1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
Wersja do druku
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
Jeżeli tak wygląda wieś, to ja dziękuję. Lepiej pasowałoby to do tematu "skansen".
Moja siostra, powiedziała tak samo :| rzeczywiście dziwne wyobrażenie.Cytat:
Zamieszczone przez dorjan
Gratuluje zwycięzcy.
Gratulacje!
80 głosujących :) chyba rekord :D
Gratulacje :) Moim zdaniem 21 mistrzowskie :) I pasuje do tematu :)
fotomic, ale w tej edycji mozna bylo glosowac na trzy fotki, prawda? Moze dlatego jest 80.
Czyli x3 ma sens?
gratulacje :) o maly wlos :) wedlug mnie ma :idea:
Trochę bez sensu, że można zgłaszać zdjęcia poddane aż tak daleko posuniętej obróbce w PSie (mówię o fotografii nr 6) - więcej tam filtrów NIKa niż wejściowej fotografii...
Gratulacje
1 krzysiekz
2 Polkowski
3 Dag
4 Luna
5 energetyk
6 czardasz
7 IwoR
8 studioart
9 KSn
10 Peter1976
11 Majeranek
12 exys
13 S4INT
14 janekb
15 moozg
16 tomek s
17 ziemia01
18 Wiejo
19 v3
20 Sabina
21 Asik
22 mirliso
23 Ernesth
24 maniek99
25 Rafał Czarny
26 Tadeusz Jankowski
27 Mateo :)
28 pitren
29 agapiet
30 pagus
31 luc4s
32 kali999
33 Jacek64
34 salvadhor
35 PioRo
Prosze zwycięzce o podanie tematu, dzisiaj do wieczora.
Gratuluję zwycięzcy. Cieszę się, że moi faworyci również uzyskali sporo punktów. Podobało mi się dużo zdjęć, z naciskiem na 14, 25 i 32.
ja również GRATULUJE zwycięzcy i dziękuję za 4 głosy na mnie. :D
Też zauważyłem, że wiele zdjęć jest poddawanych potężnej obróbce graficznej. Dziękuję za głosy. V miejsce na tyle fotografii to już coś. Zdjęcie wykonane mju mini (stylus verve).
Gratulacje dla wszystkich biorących udział :mrgreen: !! - A CO!
Dużo fajnych (dobrych) zdjęć! Zaskoczyło mnie jednak jedno, bo byłem przekonany ze zamieszczamy zdjęcia bez obróbki.... Ale skoro można podrasowane to wezmę sobie to do serca na przyszłość :oops:
Dorian napisał ze nasza wieś pasuje do tematu "SKANSEN" - ano! Zapraszam na dalekie Podbeskidzie, wsie Kielecczyzny czy Kaszuby! Są takie miejsca które technika omija z daleka! Największym zaskoczeniem był dla mnie kiedys widok dwu 4-ro piętrowych bloków w środku lasu na pomorzu! :razz: + kilka obór i tartak...
Pozdrawiam
Widzę że rozpoczyna się kolejna, 2500 dyskusja na temat "gdzie kończy się fotografia a gdzie zaczyna grafika". :twisted: I co to znaczy zdjecie "nie obrabiane".
Gdzieś przeczytałam, że grafika zaczyna się tam, gdy czas obrabiania jest zdecydowanie dłuższy od czasu przygotowania się do i wykonania fotografii;)
Mam nadzieje ze nie :oops: Chciałem tylko moje MARUDNE 5 groszy wtrącić...Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
A tak poza tym to PODOBA mi się głosowanie na 3! Choć na codzień jestem osoba "zdecydowaną" to czasem po oddaniu głosu pojawiało sie a.... ale... X tez było świetne ;) Dopóki nie będzie głosowania na "najgorsze" zdjęcie, to z chęcią oddam głos :twisted: Ale na 3 zdjęcia podoba mi sie bardzo!
ooo widze ze udalo mi sie znalezc w czolowce, milo :) A ze swojej strony gratuluje zwyciezcy i wspolzawodnikow :)
gratulacje dla zwycięzcy. bardzo dobra fotka. co do obrabiania zdjęć. Dobra obróbka zdjęcia to sztuka. w dobie cyfry bez tego się chyba nie obejdzie i nie widze w tym nic złego no chyba, że zdjęcie to "pstryk" i potem w 80% obróbka.
Witam! z góry chciałbym podziękować za wszystkie głosy, zauważyłem że była dośc spora dyskusja na temat obróbki zdjęcia,jestem dośc rzadkim bywalcem forum i moge nie znać zasad obowiązujących tutaj ,niestety nie znalazłem informacji że zdjęcia nie mogą być poprawiane w PS,ponadto chciałbym nadmienic że podobne efekty można wykonać przy fotografi analogowej z pomocą dobrej pracowni.
Pozdrawiam
He he... to ktoś intelektu nie wysilił ;-) Samo poprawienie kontrastu, tonacji, jasności, ostrości może trwać sporo dłużej niż przygotowanie i wykonania zdjęcia.Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
PS. Zwycięzkie zdjęcie było chyba faworytem. Ludzie lubią taką obróbkę. Chociaż osobiście wolę bardziej naturalne zdjęcia...
Moim zdaniem 25 rulez. Wyróżnia się technicznie i tematycznie. Bardzo fajne.
Tylko i w tym przypadku spora ingerencja w zdjęcie. To jest dozwolone i jeśli komuś pasi to tylko się cieszyć. Mi osobiście najbardziej podoba się 32.Cytat:
Zamieszczone przez studioart
cieszę się bardzo, że tyle osób wyraża pochlebna opinię na temat mojego zdjęcia, dziękuję ;)
Kali, bo wszyscy się cieszą że w końcu coś widać na Twoim zdjęciu :lol: :twisted:
takie życie poprostu lubie niedopowiedzenia i rzeczy wydobywające się z czerni :roll: i pewnie też trochę kwestia tego, że mój monitor świeci trochę jaśniej.