-
2 załącznik(ów)
Wyniki popRAWka 8/2012
popRAWka 8/2012
<- czy umiemy lepiej ->
to chyba najtrudniejsze i najbardziej ograniczające pole manewru. Tu zadaniem naszym jest,
przy zachowaniu pełni wartości przekazu kadru, pokazanie jego „lepszej strony”
np. portret czy akt.(resztę określa pkt.4 reg.)
Zwycięzcą został A56, Gratulacje!!
Załącznik 72419
Czekamy na przepis tego "dania"
Walczyliśmy z kadrem
Rafała Czarnego:
Załącznik 71368
||Tu leży plik||Bieżąca Galeria||Regulamin konkursu||
-
Odp: popRAWka 8/2012
Tłoku niema, ale i praca nie łatwa.
-
Nie wiem jak ale nie widze swej pracy w galeri flash, ale za to widze juz 2 kopie jak klikne "Bieżąca Galeria". Proszę o usuniecie nadmiarowych wersji :)
Thomasso
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Nie wiem jak ale nie widze swej pracy w galeri flash, ale za to widze juz 2 kopie jak klikne "Bieżąca Galeria". Proszę o usuniecie nadmiarowych wersji :)
Thomasso
A prosz, prosz. :-)
-
Pięknie, kadr nie łatwy i wymagający(łatwo go zniszczyć) a już 5 prac.
-
Odp: Głosowanie popRAWka 8/2012
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
U mnie wciąż jest aktywna opcja dodawania zdjęć i nie mogę zagłosować.
-
U mnie też jest aktywna ale po kliknięciu w Bieżąca galeria, mogłem zagłosować i tak zrobiłem ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
U mnie też jest aktywna ale po kliknięciu w Bieżąca galeria, mogłem zagłosować i tak zrobiłem ;)
Dzięki za podpowiedź! Twoim sposobem i ja oddałem głos. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
EddieLBN
Dzięki za podpowiedź! Twoim sposobem i ja oddałem głos. :)
Teraz gra muzyka.
-
Udziału nie brałem, ale głos oddany...
-
-
-
Ja też już głos oddałem. Szkoda, że nie wziąłem udziału.
-
głos oddany.... Nie poprawiałem bo nie czułem się na siłach poprawiać coś co jest tak doskonałe jak ta modelka :grin:
-
-
Glos oddany, ale powiem szczeze, ciężko się było zdecydować. A modelka przepiękna.
-
-
-
-
zagłosowałem ale swoją drogą trzeba mieć niezłe oko by dostrzec niuanse w niektórych wariacjach tej pracy.
-
Serdecznie gratuluję zwycięzcy!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Serdecznie gratuluję zwycięzcy!
Z czystym sumieniem podpisuję się pod tym zdaniem, to nie było łatwe.
Czekam na poradnik-przepis "jak zostało zrobione"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Z czystym sumieniem podpisuję się pod tym zdaniem, to nie było łatwe.
Czekam na poradnik-przepis "jak zostało zrobione"
Gratuluję , świetna robota A56.
-
Odp: Wyniki popRAWka 8/2012
-
Gratulacje!
Sent from my Lumia 710 using Board Express
-
Dziękuję wszystkim za gratulacje i ciesze się, że zdjęcie które zrobiłem podobało się.
Co do przepisu jak to robiłem to dużo pisania. W skrócie napiszę, że zdjęcie wywołuję cztery razy z różnymi ustawieniami w różnych programach. A następnie w PS łączę i za pomocą maski wybieram to co mnie interesuje. Najwięcej pracuję w PS bo tam całe wygładzanie, odszumianie i reszta potrzebnych prac nad zdjęciem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
A56
Dziękuję wszystkim za gratulacje i ciesze się, że zdjęcie które zrobiłem podobało się.
Co do przepisu jak to robiłem to dużo pisania. W skrócie napiszę, że zdjęcie wywołuję cztery razy z różnymi ustawieniami w różnych programach. A następnie w PS łączę i za pomocą maski wybieram to co mnie interesuje. Najwięcej pracuję w PS bo tam całe wygładzanie, odszumianie i reszta potrzebnych prac nad zdjęciem.
A w mniejszym skrócie? :-D
-
PS; LR; Machinery - to najkrócej jak można
-
Gratulacje dla zwycięzcy.
Powiem, że moim faworytem (w głosowaniu też) była wersja obróbki wykonana przez Thomasso. Tak zauważyłem w przypadku kobiecego portretu, aktu im większy "plastk fantastik" tym większe szanse na głosy. To taka luźna uwaga nie mająca związku z tym, że brałem udział w tej popRAWce. Jestem bardzo zadowolony z wyniku:), choć teraz bym pewnie trochę inaczej to zrobił (mniej rozjaśnił cienie)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
A56
PS; LR; Machinery - to najkrócej jak można
Niee, napisz najdłużej i najszczegółowiej jak można. Może w formie poradnika?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
A56
Po tak lichym opisie, to powinno rozważyć się zweryfikowanie wyniku głosowania.
Przecież warunkiem wygranej jest pozostawienie opisu dla potomności, tak by można było odtworzyć obróbkę. Tym bardziej, że laureaci ostatnio tak lubią....to jest cel edukacyjny tego konkursu, o którym nie wolno zapominać.
Czekam na więcej.
Pozdrawiam AP.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Po tak lichym opisie, to powinno rozważyć się zweryfikowanie wyniku głosowania.
Przecież warunkiem wygranej jest pozostawienie opisu dla potomności, tak by można było odtworzyć obróbkę. Tym bardziej, że laureaci ostatnio tak lubią....to jest cel edukacyjny tego konkursu, o którym nie wolno zapominać.
Czekam na więcej.
Pozdrawiam AP.
Oj tam, myślę, że przesadzasz z tym zweryfikowaniem. Jak dla mnie pierwszy opis jest wystarczający, sam bym lepszego nie zrobił, raczej należałoby zweryfikować ten "warunek" jeśli naprawdę jest.
-
No ja np. moglbym podac wam ustawienia z CameraRAW bo tylko w tym "zrobilem" to zdjecie. :P
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Oj tam, myślę, że przesadzasz z tym zweryfikowaniem. Jak dla mnie pierwszy opis jest wystarczający, sam bym lepszego nie zrobił, raczej należałoby zweryfikować ten "warunek" jeśli naprawdę jest.
To tak moja forma lekkiej stymulacji. Celem konkursu nie jest tylko przyznanie wygranej i ustalenie mistrzów obróbki na forum. Jest też cel edukacyjny, o którym nie wolno zapominać, są tutaj ludzie o rożnej znajomości kombajnów obróbkowych, częściej słabszej jak dobrej i to dla nich zrozumiały musi być ten opis.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
... Celem konkursu nie jest tylko przyznanie wygranej i ustalenie mistrzów obróbki na forum.
Dla mnie jedynym celem jest liczba głosów, czyli ilu osobom się spodobała dana wersja (trafić w gust większego grona odbiorców). Czy dobrym jest aby od a do z przedstawiać obróbkę nie sądzę. Jeżeli komuś zależy na wygranej to w ten sposób jakby się jej sam pozbawia... Z drugiej strony podejrzewam, że większość obróbkę robi indywidualnie do każdego zdjęcia na swoje wyczucie, upodobanie. Nie widzę za bardzo sensu narzucać to (dokładny opis obróbki, czyli swoje upodobanie) komuś innemu. Poza tym trudno wszystko spamiętać co się robiło.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
No ja np. moglbym podac wam ustawienia z CameraRAW bo tylko w tym "zrobilem" to zdjecie. :P
T.
Podaj, naumiesz czegoś naród.
-
No wlasnie.Dla jednego jest wazna liczba glosow,dla drugiego poznanie efektu i pozniej samemu pobawienie sie wg przepisu.
Zasady zabawy sa opisane,jedna z nich mowi o podaniu przepisu na obrobke.Samo podanie przepisu nie powoduje narzucania wlasnie takiej obrobki,jest to tylko informacja jak ja to zrobilem.Jest to pokazanie mojego punktu widzenia.A czy on jest najlepszy,moze najbardziej popularny w danym srodowisku,czasie,grupie znajomych.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Podaj, naumiesz czegoś naród.
Co z tego, że poda jak te ustawienia będą "dobre" czy raczej dotyczyły się tego konkretnie zdjęcia. Przy innym zdjęciu nie wiadomo co wyjdzie i raczej gorzej niż lepiej. Dlatego nie widzę za bardzo sensu przedstawiania szczegółowych ustawień, parametrów, przy obróbce.
-
bolox, nie widzialem ze juz sie zaczelo :(
ps. fajne prace,pzdr.