Załącznik 69871Załącznik 69872Załącznik 69873Załącznik 69874
Po roku zabawy z E-PL1 uważam, że nadal jestem początkująca - więc miejsce wątku chyba dobre...
Najbardziej lubię fotografię makro, tym razem trochę morskich klimatów - z prośbą o ocenę.
Wersja do druku
Załącznik 69871Załącznik 69872Załącznik 69873Załącznik 69874
Po roku zabawy z E-PL1 uważam, że nadal jestem początkująca - więc miejsce wątku chyba dobre...
Najbardziej lubię fotografię makro, tym razem trochę morskich klimatów - z prośbą o ocenę.
To może jednak kwiatki...
Pierwsze próby z mojego, własnego MZD 60 mm.:grin::-P
cdn.
za apz, po za tym warto wrzucać po 2,3 foty i numerować je, pomyśleć nad kadrem i pomysłem
Próby całkiem udane! Moim zdaniem 4 najciekawsza. Pozdrawiam
No to ja poradzę - w Galerii Publicznej jest możliwość wejścia w zdjęcia zakwalifikowane jako makro. Warto tam spokojnie pochodzić przed kolejnym wypadem w teren i nie zajmie to całego czasu do nadejścia zimy. Czego jak czego ale świetnego makro na tym forum i w Galeriach Publicznej i prywatnych nie brakuje. Można czerpać pomysły i inspirację do woli. Naprawdę warto.
https://galeria.olympusclub.pl/thumb...php?album=4515
https://galeria.olympusclub.pl/thumb...php?album=2233
https://galeria.olympusclub.pl/thumb...php?album=2235
i wiele wiele innych. Naprawdę polecam.
Szkoda, że nie numerujesz zdjęć. Trudno komentować. Ale trzecie z #3 ma potencjał. Może nie tyle zdjęcie co sam jego przedmiot. Gdyby tylko jakoś inaczej go podejść. Zwłaszcza, że masz sprzęt, który tylko czeka na takie eksperymenty i zbliżenia.
Fotografie kwiatów, które wypełniają centralnie cały kadr rzadko mi się podobają. Takie jak na saszetce z nasionami ;-)
Dziękuję za uwagi, wszystkie są dla mnie ważne.
Rysiek_O baardzo dziękuję.:wink:
apz - Galerię oglądam często, wiem, że są tam piękne zdjęcia makro, ale dzięki za rady, będę próbować dalej.
psl - dawno Cię nie było.. sorry zapominam ciągle o numerowaniu.
No to następne. Zamykam oczy. Szkoda, że Bielsko Biała na końcu świata, poszłabym na korepetycje do Muminka..
Znów bez numerów, ale coś mi się sypie i wywala po raz kolejny ze strony. Sorry.
Co do numeracji są na nią dwa proste sposoby - robisz liste :
5.
6.
7. itd lub zapisujesz plik z nr. kolejnym z wątka i przy wyświetlaniu pokazuje się ten numer. sposób trzeci polega na zapisaniu linku do dużego załącznika i wklejeniu go w treść posta przez ikonę z drzewkiem
Jest w Bydgoszczy nyny, trochę bliżej może on Ci udzieli korepetycji?
Wracając do meritum , jest lepiej, jest jednorodniej w kadrze. Teraz musisz poczuć światlo.
Próbuj dalej.
w 2ce z ostatniej wrzuty są kolory i one czynią zdjęcie ciekawym : )
Jesiennie.
Rowerzysta, - bardzo ciekawe i ładne. Wprawdzie były już takie, to jest dobrze wykonane :)
1Załącznik 72531 2 Załącznik 72532 3Załącznik 72534 4 Załącznik 72533
Zima ominęła 3miasto (póki co..) Dzisiejsze - zanim zaczęło padać.
Miłe oku te Twoje jesienne fotki. Ciekawie wypatrzone 4, na 2 niebo było az tak bezchmurne? Pozdrawiam
Rowerzysta z przedostatniej wrzuty ma moc : ) - w ostatniej ZA MOCNO podbiłaś kolory - mój monitor eizo aż mnie poraził po oczach : (
Pop art nie zawsze ma sens. Tutaj niestety nie.
A rowerzysta z poprzedniego pierwsza klasa.
No nie wiem. W sumie najbardziej podoba mi się chyba zdjęcie 12. Natomiast jakbym miał wybrać jakieś inne to już problem. Dużo bardzo podobnych.
Ciekawie się zaczęło i E-PL1 przestał produkować fotki. Może już czas w Nowym Roku czymś nas - widzów /gości ugościć ?
Ryśku - z e-pl1 moje są
- w moim wątku - test w skrajnych i różnych warunkach
- opisie 15/f8,
- opisie mal-1,
- opisie filtrów
- więc e-pl1 dalej robi fotki i to naprawdę całkiem nie najgorsze ;)
podoba mi się 5, 6, 7. Na 5 to gwiazdka betlejemska spada?
na 10 chyba te konary ciut blisko. oczywiście jak dla mnie.
pozdrawiam
9 fantastyczna !! 7 chyba leży na boczku ?? ale fajna !!
a mi 8 podeszło
Cóż, może dwa słowa :oops:
Ciekawe z "meteorytem" :mrgreen:
Podeszło mi nr 8 - ta tafelka lodu topniejąca.
Bardzo ciekawe i ładne światło na nr 9
Te konary... nie wiem, nie widziałem otoczenia, więc się nie wypowiem czy za blisko czy za daleko.
Abir - Ty zawsze coś dojrzysz!:) Dziękuję.
Tropic - nic nie przewracałam, słowo. Fajnie, że zajrzałeś.
Yamada - dziękuję
Bodzip - ooooo....:roll: jak miło! Wieki całe..
Podsumowując - chyba się obudziłam na dobre.
Dzisiaj zabrakło mi słońca, zaświeciło dosłownie na parę chwil (fotka nr 9) i tyle.
Ale aby do wiosny.
Miło tu, ciepło bije z tych zdjęć (nawet z zimowych). Widać, że robienie zdjęć sprawia Ci przyjemność, oby tak dalej.
A spróbujesz wyciągnąć te detale jak znajdziesz chwilę? Nie pali się. Z ciekawości - chciałabym zobaczyć Twoją wizję.
Ostatnio męczę Gimpa, ale dopiero go poznaję. Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 21:00 ---------- Poprzedni post był o 20:58 ----------
Dziękuję - pozdrawiam też bardzo ciepło:)
Może tak ? :mrgreen:
Twoje Załącznik 78836 Moje Załącznik 78837
Dla Ciebie prawie wszystko, :-D (wszystko dla mojej B3atki)
Załącznik 78838__Załącznik 78839