Witam, niedawno zacząłem się bawić zdjęciami. Olympus e-520 + zuiko 14-40, 40-150, 9-18.
Co wy na to?
Wersja do druku
Witam, niedawno zacząłem się bawić zdjęciami. Olympus e-520 + zuiko 14-40, 40-150, 9-18.
Co wy na to?
Dwa ostatnie - rewelacja! :)
Podoba mi się pierwsze!
1,4 i 5 naprawdę niezłe.
Mocne wejście. Zapowiada się ciekawy wątek.
Dobrze kombinujesz, masz smykałkę do zdjęć. Przedostatnie świetne. Numeruj zdjęcia - będzie łatwiej je komentować.
Dobre, dynamiczne zdjęcia 1, 4, 5. W takich sytuacjach nie zawsze ma się wpływ na tło, ale po fakcie już tak. Zatem możesz wyciąć z nr 3 lampę. Nr 5 też można przyciąć tak, żeby nie było widać tej opony.
Przed wrzuceniem tu zdjęcia obejrzyj je i sprawdź czy nie ma obiektów wprowadzających bałagan na zdjęciu. Jeśli tak, wykadruj je bezlitośnie. :)
Już jest lepiej?
Zastanawiam się tylko czemu wybierasz takie dziwne proporcje boków. Podejrzewam, że używasz zbyt szerokiego kąta, a potem obcinasz pół kadru z niepotrzebnych rzeczy.
Czy to ostatnie zdjęcie to z wczoraj/przedwczoraj z Karpacza ?
Nadal jest "przeszkadzajka" po lewej stronie (kawałek postaci)...
MSZ przyciąć przynajmniej tak jak w pierwszym załączniku, choć ja bym ciął bardziej zdecydowanie - drugi załącznik...
Przy okazji trochę "obniżyłem" niebieski...
No ale co ja się tam znam...
PS.
Jak nie życzysz sobie ingerencji w Twoje foty to daj znać - usunę...
Mz znasz sie i nie opowiadaj,ze sie nie znasz.
Przede wszystkim profil koloru jakis zagraniczny,zmienil bym na bardziej swojski.
Jesli chodzi o niebieskosci to radykalnie bym zadzialal tak zeby asfalt na drodze dostal swego koloru.
Obraz wtedy przestanie byc malowanka,
Moze w te strone z uzyciem stempla-tez usune jak by cos nie tak.
sn00p, tak z wczoraj z Karpacza. Dzisiaj też jadę.
Mirek,
no wreszcie asfalt wrócił do swoich naturalnych kolorów...
Juz zaczynałam myśleć, że mam coś z monitorem nie tak:twisted:
Przy ostatnim zdjęciu w ciekawy sposób zarejestrowałeś dynamikę i prędkość.
1
2
3
Żadne zdjęcie z dziś nie podoba mi się!:oops:
Przede wszystkim weź to przesiej, bo nikt nie będzie oglądał po kolei 100 zdjęć samochodów.
ISO 1600 na E-520 to twoje ulubione ?
Weasly, robiłem na Iso Auto.
Od poczatku to nr 5 mi sie podoba.
Jakkolwiek nalezaloby chya deczko kadr poprawic (przyciac), albo/i wystemplowac co trzeba.
Pozniezej moja wizja (jesli mozna) :)
Ogolnie watek zapowiada sie ciekawie. Widac, ze masz zaciecie do takiej fotografii. Tak trzymac i isc do przodu!
Załącznik 54628
Tomek
Wystemplować? Co to znaczy?
Kadrowanie najbardziej mi pasuje po przeróbce Thomasso.
Z pierwszej wrzutki najbardziej to z błotem (4.).
Nie kumam tego zdjęcia z butami - co artysta chciał przekazać ;)
Artysta wykonujący zdjęcie chciał ukazać chwilowo panującą nudę.
Tzn. uzywajac narzedzia potocznie zwanego stemplem wymazac ze zdjecia pewne obiekty tak zeby nie bylo tego widac.
Przyrownaj do oryginalu to co ja "stworzylem" i zobacz, ze ludzie z prawej strony znikneli :)
Tomek
---------- Post dodany o 23:00 ---------- Poprzedni post był o 22:55 ----------
Obstawialbym Nissana 240SX (S14)
T.
jarmana, Nissan Skyline R33
Wszystkie te stare Japońskie driftowozy są bardzo podobne.
epicure, f/5,6 lub w okolicach f/4. Próbowałem różnie.
z tego co widzę f14 i ISO 1600 to nei jest dobra droga.
wszystko na nie, ISO za duże jak na tą puszkę max 400-800, przesłona za wysoka jak na szkła olka max f11.
poczytaj o robieniu takich zdjęć
powodzenia
Wiem jaki był mój błąd! Obiektyw szerokokątny + źle ustawiony filtr polaryzacyjny, dobrze myślę?
Znalazłem kilka ciekawych zdjęć z Rajdu Elmot.
1
2
3
4
Przepraszam za te podpisy na zdjęciach, chciałem wrzucić na jednym lecz Picassa dodała na całym albumie.
Numer 4 ciekawe , a mianowicie widzowie którzy podążają wzrokiem za samochodem :!:.
1. i 3. najbardziej mi odpowiadają. Na 2. przeszkadza mi gość, który wszedł w kadr na pierwszym planie.
Że się wtrącę: pooglądaj zdjęcia o podobnej tematyce w Galerii Publicznej
3 i 4 fajne:grin: