-
Canon 5D III nadchodzi
http://blog.apertureacademy.com/2012...prototype.html
Ot, taka ciekawostka dla zainteresowanych. Raczej nikt nie powie, że to fake :) Szkła to też raczej nie makiety.
Z tego, co widzę, to brak wbudowanej lampy, ekran 3:2, układ przycisków podobny do 7D. Chyba będzie do czego w przyszłości podpinać te mydlane szkła FF ;)
-
Odp: Canon 5D III nadchodzi
Chyba najwyższy czas. Ludziki muszą kupować ;)
A jak się na ME i Olimpiadzie napatrzą, to też bedą chcieli mieć takie wielkie puchy! ;)
A na serio - cos ciekawego w środku, czy tylko face-lifting?
-
Nie mam pojęcia, co tam będzie w środku. Podejrzewam jednak, że wszelkie użyteczne nowości dozowane będą bardzo oszczędnie, w przeciwieństwie do megapikseli ;)
-
Musza cos robic jak D800 ma miec 36MPix ;-)
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Musza cos robic jak D800 ma miec 36MPix ;-)
T.
Hmmm zacznę podejrzewać, że nowe matryce sponsoruje Intel, AMD i Nvidia.
-
Jeśli wyjdzie, to bardzo dobrze. Kolejna pełna klatka w miarę rozsądnej (miejmy nadzieję) cenie.
Na Olimpiadę to chyba zabiera się 1D jako szybkostrzelną i najlepszą puszkę.
-
Wszelkie plotki głoszą, że na wafelku ma być 21-22mpix, 5kl na sekundę w serii i wybór pola AF przy pomocy wzroku - spojrzysz na wybrany i masz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
spojrzysz na wybrany i masz.
O! To już doganiają analogowe slry ;) >Ile to 20? 30? lat?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Jeśli wyjdzie, to bardzo dobrze. Kolejna pełna klatka w miarę rozsądnej (miejmy nadzieję) cenie.
To zależy co chcesz na tej olimpiadzie focić , jak biegaczy i kulomiotów to 1d, jak publikę to 5d wystarczy, z przyzwoitym nareszcie mam nadzieję AF-em.
Pozdrawiam AP.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Tak. Ale ludziki w TV widzą te 1D i kupić coś muszą ;)
-
Naoglądają się 1Dx, a jak polecą do sklepu, to kupią 600D. Cokolwiek, byle Canon, a na pewno będzie dobre ;)
-
Ja póki co jestem spokojny. Wątpię, żeby 5DIII miał dużo więcej niż mój 5DII, a to wybieranie punktów AF spojrzeniem mnie nie kręci. Mam strasznie rozbiegany wzrok, więc mi by to raczej nie pomogło ;)
-
Ja bym wolał, żeby te punkty były szerzej rozstawione na matówce i żeby te skrajne były choć w połowie tak sprawne, jak środkowy. Do wybierania stary sprawdzony joystick nadaje się całkiem nieźle i działa nawet wtedy, gdy fotograf ma rozbiegany wzrok ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
O! To już doganiają analogowe slry ;) >Ile to 20? 30? lat?
Równo 20 lat temu sterowanie okiem wprowadzono w EOSie 5 :grin:
-
Oby AF miał...
na bocznych :wink:
pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tomek s
Oby AF miał...
na bocznych :wink:
pozdr
Żeby ludzie nie mieli na co narzekać? Bądź poważny :)
-
Coby kanun nie robil i tak w kwestii AF jest w czarnej d... za Nikonem, nawet nowy rodzynek 1d tego nie zmieni:)
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Coby kanun nie robil i tak w kwestii AF jest w czarnej d... za Nikonem, nawet nowy rodzynek 1d tego nie zmieni:)
pozdro
A, no i co z tego? Są jakieś zdjęcia, których Canonem się nie da zrobić, gdy Nikonem można ich trzaskać całe worki?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
A, no i co z tego? Są jakieś zdjęcia, których Canonem się nie da zrobić, gdy Nikonem można ich trzaskać całe worki?
To z tego, ze jeszcze nikt nie mial 1d w lapkach z tutejszego forum, a juz sa glosy ze AF to poezja:)
Tu nie chodzi czy sie da czy sie nie da, komfort pracy i swiadomosc, ze sprzet nie jest slabym ogniwem, przy okazji nie klnac na pol swiata:)
pozdro
-
Ale kto z tutejszego forum i gdzie napisał, że AF tego 1D to poezja.
Druga sprawa, sprzęt już dawno temu przestał być słabym ogniwem.
Trzecia sprawa, no i co z tego?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
To z tego, ze jeszcze nikt nie mial 1d w lapkach z tutejszego forum...
Skąd zatem opinia, że jest w tyle za Nikonem?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Skąd zatem opinia, że jest w tyle za Nikonem?
Coś musi sprawiać, że kuśka dyga...
-
@epicure: D4, dziekuje i dowidzenia.
@Eddie: oczywiscie masz racje...
pozdro
-
Nie będzie tu do rana rozpierniczu, co?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
No co Ty, taktyka jest prosta, dwa granaty i liczenie trupów. Nawet nie będzie miał kto się awanturować.
-
E tam.Nie ma wbudowanej lampy:shock::shock:.To jak w pomieszczeniu robic:?:.Tak to porobili,zeby amatora na lampe jeszcze naciagac.:mrgreen::mrgreen::-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Nieboj niebioj, nie lubie rozmawiac o rzeczach nienamacalnych...
Poki co do tej pory canun nie pokazal niczego co chocby sie zblizylo do najkona w kwestii AF wiec spie spokojnie:)
Beda namacalne 1dx i d4 wlacze sie w dyskusje chetnie:)
@Mirek54: no i tylko jeden kolor maja w ofercie :(
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
E tam.Nie ma wbudowanej lampy:shock::shock:.To jak w pomieszczeniu robic:?:.Tak to porobili,zeby amatora na lampe jeszcze naciagac.:mrgreen::mrgreen::-P
Amatora aparatu znaczy się? , bo amatora to mało którego stać na niego będzie.
Pozdrawiam AP.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
To z tego, ze jeszcze nikt nie mial 1d w lapkach z tutejszego forum, a juz sa glosy ze AF to poezja:)
A mieli my na zlocie w Rabce Canona 1D z 24-120. Kolega z Zamościa przytachał takie cudo. Fajna maszyna:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
A mieli my na zlocie w Rabce Canona 1D z 24-120. Kolega z Zamościa przytachał takie cudo. Fajna maszyna:grin:
Fakt , miałem go też przez chwilę w łapach i nie było nikogo z Nikonową trójką.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Nawet fajny ma AF, zreszta 50d tez jest fajny, jednak to nadal nie jest to co tygrysy lubia najbardziej:)
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Amatora aparatu znaczy się? , bo amatora to mało którego stać na niego będzie.
Pozdrawiam AP.
Amatora fotografii.Statystycznie wychodzi ze sprzet przerasta uzytkownika i to znacznie.:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Poki co do tej pory canun nie pokazal niczego co chocby sie zblizylo do najkona w kwestii AF wiec spie spokojnie:)
Może i nie pokazał. Ale skoro opierasz się tylko na rzeczach namacalnych, a nie macałeś ani 1Dx, ani D4, to nie możesz niczego na ich temat powiedzieć. Możesz jedynie stwierdzić, że nie macałeś :)
-
Wracajac do meritum sprawy...
Filmy sadzac po poprzedniku pewnie bedzie nowy mark piaty zacne krecil.
@epicure: i zakonczmy na tym te wywody, pozyjemy zobaczymy, a i chetnie wroce przy nadazajacej sie okazji i przytocze owa dyskusje:)
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nawet fajny ma AF, zreszta 50d tez jest fajny, jednak to nadal nie jest to co tygrysy lubia najbardziej:)
pozdro
A już traciłeś wiarę w to forum. Bogdan z Zamościa, kolega Witi takiego kupił w ramach dotacji unijnej. Piękna maszyna, super się to trzyma, wyważenie niesamowite. Waga specjalnie nie przeszkadza ale wielkie to strasznie. Autofokus zapierdzielał aż miło w średnio jasnym pomieszczeniu. Nie wiem czego więcej trzeba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Nie wiem czego więcej trzeba.
No wlasnie,czego to wiecej trzeba majac puszke no i szkla tez.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
A już traciłeś wiarę w to forum. Bogdan z Zamościa, kolega Witi takiego kupił w ramach dotacji unijnej. Piękna maszyna, super się to trzyma, wyważenie niesamowite. Waga specjalnie nie przeszkadza ale wielkie to strasznie. Autofokus zapierdzielał aż miło w średnio jasnym pomieszczeniu. Nie wiem czego więcej trzeba.
Do tego co ja preferuje D3s+500/4
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No wlasnie,czego to wiecej trzeba majac puszke no i szkla tez.
No nie wiem, może ja się nie znam, ale jakieś światło?
Albo chociaż ten jeden mniej do puszki, bo rozlewanie 0,5 litra chmielowego na więcej niż jedno szkło, to serce boli. A u nas chmielowe to właśnie w takich puszkach sprzedają.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
No nie wiem, może ja się nie znam, ale jakieś światło?
Albo chociaż ten jeden mniej do puszki, bo rozlewanie 0,5 litra chmielowego na więcej niż jedno szkło, to serce boli. A u nas chmielowe to właśnie w takich puszkach sprzedają.
To jakieś lokalne browary są? Nazwa brzmi ładnie.
Pozdrawiam AP.
-
z całym szacunkiem dla kolegi "nyny" ale czytajac Twoje wypowiedzi wnioskuję że przyjąłeś sobie za życiowy punkt honoru wmówić wszystkim że nic innego poza szybkim autofocusem się nie liczy i tylko nikon w odsłonie każdej taki posiada... O tym wszyscy już wiemy i obiecujemy już nigdy więcej, (dla Twojego spokoju) tej świętej prawdy nie podważać...