł się w końcu wykluł.
-
Świetny pomysł Andrzeju, może trochę rozrusza śpiące forum:wink:
-
Gratulacje. Świetna idea.
-
Czy dobrze zrozumiałem pkt. II.2 - każdy klubowicz może zgłosić dowolną liczbę zdjęć?
-
Nie ma limitu... na razie.
-
Wreszcie pomysł się zmaterializował :)
Jedno "ale":
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Metodą zgłaszania jest jawne wstawienie linka do zdjęcia w treści posta w wątku przeznaczonym do zgłaszania propozycji do konkursu Fotografia Miesiąca.
Należałoby wskazać ten wątek, chyba, że go jeszcze nie ma :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Wreszcie pomysł się zmaterializował :)
Jedno "ale":
Należałoby wskazać ten wątek, chyba, że go jeszcze nie ma :-P
Pojawi się nocą z 31.10/ na 01.11.2012. W tym właśnie dziale.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Czy jako Olkowa Biała Dama ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Gratulacje, Panie apz'ecie!
-
fajna sprawa, podziękowania dla wszystkich, którzy przyłożyli się do powstania konkursu
-
Supcio! Czekałem na coś takiego.
-
Czy aby wybór 10 zdjęć, przy ustalonej punktacji za 10-te zdjęcie ; 0pkt, ma sens? Może poprzestać na 9 zdjęciach, lub zmienić punktację?
Pozdrawiam
-
Każdy z Jurorów daje swoją punktację i kieruje się swoimi gustami. Zgłoszenie w dziesiątce daje możliwość propozycji do wyróżnień w kategoriach. I nie żebym był przesądny - nie lubię 13-nastek.
Poza tym zawsze jest to okazja do złożenia gratulacji autorowi fotografii, która został zauważona.
Nigdy nie jest za wiele dobrej nowiny, a i odrobina przyjemności zawsze się przyda na dobry dzień...
Pozdrawiam AP.
PS. Po dwóch edycjach przejrzymy co się sprawdziło, a co nie i będziemy modyfikować regulamin, Dziękuję za uwagę.
-
Luźne gadki o konkursie Fotografia Listopada i Grudnia 2012r.
Wszelkie uwagi o konkursie, zdjęciach i regulaminie konkursu, proszę umieszczać tutaj.
Wątek jest moderowany.
Zapraszam AP.
PS.Hadesowi jestem winien opłatę licencyjną za pomysł tytułu wątka.
PS2. Zgłaszanie fotografii:https://forum.olympusclub.pl/threads/84787-Fotografia-Listopada-2012-wątek-do-zgłoszeń-propozycji.?p=874967&viewfull=1#post874967
Regulamin konkursu:https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post872872
-
Odp: Luźne gadki o konkursie Fotografia Listopada 2012r.
Zdaje się, że się uzbiera tych propozycji sporo. Może przydałaby się jakaś tabelka z propozycjami. Żeby się nie dublować.
-
Bardzo mnie ucieszyło, że konkurs działa i trzymam kciuki by się kręcił jak najdłużej. Ostatnio tyle się dzieje na forum:grin:
-
Chciałbym pogratulować osobom, które już 2 listopada wiedzą, jakie jest wg nich najlepsze zdjęcie tego miesiąca ;) Sam też chciałbym wiedzieć, ale chyba jednak będę musiał poczekać do 30-go.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Chciałbym pogratulować osobom, które już 2 listopada wiedzą, jakie jest wg nich najlepsze zdjęcie tego miesiąca ;) Sam też chciałbym wiedzieć, ale chyba jednak będę musiał poczekać do 30-go.
poniekąd masz rację, trochę może za wcześnie ogłoszony konkurs i przez to wygląda to tak jak wygląda. może lepiej byłoby rozpocząć zgłoszenia 1 grudnia? no ale zgłoszenia już są, i można by przyjąć, że każdy ma prawo zgłosić tylko jedno zdjęcie z listopada, wtedy byłoby jak najbardziej ok.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
goldiesr
poniekąd masz rację, trochę może za wcześnie ogłoszony konkurs i przez to wygląda to tak jak wygląda. może lepiej byłoby rozpocząć zgłoszenia 1 grudnia? no ale zgłoszenia już są, i można by przyjąć, że każdy ma prawo zgłosić tylko jedno zdjęcie z listopada, wtedy byłoby jak najbardziej ok.
Panowie i Panie Klubowicze wertują cały miesiąc wszystkie zakątki na forum by nie uronić żadnego kandydata na perełkę i zgłaszają. Zastanów się kto po miesiącu będzie się przekopywać przez dziesiątki postów i galerię dla pokazania swoich faworytów? Zgłoszenia będą przez cały miesiąc i jeden tydzień dłużej, przez ten tydzień można będzie jeszcze zgłaszać do zamykanego miesiąca i trwał będzie z grudniowych zdjęć nabór do grudniowego konkursu.
---------- Post dodany o 22:23 ---------- Poprzedni post był o 22:22 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Możliwe, że to zdjęcie jeszcze nie powstało, ba może nie postał jeszcze pomysł na niego, miesiąc to jest jednak szmat czasu...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Idea tego konkursu jest chyba trochę inna.
Zgłaszamy kandydatków a nie najlepsze naszym zdaniem zdjęcie miesiąca. Od tego jest jury.
Gdyby było ograniczenie w ilości fotek i każdy miałby robić sobie wewnętrzny konkurs to:
1) zgłoszenia za listopad powinny być gdzieś w terminie 1-10 grudnia.
2) konkurs byłby mało popularny. Ile osób będzie robić sobie "notatki" i rozstrzegać wątpliwości pod koniec miesiąca?
Jak pojawia się zdjęcie w galierii, któremu chciałbym postawić 5++ to od razu zgłaszam.
-
Chciałabym wiedzieć jeszcze :
Zdjęcia mogą być wykonane dowolnym aparatem foto....?
Nie doczytałam w regulaminie, że musi to być Olympus ;-) .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gryps
Zdjęcia mogą być wykonane dowolnym aparatem foto....?
Nie doczytałam w regulaminie, że musi to być Olympus ;-) .
Bo nie musi to być Olympus :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gryps
I dziękuję bardzo, bo z olympusów pozostał mi jedynie najlepszy...ale niestety nie jest on cyfrowyhttps://forum.olympusclub.pl/images/...icon_smile.gif
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Wszelkie uwagi o konkursie, zdjęciach i regulaminie konkursu, proszę umieszczać tutaj.
Czy na bieżąco jakoś sobie opisujesz zgłoszone foty- kto, kiedy itp.
Jeśli tego nie robisz, to możesz pod koniec miesiąca problem. Nie wiem, czy uda Ci się ustalić autora tego zdjęcia:
http://imageshack.us/a/img641/3341/12bn3070wex.jpg (to jest link z wątku zgłoszeń)
:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Czy na bieżąco jakoś sobie opisujesz zgłoszone foty- kto, kiedy itp.
Jeśli tego nie robisz, to możesz pod koniec miesiąca problem. Nie wiem, czy uda Ci się ustalić autora tego zdjęcia:
http://imageshack.us/a/img641/3341/12bn3070wex.jpg (to jest link z wątku zgłoszeń)
:-P
Tak, przeglądam wątek i linki, uzupełniam autorów , wyrzucam zdjęcia swoje i nieregulaminowe. Koresponduję na PW z autorami linków do tych ostatnich.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Można zgłaszać zdjęcia nie tylko z Galerii, ale również z wątków. Przy linku jest napisane kto jest autorem zdjęcia. Myślę, że apz poradzi sobie doskonale, ale miło, że się o niego martwisz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Tak, przeglądam wątek i linki, uzupełniam autorów , wyrzucam zdjęcia swoje i nieregulaminowe. Koresponduję na PW z autorami linków do tych ostatnich.
Sądząc po tempie zgłaszania prac, to może to być zajęcie na pełny etat... A gdzie wtedy czas na foty???
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
t... A gdzie wtedy czas na foty???
Pozdr
to będzie czas zajmowania się fotami. miesiąc się dopiero zaczął, prac zgłoszonych będzie bardzo dużo, bo bardzo dużo jest naprawdę dobrych.
bobrze by było, gdyby była jakaś lista zgłaszanych prac. jest taka możliwość?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
goldiesr
to będzie czas zajmowania się fotami. miesiąc się dopiero zaczął, prac zgłoszonych będzie bardzo dużo, bo bardzo dużo jest naprawdę dobrych.
bobrze by było, gdyby była jakaś lista zgłaszanych prac. jest taka możliwość?
Spodziewam się, że zgłosicie ok .400 fotografii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Spodziewam się, że zgłosicie ok .400 fotografii.
Tez sie spodziewam,tylko ja nie pale tego co ty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tez sie spodziewam,tylko ja nie pale tego co ty.
Zatem niezależnie od tego kto co pali spodziewamy się tego samego i nie będą to potomkowie, a kawał roboty...
---------- Post dodany o 22:01 ---------- Poprzedni post był o 21:59 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Sądząc po tempie zgłaszania prac, to może to być zajęcie na pełny etat... A gdzie wtedy czas na foty???
Pozdr
W tak zwanym międzyczasie , jak wiesz złota godzina jest krótka i na szczęście tylko dwa razy w czasie doby...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Przy takich linkach dobrze by było podać z którego postu (wystarczy kliknąć numer posta w nowej zakładce/oknie by dostać jego link) dane zdjęcie pochodzi. Wpisanie autora to już formalność.
---------- Post dodany o 22:43 ---------- Poprzedni post był o 22:42 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
PS.Hadesowi jestem winien opłatę licencyjną za pomysł tytułu wątka.
Wystarczy podać źródło ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
jak wiesz złota godzina jest krótka i na szczęście tylko dwa razy w czasie doby...
w listopadzie jedną złotą godzinę spędzam w drodze do przedszkola z dzieciakami, a drugą w pracy... oby do wiosny...
pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
w listopadzie jedną złotą godzinę spędzam w drodze do przedszkola z dzieciakami, a drugą w pracy... oby do wiosny...
pozdr
W drodze do przedszkola zrobiłam jedno z moich ulubieńszych zdjęć. W drodze z pracy również :-P
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
jesteście bezlitośni :(
Nie odrobiłes lekcji - większość moich zdjęć powstaje w drodze do pracy, lub w czasie przejazdu z pracy do pracy. I to nie ma nic wspólnego z litością lub jej brakiem.
-
1. Nie mam dzieci w przedszkolu.
2. Do pracy jeżdżę drogą ekspresową - po bokach ekrany dzwiękochłonne - nic nie widać
3. A mój aparat jest już trzeci miesiąc w serwisie:evil:
I kto ma gorzej?!:-P