-
Tu i tam, parę zdjęć już mam
Witam serdecznie,
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałem ten wątek poświęcić na publikację moich zdjęć.
Zachęcam wszystkich do komentowania i oceniania moich prac, mam nadzieję, że dzięki temu podszkole swój warsztat.
Będę starał się dodawać zdjęcia w miarę regularnie, oczywiście jeśli będę miał się czym pochwalić ;)
Na początek:
1.
2.
3. "Gdyby chmury odbijały kolory"
-
Odp: Tu i tam, parę zdjęć już mam
estetycznie to 2ka - aczkolwiek bez szału ; ) szał był za to z 3ką ale kolorystycznie nie trafia w moje ramy : )
-
Te popsucia, zupełnie mnie nie podniecają , wręcz przeciwnie...
-
Dzięki za pierwsze opinie o moim zdjęciach (po których szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że spowodują szał)
No cóż, właśnie też z tego powodu założyłem ten wątek by dowiedzieć się, co innym się podoba.
-
2. jest w miarę ok.
3. nawet tytuł nie jest w stanie mnie przekonać do takiego widzenia gór,
1. poprostu mi nie leży taka obróbka
-
1. Byla dopasowywana do koloru scian i mebli w pokoju (zdjecie w duzym formacie powieszone zostało nad biurkiem.
Co do 3 to chyba rzeczywiscie przesadzilem z fantazją. Nawet nie wiem jak mam się wytłumaczyć z takiej obróbki, a w sumie to i tak bez sensu.
Mam nadzieję, że kolejne zdjęcia bardziej się spodobają.
-
Wstawiaj zdjęcia, oglądaj u innych i już. Dzieki komentarzom kilka lat temu sporo się nauczyłem...
-
Tym razem porcja trochę przyrody:
4)
5)
6)
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
radosh
Tym razem porcja trochę przyrody:
4)
5)
6)
Czwórka, fajny pomysł tylko pirewsze co wzrok ściąga to ... druty. Może inne kadrowanie rzuci kwiecie na pierwszy plan.
Coś takiego:
-
mi tam druty nie przeszkadzaja, moze horyzont kadrowac centralnie i ostrosc dalej, no ale ja sie jeszcze nie znam :)
-
Co mnie razi w 1-3 to przepalone chmury....
Kadr Saboor'a ciekawszy,
Dmuchawce - kłopoty z ostrością... ale temat wdzięczny, jak też go raz popełniłem w galerii.
-
Przeglądając swoje zdjęcia, stwierdzam, że rzeczywiście mam skłonność do centralnego kadrowania. Muszę popracować nad zmianą tego.
Tym razem 2 zdjęcia drogowe:
7)
8) "szarość" na zdjęciu jest zamierzona, dzień był mglisty i ponury, chciałem to oddać na zdjęciu
-
7 - bardzo interesujące :)
-
7mka centralnie trafiona - cz-b pasuje - jest co pochwalić : )
-
Cytat:
Zamieszczone przez
radosh
... rzeczywiście mam skłonność do centralnego kadrowania. Muszę popracować nad zmianą tego.
centralny kadr wcale nie jest taki zły... jak o nim mówią ;-)
7- misie ;-) podoba ;-)
-
7, szczęśliwa 7. Obróbka, kadr, wszystko gra.
-
7,8 bardzo fajne. Jedynie w 7 bym wyrównał jasność nasypów.
-
7 bdb, centralny kadr tu jest idealny
-
Ciesze się, że moje zdjęcie tak się spodobało, oby było tak dalej ;)
Seria "niebo nad osiedlem"
9)
10)
-
9. nie postarałeś się, dobre foto do poćwiczenia obróbki nieba bo osobiście za takimi fotami nie przepadam. Masz foto z którego sporo można zrobić choćby tylko dla treningu.
10. nie moja bajka
-
7 świetna, lubię takie kadry :)
-
-
7,8,10 - jestem na tak.
---------- Post dodany o 09:09 ---------- Poprzedni post był o 09:08 ----------
PS. Coś czuję, że nie zagrzejesz długo miejsca w dziale dla początkujących :wink:.
-
-
Jak dla mnie siodemka :-)
-
Jak dla mnie 7-mka zdecydowanie najciekawsza. Statyczność symetrii kompozycji skutecznie równoważą dynamiczne chmury.
-
Long time, no see. W ostatni piątek poranek przywitał nas mgłą, więc postanowiłem ten fakt wykorzystać
11)
12)
-
11 - Podoba mi się, trzeba mieć "smak" żeby banalny element krajobrazu sfotografować tak żeby było miło popatrzeć. W tym zestawieniu 12 wypada słabiej ale to już tak jest - jak pierwsze zdjęcie chwyci to drugiemu ciężej się jest przebić...
-