Mam na imię Monia. Fotografią interesuje się od paru miesięcy. Na klub olympusa wpadłam przypadkiem szukając porady. Wstawiam parę zdjęć - co o nich sądzicie?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Wersja do druku
Mam na imię Monia. Fotografią interesuje się od paru miesięcy. Na klub olympusa wpadłam przypadkiem szukając porady. Wstawiam parę zdjęć - co o nich sądzicie?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Fajny podpis:)
No i modela mialas na drugim fantastycznego:)
pozdro
Witamy na forum. :) Czym fotografujesz? Najlepiej zacząć od poczytania trochę w sieci o kompozycji, perspektywie itd.
Witam koleżankę :grin:
Dwójeczka bardzo fajna. Trochę ten kadr taki nie tegez. Ale jak na początki bardzo przyzwoicie :wink:
Hej i dziękuję. Może ten lepszy?
Pozdrawiam
Wrzucam jeszcze jedno :)
Nr 7
Witaj na forum, :grin:
Od razu widać jaka będzie Twoja specjalizacja. :wink:
Z zaprezentowanych zdjęć najbardziej podoba mi się 2. i 6.
Pochwal się sprzętem, to będzie łatwiej odnosić się do pokazywanych zdjęć.
Pozdrawiam
Pozwoliłem sobie trochę podostrzyć i lekko odszumić.
witam jak będziesz dodawać fotki to zawsze po zmniejszeniu wyostrzaj nieco będzie lepszy odbiór a fotki spoko pozdrawiam
Bodzip po podostrzeniu i odszumieniu od razu wzrok przyciaga :-)
Troszke się pobawiłam ze zdjęciem nr 7. Napiszcie proszę czy jest coś lepiej, bo wydaje mi się, że trochę przedobrzyłam. Co można jeszcze poprawić, co zmienić.
Nr 8.
Przedobrzyłaś :)
Tak, tak wiem. Nie podoba mi się nr 8 wogóle.
To poniżej już dużo lepsze mam nadzieję :)).
Nr 9
oooo no proszę proszę :)
brawo :)
A swoje 2 grosze wtrace.Moze tak???Załącznik 57027Tak troche tajemniczo bardziej :mrgreen::mrgreen::-P
Kurde Monia-jak corka moja.Rob w rawach,prosze,bo moja cora przestawia.
Bodzip-prosze,napisz ze moja wersja lepsza,bardzo prosze
MoniaL - jak Mirek pisze, rób w RAW-ach. Wtedy Ty będziesz miała kontrolę na zdjęciem, a nie algorytm zastosowany w aparacie. Z tego co wypluje aparat już wiele nie zrobisz. No chyba że Mirek się tym zajmie :mrgreen:
Mirku - ten konik zrobiony prze Monię to niebo a ziemia w stosunku do jej pierwszego. Ten konik zrobiony prze Ciebie to niebo a kosmos :grin:
Ale ja też tak umiem :-P (filtr sharpen smart redux)
Fantastyczni jesteście :) i to co robicie jest super.
Ja szybko się uczę, ale nauczyciela mi trzeba...
Fajne początki:) Masz dobre oko!
Miruś nie bierz tego do serca... ale ja wybieram (Twoja jest cudowna taka kosmiczna) wersję Bodzip...:D Jako ochroniarska lubię naturalne wdzięki :) Przyznam się, że (bez bicia) pierwszy raz z PS mam po waszych radach...
Możecie mnie skarcić albo pokochać...- bardzo dużo przedemną, ale wiedze pochłaniam...
Nr. 10.
Ależ my Cię kochamy :)
Dołóż troszkę kontrastu, tak ze dwa trzy punkty i na poziomach ciut przygaś.
Masz przepał na liściu po prawej - możesz to przy wywoływaniu rawa jeśli nie zniwelować to przynajmniej trochę zamaskować.
Patrz ja tez takiego mam;)
https://galeria.olympusclub.pl/displ...um=4884&pos=20
pozdro
Koniki to powinny żądać opłaty za pozowanie. Podobnie wiewióry. Moje to takie wdzięczne są :)
:))) Mam bardzo podobnego...hihih:). Koniki są bardzo dobrymi modelami. A córa je uwielbia i nawet palcem pokazuje jak jej pod nóżki wskoczy:).
To tak z innej "beczki" = tego przepała ze zdjęcia powyżej się pozbędę:)
Miałaś dobre światło i warto było przymknąć przysłonę aby uzyskać większą GO.
Ostatni konik polny podoba mi się, mimo centralnego kadru. :wink:
Dzięki. :) Dodaję coś do komentowania.
Nr 12. Moja perełeczka
Nr 13. Odpoczynek
Skoro to Twoja "perelka" to dlaczego psujesz jej obraz takim szkaradnym napisem.
Matko jedyna.A po co komu krasc fotke o wadze 100kb.A jesli juz nawet to jak juz wezmie to i wykasuje ten napis.Minute sie bawilem,bawilem,nie usuwalemZałącznik 57201
MoniaL coś się zawsze da zrobić.
Załącznik 57202
MoniaL coś się zawsze da zrobić.
Załącznik 57202
Mirek jak zwykle szybszy ale ja Perełkę troszkę oczyściłem z brudu :D
No moja Perełeczka już jest czyściutka :). Jeszcze raz dzięki.