-
"Z zamiłowania do przyrody" - wystawa Kasprzyka
Kasprzyk - osoba, która obala mity o ZD 70-300 i fotografii ptaków. Niezwykle skromny, ale i utalentowany człowiek, który czas wolny spędza w czatowni. Obce mu są pojęcia wypasiony sprzęt oraz zdjęcia na pokaz. Kasprzyk po prostu fotografuje przyrodę swoją duszą i pokazuje wszystkim, że na pierwszym miejscu liczy się talent oraz znajomość zwierzęcych obyczajów. Cierpliwość oraz żmudna praca pozwoliły mu na uzyskanie świetnych wyników, które prezentujemy na poniższej wystawie.
Od autora
Moje początki z fotografią, wynikały bardziej z męskiego zamiłowania do gadżetów, a aparat cyfrowy był własnie takim urządzeniem. Wychowałem się w bliskości jeziora i lasów. Wypady na ryby z dziadkiem, grzybobranie z rodziciami i każda inna forma obcowania z przyrodą, sprawiała mi ogromną przyjemność i frajdę. Weszło to w krew i tak jest do dzisiaj.
Możliwość uwiecznienia kadrów w aparacie, podzielenia się "dorobkiem" z innymi bratnimi duszami na forum, to jest to, co napędza człowieka, motywuje do dalszych działań, przy okazji czerpiąc wszelkie korzyści, jakie oferuje nam dzika przyroda.
Zapraszam do obejrzenia galerii, pokazane miejsca to okolice Chodzieży, większość ptaków uchwycona z kryjówek (czatowni), a także z "podjazdu" samochodem.
Kasprzyk
Zapraszamy do obejrzenia i komentowania wystawy. Mile widziane pytania do autora. Z pewnością nie pozostaną bez odpowiedzi.
-
Gratuluję i życzę równie wspaniałych ujęć w przyszłości. Pozdrowienia.
-
Odp: "Z zamiłowania do przyrody" - wystawa Kasprzyka
Ja też gratukuję :)
A jak widać za dużo cierpliwości jest piękna nagroda w postaci cudownych zdjęć :)
-
Piękne foty, cierpliwość wynagrodzona, tylko pozazdrościć. :grin:
-
Profesjonalizm w każdym ujęciu. Gratuluję.
-
No patrz pan, panie Kasprzyk! Taaka wystawa, no kto by się spodziewał, to ty ptaki focisz? :mrgreen: Piękna wystawa i świetne foty, ale trzeba czasu na spokojne napawnięcie się każdą z osobna.
-
Również dorzucam gratulację i życzę dużo słonecznych i ciepłych dni bo ile można marznąć w czatowni :) Pozdrawiam
-
Piękne! Gratuluję zdjęć z czatowni, ale do nich czytelnicy forum już się przyzwyczaili ;-). A zdjęć z samochodu gratuluję i zazdroszczę na pograniczu zawiści :-).
-
Kasprzyk moje gratulacje!
Widać że przyroda to Twój żywioł :) Wytrwałości nieustannej życzę.
-
Gratulacje!! Wspaniała galeria z dużą ilością gatunków i ciekawych kadrów. Czekamy na kolejne fotki, tym bardziej że powoli zbliża się wiosna. Pozdrawiam
-
Również ja gratuluję. Z podziwiam oglądam Twoją ptasią olyklopedię. Życzę dalszych sukcesów.
pozdrawiam
-
Z radością obserwuję Twój wątek, pamiętam początki (budowanie czatowni). Cieszę się z każdej nowej zdobyczy powiększającej Twój osobisty atlas ptaków.
Cieszę się również z obalania onanistyczno-sprzętowych mitów. Wyciskasz soki z tego co masz nie płacząc, że zrobiłbyś cośtam ale nie masz czym ;)
Bardzo pozytywny wątek i jego autor. Wystawa to deser.
P.S. Pozdrów ptaszory! :D
-
Gratuluję wystawy, no i jak zwykle samozaparcia w czatowni.
Jak widać warto się poświęcać, piękne zbiory :!:
Pozdrawiam
-
Ja tez dorzuce garsc pozytywnych emocji.. :-) Piekne foty.
-
Gratulacje! Świetne zdjęcia. Podziwiam za wytrwałość!
-
Świetne. Zawsze podziwiałem Twoje zdjęcia, ale teraz widząc je wszystkie na raz, każde na najwyższym poziomie, dłonie same biją brawo.
Daje do myślenia, żeby zamiast ciągle kupować nowe obiektywy i inny szpej po prostu zacząć robić nim zdjęcia...
-
Wielki gratki. Naprawde fenomenalne.
-
Dziękuję, wielce budujące jest zbieranie takich opinii, normalnie buraka teraz strzelam :oops: Dziękuję także "władzą" forum, wszystkim osobą które poświęciły czas i pracę na przygotowanie tej wystawy. Serdecznie pozdrawiam, Marek
-
Piękne zdjęcia. Gratulacje!
-
Gratuluję,co tu dużo gadać - piękne prace.
-
Oczywiście przyłączam się do gratulacji. Można powiedzieć, że od wielu, wielu miesięcy śledzę Twój wątek podziwiając samozaparcie, a później wyniki "leżakowania" w czatowni. Jeszcze raz serdeczne Gratulacje.
Pozdrawiam
T.
-
Jestem na forum niemal od roku. Pierwsze moje wspomnienia z początków bytności to był podziw dla fotoornitologicznych pasji Ksprzyka. Te przygotowania, wyprawy w celu wyboru lokalizacji, budowa, a potem doskonalenie czatowni. Duzo trudnu i znoju. A wszystko uswięca osiągany cel. Zdjęcia ptaków pieknie wykonane i bardzo chętnie przez nas podziwianie. Dziękujemy Marku i czekamy na kolejne. Szacunek!
-
-
Mimo że widziałem je wiele razy to ciągle się świetnie ogląda te fotki. Gratuluję i dziękuje za inspirację:wink:
-
No i pozamiatałeś :grin: Jestem pod wrażeniem
-
beuthen
lisiajamka1
Tomasz.G
Rysiek_O
ezier
kris70
robert1088
Miło, że tu wpadliście. Robert z tym pozamiataniem to bez przesady ;)
pozdrawiam
-
Cześć, Fajnie, że masz wystawę, przynajmniej można w jednym miejscu podziwiać cuda naszej awifauny. A że robisz to z pasją to wychodzą z tego piękne fotki. 70 - 300 jest OK. Gratuluję i pozdrawiam.
-
-
Co tu dużo gadać, zazdroszczę i podziwiam twoje zdjęcia. Wielkie Gratulacje!
-
Paawwko
moose
lekar
dziękuję za dobre słowo.
Pogoda przestała Nas rozpieszczać, nie ma już mrozów, przyszła w/g mnie najgorsza aura dla osób fotografujących w terenie - ciężkie chmury, deszcz.
W tygodniu dostałem rarytas od teścia - zdechłego królika, może nie brzmi to zbyt apetycznie, ale dla odmiany zamiast porcji rosołowych dla moich gości to super sprawa ;) żałuję tylko, że nie mogłem porobić zdjęć, zainteresowanie wśród pierzastych było bardzo duże, na koniec padło zabrał prawdopodobnie lis.
Pzdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kasprzyk
Paawwko
moose
lekar
dziękuję za dobre słowo.
Pogoda przestała Nas rozpieszczać, nie ma już mrozów, przyszła w/g mnie najgorsza aura dla osób fotografujących w terenie - ciężkie chmury, deszcz.
W tygodniu dostałem rarytas od teścia - zdechłego królika, może nie brzmi to zbyt apetycznie, ale dla odmiany zamiast porcji rosołowych dla moich gości to super sprawa ;) żałuję tylko, że nie mogłem porobić zdjęć, zainteresowanie wśród pierzastych było bardzo duże, na koniec padło zabrał prawdopodobnie lis.
Pzdr
No jak możesz - mój królik emeryt się obraził :mrgreen:
-
Masz taką maskotkę, czy może hodujesz ?
pzdr
-
Gratuluję wystawy, od początku mojej forumowej przygody podziwiam Twoje dzieła, trzymasz wysoki poziom. Cały czas jestem pod wrażeniem w jaki sposób wykorzystujesz 70-300. Życzę wytrwałości w tym co robisz i kolejnych gatunków do kolekcji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kasprzyk
Masz taką maskotkę, czy może hodujesz ?
pzdr
Maskotkę oczywiście :D
-
Naprawdę piękne zdjęcia. Świetna wystawa!
PS
Aż zazdrość bierze, że człowiek nie znajduje tyle wytrwałości i czasu, żeby pofotografować przyrodę. Efekty nie byłyby tak znakomite, ale drogę wytyczasz kasprzyk.
Pozdrawiam :)
-
Ja również spieszę z gratulacjami i podziwiam opanowanie sprzętu.Światła życzę !!
-
Odkąd odkryłam Twój wątek zawsze bardzo chętnie do niego wracam - wiem że znajdę tam zachwyt dla oka mego :) i super że pojawiła się ta wystawa - bo zbiera do kupy to co piękne i wypracowane przez Ciebei :) GRATULUJĘ
-
Muminek - nowe gatunki, to jest to czego najbardziej się wyczekuje. Nawet jakby przy karmidełku pospolita kura by się pokazała, emocje zaraz idą w górę :) całkiem serio piszę, bo ciągle na forach trwają docinki - daj mi jedną sójkę za 5 myszołowów, albo odwrotnie :)
Bodzip - jakbym pokazał zdjęcie "mojego" króla po dwóch dniach przy nęcisku, to skończyłyby się pozytywne komentarze tutaj. Całkiem sympatyczny Twój stworek, mój był hodowlany, szczerzę napiszę, że z chęcią bym wszystkie je powypuszczał, bo jak widzę w tych klatkach, to serce boli.
Amigo! - życzę powodzenia i wytrwałości, czas się w końcu znajdzie.
Peter1976 - jestem także pełen uznania Twoich dokonań, cieszę się, że osób z podobnymi zainteresowaniami do moich, jest więcej na forum.
gulasz - no to ja teraz odkryłem, że jesteś kobietą, pozory mylą :) dzięki
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kasprzyk
gulasz - no to ja teraz odkryłem, że jesteś kobietą, pozory mylą :) dzięki
a myślałam że po dłoni idzie poznać hehehe ;)
-
Kasprzyk gratulacje !!!! :grin:
Można powiedzieć, że podsumowaniem Twojego wątku może być tylko wystawa. Trzymaj tak dalej. :grin: