Do dej pory nie umieszczałam żadnych moich zdjęć na publicznych forach... Jestem tutaj od niedawna i wiem, że wiele można się dowiedzieć. Oj... bardzo. Dlatego zostawiam swoje prace...
Wiecie jaka jest moja prośba... :D
Tymczasem
Wersja do druku
Do dej pory nie umieszczałam żadnych moich zdjęć na publicznych forach... Jestem tutaj od niedawna i wiem, że wiele można się dowiedzieć. Oj... bardzo. Dlatego zostawiam swoje prace...
Wiecie jaka jest moja prośba... :D
Tymczasem
1 fajna ale chyba nie ostra:wink:
Mi się podoba 1- nawet ciekawy pomysł i 3- koń wylegujący się na łące. U mnie 1 jedynka wygląda dość ostro (choć może tyć kontrastu by nie zaszkodziło). Pozdrawiam
A mnie podoba się dwójeczka :-)
Miło że każdy znajdze coś dla siebie :D
Inne gusty ...
....no dwójeczka tyż niczego sobie....w sumie jakby wziąć pod uwagę ilość słojów z przekroju drzewek to taki smutek w każdym może się zebrać że umarły troszkę za wcześnie....zawsze jakaś emocja - co nie?:grin::grin:
Może i moja ocena się nie liczy, bo w końcu jestem żółtodziobem, ale najbardziej podoba mi się dwójeczka. Ładna kolorystyka i dobrze oddana faktura drewna.
I ja jestem za 2, podoba mi się :)
Ode mnie gratulacje za niecodzienne ujęcia konika. :)
1 pomysłowa, trochę bym ociepliła barwy i małe wyostrzenie do tego
2 ciepła kolorystyka, pomysł też nienajgorszy
Do trójeczki jasną winietę zPeeSować i będzie magicznie wręcz.
Brawo za 3, dwójka moim zdaniem na nie a jedynka na jedynkę.
Pozdrawiam.
Mnie się 3 podoba....bardzo dobrze podpatrzone:)Pozdrawiam
Mnie się dwójeczka podoba :)
Trochę zmieniłam na PSie...
A tu proszę nowe wychodzą z folderów :D
jest fajnie ,dawaj wiecej:grin:
Szkoda że pszczoła od tyłu :-)
Poprawka wianka na ręce nienajlepiej Ci wyszła, ba, powiedziałbym że nawet poPSułaś to zdjęcie dosłownie i w przenośni. Zauważ jakie te kwiatki mają "piękne" niebieskie plamy na płatkach. Zresztą mi się osobiście ta fota niepodoba, nie wiem na czym chciałaś skupić uwagę, na kostach u ręki czy na kwiatku. Ja bym się starał inaczej do tego ustawić.
Konika już chwaliłem, robaki to nie moja bajka... hmmm...
Rower fajny ale chyba fota leci na lewo, względem ceglanej podmurówki. Droga z panasa ładna, tyko coś ziarno na niej widać.
Nie powinnam tego pisać ale pszczoła była już na wykończeniu... I do tego ta sucha kromka chleba... hehe... nic innego nie było pod ręką, a bałam się z pszczółka kipnie na amen.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
1. Kwiatki robiłam wczoraj o 23... na łóżku z laptopem na kolanach...
(Dzisiaj przebyłam długą drogę żeby przypomnieć sobie co ja takiego robiłam w nocy)
2. Rower... fakt... w tamtych okolicach wszystko jest krzywe :]
Może numeruj zdjęcia po kolei - łatwiej się będzie odnieść.
Koń - no fajnie, że spotkałaś leżącego konia, ale niestety na zdjęciu widzimy tył leżącego konia.
Wianek i dłoń - no nie. Ani to ciekawe, ani ładne.
Robal - fajny kadr.
Rower - ładnie kolorystycznie.
Pszczoła - od tyłu, na chlebie, troszkę nieostro. Nie ma potrzeby pokazywać każdego zdjęcia, które wyszło z aparatu. Jeśli coś nie wyszło, to nie, do kosza i próbować dalej.
Jesień - przyjemny widoczek.
Kto z Was zostaje zniechęcony do wyjścia na zewnątrz jak tak pada i pada i nie przestaje?
Ostatnia seria wydaje mi się zupełnie nieprzemyślanie wrzuconymi fotami.
Nieciekawe.
;/ I nic się już nie da zrobić?
Witaj,
008- jak dla mnie, ta fotka przedstawia "nic", może miała intrygować, ale nie wyszło.
009- strasznie zmasakrowane, robiłaś je przez szybę samochodu?
010- pobawiłabym się nim: kolorki, kontrast i może z tego wyjść naprawdę fajna fota.
011- MZ zbyt ciemne, widzę że to paw, ale jak dla mnie zlewa się z drzewem.
012- nie mam zdania.
Pozdrawiam
009 - tak robiłam przez szybę samochodu,,,
Trzeba się wziąć do roboty !!
A mnie zdjecie 009 podoba się właśnie z powodu tej szyby/odblasków/zabrudzeń/rozmazań które tworzą niezłą atmosferę w połączeniu z rowerem. Rym niezamierzony;)
a ja widze 12 w bw.sprobuj jak mozesz moze miec lepszy klimacik.
Znalazłam coś ...
Nie mam pomysłu co z nimi więcej zrobić ...
14 jest zdecydowanie za jaskrawa
Najbardziej mi się podobają fotki 15 , 12 10 i 9
Te z poprzedniej serii wcale nie wydają się mi się nieciekawe....przykłuły wzrok na dłużej. Pozdrawiam
Cześć a więc tak -moim skromnym zdaniem 13 -ostrość gdzieś uciekła 14 może muchomor powinien być ostry a liście rozmyte hmm...15 ślimak -przeszkadzają mi te patyki 16 -róża brak zdania (nie moje klimaty) 17-podoba mi się (może inaczej bym kadrował) Też zaczynam fotografować więc nie bierz tego co napisałem zbyt dosłownie :wink: Udanych kadrów życzę
Z ostatnich dwóch wrzutek, najbardziej wpadła mi w oko 017. Fajne miejsce, fajne kolorki: stalowoniebieska droga, soczysta zieleń i ten żółty kolor pól. Do szczęścia zabrakło nieba, ale nie można mieć wszystkiego :wink: A jeśli chodzi o kadrowanie? Nie znam się, ale chyba nie wyprowadzałabym tak drogi poza zdjęcie, wzrok wędruje po asfalcie, zakręca razem z nim i nagle, za szybko mz znajduje się poza kadrem. Dlatego chyba tak, jak robert1088 też inaczej bym kadrowała.
Szkoda, że 013 jest nieostre, bo przyjemne ma kolorki.
Pozdrawiam :)
Witaj, :-)
013- brakuje mi ostrości na jakimś jednym konkretnym punckie, widzę tylko pomarańczowe plamy na zielonym tle.
014- MSZ nie powinien być rozmyty a naostrzejszym punktem na focie, a liście jako tło rozmazane.
015- fajny ślimak, ale patyk przeszkadza, no i pobawiłabym się kolorami, bo niestety zbytnio zlewa się z tłem.
Podrawiam
Bardzo dziękuję za komentarze. Zastanawiam się czy już poprawione fotki wlepić jeszcze raz.
Jeszcze raz wielkie dzięki :] Pozdrawiam
Mam czas, więc wlepiam następne...
Zaznaczam że to moje pierwsze BW...
Jeszcze trochę a pokażę piękno Holandii...
Pozdrawiam wszystkich komentujących i tylko zaglądających :]
fajny pomysł z papryczkami :-) Nie wiedziałam że są takie fotogeniczne :-)
Ale MSZ wyglądałoby to lepiej gdyby nie były tak pocięte, ew połówki- tutaj troszeczkę wygląda to jak obierki czy coś...
Np. na bocznych zdjęciach połówki, rozkrojoną stroną do przodu, a na środkowym cała papryka- wszystko ułożone na tym samym poziomie i tle :-)
W takim razie koniecznie obejrzyj sobie cykl "Krnąbrne warzywa". Przykład z papryczkami tutaj: http://plfoto.com/1855827/zdjecie.html
Z Twoich nowych zdjęć podoba mi się kwiatek, ma takie nostalgiczne, leniwe barwy ;)
13,15,16,17 z nastawieniem na 17- stkę - tej drogi się trzymaj kobieto, bo bardzo fajne foty wyszły
powodzenia
PZdr