też chciałam coś tam pokazać ;) na początek latacze :)
Wersja do druku
też chciałam coś tam pokazać ;) na początek latacze :)
owad w locie imponujący : )
Zdecydowanie jedynka, bo dobrze widać pszczołę wraz ze szczegółami. Poza tym kwiaty tworzą ładną podstawę. Na pozostałych jest trochę za dużo wszystkiego, jak dla mnie, ale się nie znam. Pierwsze jednak zdecydowanie na plus.:)
to może chrobotki, choć na nie przyjdzie jeszcze poczekać https://forum.olympusclub.pl/images/...icon_smile.gif
01
Załącznik 62780
02
Załącznik 62779
03
Załącznik 62781
świetne chrobotki....mało kto zwraca na nie uwagę a to przecież pionierskie rośliny !! masz jeszcze ??
aaaa te latacze z krokusikami to do wątku florystycznego wrzuć !!https://forum.olympusclub.pl/threads...zny-%29/page56
dzieki, mam chrobotków dużo ale muszę na dyskach pogrzebać, bardzo lubię się nad nimi pochylić, wyjątkowo są fotogeniczne, mz :) pzdr
tą 4 to ja bym do galerii dał...
wstawię w wolnej chwili :)))
Czwórka rzeczywiście - galeryjna :) ale i 6 i 7 ciekawe (zwłaszcza 6, za zaczepność :)
Chrobotki pod nr 3 mnie jakos urzekly. Fajnie ujete i wyszlo tak zagadkowo, bajkowo..
T.
Podobają mi się mewy;nr4 i nr 7- to drapieżne spojrzenie,prawie jak u Hitchcocka:wink: 5-tka też fajnie uchwycona,ja próbowałem ubiegłego lata trafić srebrzystą w locie, ale nie trafiałem z ostrością:oops:.
Ładne foteczki, nawet bardzo ładne. :)
Kunie takie sobie, zwlaszcza swiatlo na nich i detal do luftu.
Natomiast motylosy calkiem sympatyczne, kadrowo, i kolorystycznie, szkoda tylko zbyt ostrego swiatla i nieco wiecej detalu i ostrosci na modelach.
pozdro
Pietnastka jak dla mnie :-)
Krajobrazy widzą mi się oba, a z robali ten trzeci - ze względu na światełko. :) Urody robalka nie komentuję.
ad 4) super ujęcie, mewy ustawione jakby były kopiuj-wklej
ad 18) zdjecie en face jak z kroniki krymilnej
Ogólnie zdjęcia bardzo udane :)
dalszy plan 19tki imponujący - świetne światło : )
do tych zdjeć musiałbyć obiektyw o świetle 1.4 - mylę się ? ładny okrągły bookeh : )
Ogólnie fajne zdjęcia. Trochę mało ale co zrobić. Jesienne to chyba jakiś manual, fajne są.
+1 daję za naprawdę fajne jak dla mnie foty
Z ostatniej wrzuty 21. podoba mi się zdecydowanie bardziej. :grin:
Fajne światło na obu zdjęciach.
Nie będę oceniał poszczególnych zdjęć. Wszystkie są warte pokazania, a nawet rzekłbym - pochwalenia się .
Tak trzymaj
Tak sobie przeglądam i zazdrosny jestem. Tak najbardziej to chyba o 9,11,19.
22
Załącznik 73427
23
Załącznik 73428
24
Załącznik 73429
25
Załącznik 73430
Krajobrazy dobrze zrobione. Ale przy 16 obciąłbym nieco ciężki dół i rozjaśnił światła bo zdjęcie jakieś płaskie.
21. miłe dla oka, ale mdłe nieco przez brak kontrastu. Za to kadr dobry.
Pozdrawiam
Ładnie. Nawet bardzo ładnie :grin:
dzięki wielkie :) Ladakh polecam zdecydowanie, zdjecia same się robią :)