Fotki z krakowskiego ZOO. Zapraszam do komentów.
Wersja do druku
Fotki z krakowskiego ZOO. Zapraszam do komentów.
ZOO3 - IMHO trochę nieostre, ale przyciągnęło - przyjamniej moją - uwagę
ZOO2 - IMHO prawie się udało - odbicie w szybie i głowa trochę przepalona ;-)
ZOO1 - nie mam zdania...
S pozdravem ;-)
trzecia fotka bardziej jest humorystycznie niż do oceny pod względem kompozycji itp. Fajnie wyglądał ten gryzoń sam przy tak dużej kuwecie z jedzonkiem.
Dorzucę jeszcze jedno. Akurat wszystkie się odwróciły :(
pierwsza troszkę nieostry gad ale kadr ok i gdyby nie ta leciutka nieostrość to byłoby całkiem dobre.
druga przepalona czupryna żółwia a tak to nawet ciekawe.
trzecie albo humorystyczne jeśli tak chciałes a jeśli nie chciałeś humorystycznie to "od czapy" bo nie wiem o co chodzi.
czwarte najlepsze choć ma swoje wady ale wiem jak trudno w takim słońcu zrobic dobrą fotę.
Fotka pstryknięta na szybko w stajni sąsiada w Suchedniowie.
Taka jeszcze oto foteczka
Ostatnie zdecydowanie najlepsze, szkoda tylko uciętej głowy chłopca...
Taki portrecik mojej córeczki. Pytanie tylko jaka wersja lepsza bw czy kolor, kolor czy bw?
kolor
:D
zdjęcie konia najlepsze choc troszkę szkoda, że deczko ogon uciąłeś. z dwóch zdjęć dziewczynki kolor lepszy bo B&W troszke za małe kontrasty wyszły i jest troche mdłe.
Widoczek z tęczą do oceny
Ładny krajobraz.
Witam
Masz wspaniałą córeczkę modelkę!!
I po raz pierwszy uważam, że B&W jest lepsze.
Na widoku ciekawy układ nieba, w miniaturce myślałem, że to trąba powietrzna ;)
Pzdr
Dzięki za wszelkie komenty :)
Wrzucam dwie fotki ustrzelone w godzinach pracy (aparat mialem czysto służbowo). Przy drodze stał bociek i z okna samochodu udało mi się go tak oto "złapać"
latajacy dość ciekawy, ale nie rewelacja.
Troszkę za daleko był i odleciał nie w tą fotogeniczną stronę :)
Dzięki za komentarz.
Wrzucę jeszcze jeden kiczowaty widoczek :)
Dodam tylko że zrobione zeszłego lata przy pomocy "dziadka" c4000z
Nikt nic nie napisał tak więc dorzucam następną fotkę :)
Fota sylwestrowa
Taka ot fotka z nad morza. Sezon późno letni (wrzesień)
Ostatnia fota bardzo mi się podoba. Choć wolałbym BW.
Może tak ? Propozycje i próby obróbki mile widziane.
Ostatnia jest super, ale w kolorze :) Dalbym moze nawet troche zielonej dominaty. Fajny kadr :)
sylwestrowa też dobra :)
Sylwestrowa to już zapomniałem że wogóle wrzuciłem taką ale to był szybki fartowny strzał. Sam trzymałem aparat i butelkę szampana :) Co do plaży to sam wolę kolor.
zdjęcia z zoo bez rewelacji, chłopiec z pieskiem kadr wypełniony ciepłem i ogromem sympatii, córeczka świetna w kolorze i bw z tym, ze bardziej podchodzi mi kolor, widoczek z tęczą przyjemny nastrojowy i ładny, bociany przyjemne w odbiorze, plaża w Miedzywodziu sympatyczny zachodzik, sylwestrowa miłe oddające ducha szmpańskiej nocy bez względu na to gdzie się bawimy, nad morzem oszczędny w wyrazie a tak wiele mówiący też wolę w kolorze. Pozdrawiam.
Ja jaszcze raz napiszę, że moim zdaniem ostatnia fotka w kolorze jest świetna. Dodałbym troszkę zielonego zafarbu i ściął trochę lewej strony, by kadr był dokładnie centralny (tak, tu pasuje centralny kadr). Bardzo lubię takie zdjęcia, lekko absurdalne w treści, ciekawe kolorystycznie (tej jeszcze tego brakuje ;)).
Pzdr
Sylwestrowa i ostatnia są super. Czy BW jest lepiej nie wiem...
Dodam jeszcze jedno z tego samego miejsca.
W takim razie może jeszcze jedna. Staroć z c4000z.
Witam.
Zapraszam do komentowania
Ostatnie zdjęcie podoba mi się. Choć ramkę wolałbym zwykłą, czyli cienką i czarną.
Ostatnie ładne!
ludzie zbierający muszelki lub bursztyn nad morzem to typowa sytuacja i ten kadr nie rozbudza wyobraźni, powalony pień to ciekawa bryła w kadrze, latające mewy miły i marzycielski obrazek. Pozdrawiam.
sar9a bardzo pozytywny. Dziwna tylko poświata wkół mew...
I jeszcze jedna....
Mewy - fajne lekkie foto, przyjemnie popatrzeć.
Emeryci na plaży, w wersji B&W, to jest to! W kolorze, wygląda jak z rodzinnego albumu. Chyba, że to właśnie współczesne zdjęcie Twoich dziadków z rodzinnego albumu i tak ma być. Nie godzi się przecież w dobie fotografii kolorowej zrobić zdjęcia czarno-białego, a nie daj boże w sepii! :mrgreen:
Kurde Marek chyba nie ma 3 babć :shock:Cytat:
Zamieszczone przez cadman
Pisałem o fotce ze str.2 :mrgreen:
3 babcie... dobre :D
To wrzucę jeszcze jedną.
NAUKA JAZDY